Foto: EPA/ANDY RAIN

Nekadašnji američki Endi Rodik kaže da će Novak Đoković, prvi reket sveta biti najbolji u istoriji ako osvoji svoj 21. grend slem.

Đoković je u ponedeljak i zvanično dobio rekoderski, sedmi, pehar namenjen najboljem teniseru na kraju sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Po Rodikovom mišljenju, sada mu fali samo da uzme i 21. grend slem titulu i da definitivno postane najveći u istoriji, jer smatra da je teško prkositi titulama i dostignućima.

„Rodžer (Federer) je jedan od mojih dragih, dragih prijatelja, imam i toliko poštovanja za Rafu Nadala. Nadam se da će se jednom obojica vratiti i osvojiti još neki grend slem. Ali isto tako, vrlo je jasno, ako Novak Đoković završi karijeru sa najviše grend slem titula, onda je statistički nemoguće raspravljati se o tome ko je najveći teniser u istoriji, na osnovu brojeva, na kojima bi trebalo da zasnivamo debatu“, objasnio je Rodik, a prenosi „Tennis channel“.

Đoković je nadmašio Pita Samprasa po broju sezona završenih na prvom mestu, a u 2021. godini Đoković je oborio i rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste i izjednačio sa po broju slemova sa Federerom i Nadalom.

Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

„Sedam godina na prvom mestu je samo još jedna stvar u priči, uz najviše mastersa i pobedničkog skora sa dvojicom najvećih igrača svih vremena. Tako da je u ovom trenutku veoma teško raspravljati se protiv Novaka. A on je u ovom trenutku u najboljoj formi“, dodao je Rodik.

Nedavno je Đoković u Parizu oborio i rekord po broju osvojenih titula iz serije 1000 (37) i to su sve argumenti koji ga stavljaju ispred Švajcarca i Španca.

Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Rodik smatra i da je Đoković iskoristio šansu u trenutku dok su Rafa i Rodžer povređeni.

„Slušajte, on oseća krv u vodi, zna da verovatno igra najbolji tenis karijere i ovo mu je možda bila i najbolja sezona ikada“, naglasio je Rodik.

Đoković je propustio šansu da uzme „zlatni“ i „kalendarski slem“, pošto je poražen u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, a onda i u finalu US Opena.

rodik novak
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

„Mi smo to tretirali kao da je najveći šok u istoriji, a uzgred budi rečeno, izgubio je od drugog tenisera planete (Danila Medvedeva prim. aut) i to nakon što je osvojio tri grend slema. Ali, takav je nivo koji očekujemo od njega, kao da ne sme da izgubi ni od koga. To je ludilo i on to zna“, zaključio je Amerikanac.

Podsećamo, Rodik je krajem prve decenije ovog veka bio jedan od najžešćih Đokovićevih kritičara i rivala. Njih dvojica su bili i na granici fizičkog obračuna.

Rodik je u tom periodu u više navrata isticao svoju netrpeljivost prema srpskom igraču, kom je spočitavao to što predaje mečeve.

BONUS VIDEO: Okupljanje Dejvis Kup reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare