Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo
Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Real Madrid nije u finansijskim problemima kao njihov najveći rival iz Katalonije, pa su u fudbalskom klubu odlučili da je vreme za rekonstrukciju stadiona.

Fudbalski gigant iz španske prestonice predstavio je na društvenim mrežama projekat rekonstrukcije slavnog stadiona „Santjago Bernabeu“, koji će u budućnosti izgledati kao „svemirski brod“.

PROČITAJTE JOŠ:

Snimak koji je objavio Real pokazuje neke od nestvarnih karakteristika koje će pomenuti sportski objekat imati posle velikog renoviranja i modernizovanja.

U podzemnim spratovima, ispod samog igrališta, čuvaće se travnjak za fudbalske utakmice, dok će onaj po kome se igraju utakmice uz pomoć hidraulike veoma brzo moći da se zameni terenom s veštačkom travom.

Osim toga, u budućnosti „Santjago Bernabeu“ neće biti namenjen samo za fudbalske potrebe. Teren će nakon modernizacije moći lako da se prilagodi košarkaškim, teniskim ili potrebama nekih drugih sportova.

Uz to, planirano je i održavanje sajma na mestu gde su dugi niz godina fudbalski fanovi uživali u bravurama najvećih zvezdi najpopularnijeg sporta na svetu.

Uvodne radnje već su u toku, a radovi bi trebalo da budu završeni u decembru 2022. godine, kada će najtrofejniji klub u Evropi proslaviti 75. rođendan.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar