VLADIMIR STOJKOVIC
Foto: Tanjug/Andrija Vukelic

Vladimir Stojković ume da "podgreje" atmosferu pre i posle derbija svojim zapaljivim izjavama. Tom maniru ostao je dosledan i pred finale Kupa.

PROČITAJTE JOŠ

Golman Partizana, iako je već u iskusnim igračkim i životnim godinama (37), dao je pomalo bizarnu izjavu uoči ovog finala protiv Crvene zvezde.

Meč se igra u utorak od 19.00, a uvertira je bila njegova uvodna reč na konferenciji za medije uoči meča na Marakani.

„Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Stojković.

On je poručio da će njegova ekipa pobediti ako dođe do penala. Profilisao se odavno kao specijalista za udarce sa bele tačke, još dok je branio za Zvezdu je odbranio čuvenu panenku Kasana protiv Rome, u reprezentaciji je protiv Nemačke „skinuo“ šut Podolskom, u Ligi šampiona je ukrotio udarac Andreja Aršavina.

“Ako budu penali, sigurno ćemo osvojiti kup. Voleo bih da se završi pre toga, ako može. Svakako da sam na raspolaganju i da šutnem, ako bude trebalo. Znam koliko je težak pehar, zato samo razmišljam kako da ga podignem sutra“, rekao je Stojković na kraju.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, pred prošli prvenstveni derbi, dao je provokativnu izjavu koja je bila adresirana na Dragana Stojkovića Piksija.

Preporučio mu je da pogleda Jojića i Lazara Markovića, iako je u samom taboru Partizana mogao daleko veći fokus da pruži Svetozaru Markoviću. Upravo njega je i Piksi gledao i hvalio.

„Oni su dobra ekipa sa dosta dobrih igrača, ne može neko da se izdvoji posebno. Iskoristio bih priliku da pozovem selektora da dođe na derbi i da vidi i neke naše igrače, svi smo uz reprezentaciju, bodrimo je i moje je mišljenje da ima igrača koji mogu da pomognu reprezentaciji. Neki recimo Lazar Marković i Jojić, ima jedno 5-6 igrača koji mogu da pomognu. Pošto ima igrača iz Zvezde i TSC-a, mislim da ima i Partizan igrače koji zaslužuju da budu tu“, naveo je Stojković pred prošli derbi.

Piksi mu je odgovorio u dve rečenice.

„Rekao sam da on voli da se šali malo, ja to shvatam kao šalu, to ne treba da radi, naravno. Mislim da je dovoljno pametan da ne upućuje više takve pozive“, poručio mu je Piksi.

Inače, ipak se kao najkontroverznija izjava izdvaja ona iz 2018. godine, kada je „vruće glave“ posle derbija rekao da će se odreći srpskog pasoša.

Jedan od najkontroverznijih golova u istoriji derbija postigla je Zvezda u 74. minutu derbija, kada je Boaći šutirao glavom, a Stojković izvadio loptu sa gol linije.

Nije bilo pravog snimka i ugla koji bi u potpunosti dokazao da li je gol regularan, iako su se obe strane maksimalno upinjale da matematički i hirurški precizno odbrane svoju tezu.

„Sramota me što sam Srbin. Odreći ću se srpskog pasoša. Ne može se ovo svirati na derbiju. Ja sam izvadio loptu, on je nije ni video od mene. Igračima Zvezde svaka čast, ali ovo što se desilo je velika sramota. On mora da bude 300 odsto siguran da je gol kada ga priznaje“, rekao je ljutito Stojković posle tog meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare