Foto: Starsport

Težak zadatak za trenera koji do sada nije imao ozbiljnijih uspeha.

U fudbalskom klubu Partizan vlada opšte rasulo. Crno-beli su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope nakon remija sa AEK-om od 2:2, a meč je protekao u mučnoj atmosferi.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog starta se zahtevalo od uprave da odnese ostavke, a usledili su i brojni incidenti.

Policija je tukla navijače na istočnoj tribini po svemu sudeći zbog skandiranja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a kraj meča je obeležilo maltretiranje igrača od strane navijača. Osvedočeni kriminalci su naterali fudbalere da skinu dresove i gnusno ih vređali.

Ceh je na kraju prema očekivanju platio Ilija Stolica, a Partizan će iz najdublje krize probati da izvuče Gordan Petrić.

Iako je na klupi viđen bio Savo Milošević, bivši trener crno-belih je odustao u poslednjem trenutku pa se uprava ponovo našla u istoj situaciji kao Stolicom. Kad već niko drugi nije hteo, posao je dobio Gordan Petrić.

Petrić je svoje ime kao igrač već utkao u istoriju kluba kao igrač i ostavio dubok trag i to u dva mandata, nastupao je još i za OFK Beograd, Dandi junajted, Rendžers, Harts, Kristal Palas, AEK iz Atine i kineski Sičuan.

Posle pozicije generalnog sekretara u Partizanu, krenuo je trenersku karijeru tokom koje je vodio Bežaniju, Sinđelić, potom i superligaše Zemun, Čukarički i Rad, dok je radio i u inostranstvu gde je bio trener AEL-a iz Larise i Gorice iz Slovenije.

Foto: Starsport

Međutim, njegovo trenersko iskustvo daleko je od onog što u ovom trenutku treba Partizanu. Njegova trenerska biografija daleko je slabija od njegove igrače, a nigde nije uspeo da opstane duže od šest meseci.

Od kako je 2012. godine postao trener, za deset godina je u zbiru skupi oko dve ipo godine trenerskog rada kroz sedam klubova u kojima je bio šef stručnog štaba.

To znači da se do sada u karijeri još nigde nije nametnuo i uspeo da na duže staze ostvari rezultat.

Na prva dva posla u niželigašima Bežaniji i Sniđeliću uspevao da psoji sedam meseci, da bi u narednih pet klubova jedva išao preko tri meseca na klupi kao trener.

Poslednji angažmaan je imao u Slovenačkoj gorici pre više od godinu dana kada je bio trener samo dva meseca i 19 dana.

Ako se uzme u obzir daje pre toga u grčkoj Larisi proveo samo mesec i sedam dana u sezoni 2019/2020, Petrić u poslednje tri godine ima oko četiri meseca radnog staža.

Ni procenat pobeda mu nije posebno impresivan.

FK Partizan, AEK, grobari
FK Partizan, AEK, grobari; Foto: Starsport

Kao trener je za deset godina svoje timove vodio na 109 mečeva na kojima je zabeležio 37 trijumfa uz 30 remija i čak 42 poraza, ali treba reći da nikada nije vodio ekipu kalibra Partizana.

Problem je što je Partizan u neviđenoj krizi, a prvi meč će već imati u nedelju protiv Mladosti GAT u Novom Sadu gde nema pravo na kiks posle očajnog starta.

Posle sledi dvomeč sa Maltežanima za spas sezone u Evropi pa Petrić neće imati vremena da se ni adekvatno upozna sa ekipom. Veliko je pitanje da li je u ovom trentuku Petrić rešenje za Partizan ni da li je za karijeru Gordana Petrića ovo zalogaj koji može da svari.

Ono što je jasno kao dan je da će rezultate morati da isporuči odmah ili će nastaviti ko i do sada u karijeri – ekspresnim odlaskom sa trenerske klupe.

BONUS VIDEO Grobari skandiraju „Uprava napolje“ i vređaju Vazuru i Vučelića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar