Hamidu Traore Foto: FK Partizan

Neshvatljiva dešavanja u Humskoj.

Fudbalski klub Partizan pojačao je svoje redove 25-godišnjim vezistom iz Malija i doskorašnjim fudbalerom turskog Giresuna, Hamiduom Traoreom.

PROČITAJTE JOŠ...

Momak koji pokriva pozicije zadnjeg, centralnog i po potrebi ofanzivnog veznog u Humsku stiže sa jednim ciljem – da stabilizuje igru ekipe Gordana Petrića i „poveže“ redove, a Partizan je na račun turskog tima za igrača koji je prošle sezone na 33 utakmice postigao dva gola uz dve asistencije uplatio 700.000 evra.

I dok će vreme pokazati da li je ovaj transfer bio isplativ po crno-bele, koji su sezonu započeli očajno (već zaostaju za Crvenom zvezdom sedam bodova u Superligi, u Evropi će morati da se zadovolje Ligom konferencija nakon poraza od AEK-a iz Larnake u dvomeču), ovaj posao je privukao pažnju iz drugog razloga.

Kako je otkrio Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, crno-beli su prethodno izgubili slučaj na sudu za 6.000 evra:

Poledica nije otkrio ime igrača, ali je slučaj sudski epilog dobio pre tri godine, kad je crno-bele predvodila ista uprava koja je i danas na čelu crno-belih.

Ovo je tek poslednji u nizu (blago rečeno) čudnih poteza uprave crno-belih.

Još uvek je svež gorak ukus kod navijača sa utakmice protiv AEK-a, ali ne toliko zbog eliminacije od tima iz Larnake, koliko zbog skandalozne odluke da deca kojoj je omogućen ulaz na meč budu, umesto na uobičajenu severnu, budu smeštena na centralnom delu zapadne tribine, tik ispod lože u kojoj se nalazi uprava Partizana, kako bi sprečili direktno vređanje od strane navijača. Tako su im deca predstavljala svojevrsni živi štit.

Ovo je utoliko čudnije jer su centralna mesta na zapadnoj tribini najskuplja, pa je Partizan izbio sebi iz džepa pristojan profit.

Na istoj utakmici viđena je i nemila scena u vidu skidanja dresova fudbalerima

Viđen je i jedan veleobrt kod izbora trenera, pošto je već viđeni Savo Milošević odustao, a na njegovo mesto stigao je Gordan Petrić.

Jasno je da u Humskoj gotovo ništa ne funkcioniše kako bi trebalo, uprkos tome što su zabeležene dve vezane pobede, a ukoliko u bližoj budućnosti ne dođe do nekih ozbiljnijih promena, utsak je da Partizan ne očekuje preterano lep period…

BONUS VIDEO Grobari skidali dresove igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar