Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dve vezane pobede nisu popravile status čelnih ljudi Partizana, rukovodećem dvojcu svi polako okreću leđa, navijači, uključujući i najvatrenije, otvoreno su protiv njih, gube i političku podršku, tako da je pitanje trenutka kada će biti pokrenuta inicijativa za njihovu smenu.

Fudbaleri Partizana pokrenuli su se sa mrtve tačke i vezali dve pobede, ali je bes „grobara“ prema upravi već „prelio čašu“.

Direktor Miloš Vazura i predsednik Milorad Vučelić već šest godina stoluju u Humskoj i do sada mogu da se podiče samo jednom titulom prvaka države i još nekolicinom kupova.

PROČITAJTE JOŠ

Jesu Vučelić i Vazura posle serije loših rezultata za dan zamenili trenera, pa su ove sezone posle fijaska Ilije Stolice, brže-bolje doveli Gordana Petrića.

Deseti na tabeli

Jeste i Petrić pobedio Mladost GAT, ali mu je i fortuna bila naklonjena, a na stadionu se i dalje 85 odsto vremena skandira protiv uprave. Zamislite kada Rikardo daje gol, a navijači, umesto da padaju u trans i raduju se, viču „uprava napolje“. To dovoljno govori o njihovom raspoloženju.

Svetozar Marković je protiv Mladosti u „debeloj“ nadoknadi bio na pravom mestu u pravo vreme i završio je akciju za tek drugi trijumf u pet odigranih mečeva.

Partizan je deseti na tabeli, gleda u leđa Kolubari, Javoru i Novom Pazaru, između ostalih, pa pristalice crno-belih na tribinama više ni ne biraju koga sve psuju.

Šalju već neko vreme upravi „opomene pred isključenje“, pretećim transparentima, ali Vazura i Vučelić do sada na to nisu obraćali pažnju.

Bavili su se unutrašnjim sukobima, pa se pisalo da predsednik kluba „drži“ Stolicu, a da ga sportski sektor neće. Otud je i Ivica Iliev opet „digao sidro“ i otišao. Odmah za njim je kartu van Humske kupio i Stolica.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Navijači imaju više razloga da budu nezadovoljni ovakvim stanjem. Poređenja radi, kada je Zvezda 2017. bila „u kanalu“, došao je na klupu Vladan Milojević, doveo je Milana Rodića, koji je i danas nezamenljivi bek, Milana Borjana, koji je kapiten i formiran je tim dostojan grupne faze Lige Evrope.

Marko Nikolić je otišao iz Partizana na kraju iste sezone, ostavio je tim u boljem raspoloženju i odatle je sve malo-pomalo išlo nadole. Sada to za Partizan deluje kao provalija iz koje tek delimično može da ga izvadi prolaz protiv Hamruna za Ligu konferencija.

Ipak, ispadanje na prvoj stepenici u borbi za Ligu Evrope u situaciji kada su crno-beli slovili za favorite, može samo da nervira „grobare“, koji više nemaju strpljenja za čelne ljude svog kluba i njihove „patrone“.

Upravi Partizana naruku ne ide ni način na koji su odrađeni neki od proteklih prelaznih rokova, gde se predstavljate nekom kao ozbiljan klub, a onda vas blokiraju zbog četvrt miliona evra koje niste platili za igrača.

Šibanje i bočni vetrovi u Humskoj

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stolica je posle jedva mesec i po dana otišao uz reči da su njega i ekipu „šibali i bočni vetrovi“. Trenutnu upravu Partizana zanima samo jedan vetar, onaj politički i kada on duva povoljno, ona ne brine.

Nema veze što je Fuseni Dijabate tek protiv Hamruna pokazao neki kvalitet i što je prelazni rok urađen tako da su otišli neki od bitnih igrača veznog reda. Momci poput Saše Zdjelara, Marka Jevtovića, ili u napadu Marka Milovanovića, Filipa Holendera i Lazara Markovića, bez, bar za sada, adekvatnih zamena.

Dijabate i Andrade su tek nagovestili šta mogu, Andrija Pavlović je na čekanju, kao i Kristijan Belić.

Sezona već odmakla, uveliko u toku, a Partizan ozbiljno kaska, bezmalo sedam bodova u prvenstvu i onda shodno tome i navijači hoće da vide leđa upravi.

Zbog toga se nameće pitanje koliko će ona još izdržati u Humskoj i kada će i Vučelić i Vazura da krenu tragom Ilieva i Stolice.

Ovom dvojcu svi okreću leđa i pitanje je trenutka kada će biti pokrenuta inicijativa za njihovu smenu.

BONUS VIDEO Grobari skandiraju „Uprava napolje“ i vređaju Vazuru i Vučelića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare