Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 4:1 (2:1) u meču 27. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su upisali 15. trijumf zaredom, pa se tako ova generacija izjednačila sa timom koji je 2014. godine predvodio Slaviša Stojanović po ovom učinku.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, morali su izabranici Dejana Stankovića dobro da se pomuče da osvoje nova tri boda na gostovanju.

Već u četvrtom minutu je Dragan Stoisavljević pogodio na asistenciju Milojevića. Voždovac je poveo sa 1:0, ali je to samo nateralo crveno-bele da ubace u brzinu više.

Ređali su napade, a prvi put je domaća odbrana kapitulirala u 30. minutu kada je Ben uspeo da se sjajno snađe. Centirao je Aleksandar Katai, a Ben postigao 61. gol u crveno-belom dresu i tako postao najefikasniji strani igrač u istoriji kluba (na drugom mestu Ričmond Boaći sa 60).

Samo osam minuta kasnije je pogodio i Mirko Ivanić glavom, a od tog momenta je Zvezda potpuno kontrolisala sva dešavanja na terenu.

Foto: Starsport

Inicijativu u drugom poluvremenu Zvezda je naplatila u 67. minutu kada je Gavrić sjajnom minijaturom upisao novi gol. Iz prve je napravio prednost u odnosu na defanzivca, a onda pogodio suprotni ugao golmana Krunića.

Četvrti pogodak delo je Alekse Vukanovića koji se najbolje snašao nakon gužve u kaznenom prostoru i uspeo da postigne pogodak za 4:1.

Malo je nedostajalo da Gavrić postigne i drugi pogodak, ali je u 78. minutu pogodio desnu stativu gola Voždovca.

Poslednju šansu za „zmajeve“ imao je Stanisavljević koji je u 85. minutu zatresao prečku Milana Borjana.

Voždovac – Crvena zvezda 1:4 (Stoisavljević 4 – Ben 30, Ivanić 38, Gavrić 67, Vukanović 75)

Stadion: Stadion Voždovca.. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Dragan Čolović.

Voždovac: Krunić – Ivezić (od 46. Lasickas), Purtić, Bogdanović, Hajdin– Ajdinović (od 81. Stanisavljević) – Milosavljević, Cvetićanin, Dukić, Stoisavljević (od 81. Vučić), Milojević (od 60. Nišić).

C. zvezda: Borjan – Gajić, Pankov (od 68. Degenek), Milunović, Rodić – Petrović (od 58. Nikolić) – Gavrić (od 81. Falčineli), Ivanić, Kanga, Katai (od 68. Srnić) – Ben (od 46. Vukanović).

Superliga, 27. kolo.

Subota

Čukarički – Radnički Niš 0:0

Nedelja

Inđija – Novi Pazar 1:0 (0:0)

(Bastajić 88. penal)

Javor – Rad 1:1 (0:1)

(Luković 72 – Kaluđerović 33)

Mladost – Metalac 1:1 (1:1)

(Bojović 38 – Prestiž 28)

Napredak – Bačka 2:1 (1:0)

(Stojanović 2, Melunović 61 – Ašćerić 74. penal)

Ponedeljak

Proleter – Spartak 2:0 (0:0)

(Bašanović 82, Mirosavljev 90+3)

Radnik – Vojvodina 2:2 (2:1)

(Danoski 30, Bjeković 42 ag – Drinčić 45+2, Bogdanovski 74 ag)

TSC – Mačva 3:0 (2:0)

(Milićević 8, 90+3 Banjac 37))

Voždovac – Crvena zvezda 1:4 (1:2)

(Stoisavljević 4 – Ben 30, Ivanić 38, Gavrić 67, Vukanović 75)

18.10 Partizan – Zlatibor Čajetina

85′ Stanisavljević zatresao prečku!

Ušao je u igru četiri minuta ranije, a onda je sjajnim udarcem zatresao prečku. Bila je ovo najbolja šansa za Voždovac, od pogotka u četvrtom minutu susreta.

78′ Stativa za Zvezdu!

Gavrić je raspoložen za igru, pa je odlučio da šutirao sa 20 metara u trenutku kada je ostao sam. Šutirao je iz sve snage, ali je lopta pogodila stativu golmana Krunića.

Foto: Starsport

75′ Novi gol Zvezde posle prekida.

Prekidi su bili veliko oružje crveno-belih tokom ove sezone, a i na meču sa Voždovcem su nakon uigrane akcije stigli do pogotka. Nakon kornera došlo je do gužve u kaznenom prostoru, pokušao je Ivanić, a onda Vukanović klizećim startom na gol liniji uspeo da upiše novi pogodak za 4:1.

67′ Treći gol Zvezde!

Prošao je Gajić po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor, a onda se Gavrić sjajno snašao. Iz prve je nakon prijema pustio sebi for, a onda preciznim udarcem pogodio dalji ugao golmana Krunića za 3:1.

62′ Zvezda kontroliše dešavanja na terenu.

Crveno-beli i dalje pokušavaju da probiju po boku odbranu Voždovca, ali još uvek nisu imali pravu šansu u drugom delu igre.

Foto: Starsport

58′ Izmena u Zvezdi.

Njegoš Petrović je napustio teren, a umesto njega je ušao Veljko Nikolić.

52′ Zvezda ima inicijativu, bez prave šanse.

Crveno-beli su od početka drugog poluvremena uglavnom držali loptu u nogama, ali nisu uspeli da uđu u pravu šansu. U ovim trenucima se igralo po jakoj kiši, a temperatura u Beogradu je bila četiri stepena Celzijusove skale.

 

46′ Po jedna izmena na poluvremenu.

El Fardu Ben je ostao na klupi Zvezde, a umesto njega je ušao Aleksa Vukanović. Sa druge strane, umesto Ivezića na teren je ušao Lasickas.

Prvo poluvreme: Voždovac – Crvena zvezda 1:2 (Stoisavljević 4 – Ben 30, Ivanić 38)

43′ Kakav promašaj Bena!

Gajić je ubacio na peterac, tu loptu je Ben primio na grudi, a onda pokušao iz voleja da savlada Krunića. Njegov udarac je završio visoko preko prečke gola Voždovca.

38′ Preokret Zvezde!

Centirao je Gavrić sa desne strane i pogodio „u trepavicu“ Mirka Ivanića. Zvezdin vezista je jednim trzajem glave spakovao loptu iza leđa golmana Krunića za 2:1.

35′ Zvezda vrši pritisak

Crveno-beli imaju prevlast u posedu lopte (65 odsto), stvorili su veći broj šansi, ali je rezultat i dalje bio izjednačen (1:1). Crveno-beli su ređali napade, uglavnom po levoj strani, pa je Katai bio udarna igla u tim momentima.

Foto: Starsport

30′ Gol Zvezde!

El Fardu Ben je postigao pogodak i postao najbolji strani strelac u istoriji Zvezde! Asistirao je Katai, a Ben se sjajno snašao nakon centaršuta između dva štopera i glavom savladao golmana Krunića. Ovo je 61. pogodak Bena u crveno-belom dresu i sada ima jedan više od Ričmonda Boaćija sa kojim je bio izjednačen na listi najboljih stranih strelaca.

25′ Mirniji period igre.

U ovim momentima se uglavnom igralo na sredini terena, a nijedna od ekipa nije uspela da napravi pravu šansu. Crveno-beli su kombinovali u poslednjoj linij, a Voždovac je igrao odbranu sa 10 igrača.

20′ „Bomba“ Gajića sa 20 metara!

Nakon kornera je lopta „sela“ na nogu Milana Gajića, šutirao je iz sve snage i direktno pod prečku, ali po sredini, pa je golman Krunić uspeo da odbije loptu. Voždovac vodi od 4. minuta sa 1:0.

16′ Opsada Zvezde.

Crveno-beli su naterali gotovo sve fudbalere rivala da brinu o defanzivi. Uspeo je Krunić da interveniše ispred Gavrića, a onda je nakon kornera, izblokirao i udarac Gelora Kange. Zvezda nastavlja da opseda gol rivala, pa su svih 10 igrača „zmajeva“ na sopstvenoj polovini.

Foto: Screenshot

15′ Pokušaj Kataija.

Aleksandar Katai je pokušao da postigne pogodak na isti način na koji je to uradio protiv Mačve. Šutirao je iskosa sa dvadeset metara, ali je golman Krunić uspeo da odbrani njegov pokušaj.

10′ Voždovac ne prestaje da napada.

„Zmajevi“ ne prestaju da napadaju, iako su postigli pogodak. Imali su i dva udarca iz ugla, ali nije došlo do promene rezultata.

Foto: Starsport

7′ Zvezda još uvek bez prave šanse.

Crveno-beli od početka meča imaju više loptu u posedu, ali još uvek nisu stigli do izgledne prilike. Iako Zvezda uglavnom napada po krilima nije uspela da napravi prednost.

4′ Gol za Voždovac.

Šok za crveno-bele. Stoisavljević je sjajno reagovao nakon centaršuta Nemanja Milojevića (sin Vladana Milojevića, bivšeg trenera Zvezde) i doveo Voždovac u prednost. U samo par poteza je Voždovac stigao do gola, što je bio četvrti pogodak Stoisavljevića u prvenstvu.

1′ Krenuo je meč!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar