„Zvezda i Partizan zakasnili 4 dana da dovedu Jokića“

Košarka 25. maj. 202111:16 > 11:22
Podeli:
Nikola Jokić Denver Nagets
Foto: Tanjug/ AP Photo/Rick Bowmer)

Miodrag Ražnatović, agent Nikole Jokića, objasnio je kako su Crvena zvezda i Partizan ostali bez velike zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je igrao za Megu od 2012. do 2015. godine, ispostavilo se da je ovaj klub bio idealna sredina za njega, u kojoj je bez pritiska velikih rezultata i timskih očekivanja mogao individualno da se razvije.

Sa njim je posebno radio Dejan Milojević, sve se vrtelo oko njega, imao je impresivnu statistiku, a zanimljivo je da nije bilo prelaska ni u neki evropski klub.

Denver ga je uzeo kao 41. pika na NBA draftu, mnogi su ga potcenjivački ispratili u Ameriku, ali je brzo pokazao MVP kalibar.

O potencijalnom dolasku u Zvezdu ili Partizan, govorio je Ražnatović u dokumentarnom filmu „Šesti igrač“.

„U to vreme, pojavila se i Zvezda, i Stragi Stevanović, ali zakasnili su recimo, jedno, četiri dana. Da su stigli na vreme, on ne bi igrao košarku danas. Jer tamo… taj sistem… baš je specifičan za njega. Ostalo je istorija“, rekao je Ražnatović.

Podsećamo, Zoran Stragi Stevanović je i tada bio direktor omladinske škole, ali ni on ni Zvezda nisu uspeli da dovedu Jokića.

Takođe, Barselona je želela Jokića, ali je posebno upečatljivo da je Nikola odigrao najgoru utakmicu u Megi kada su predstavnici španskog tima došli da ga gledaju.

Ta partija odložila je potpis za Barsu, a Arturas Karnišovas je kao predstavnik Denvera ipak odlučio da odmah dovede Somborca u NBA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar