Nenad Stefanović; Foto: KK Budućnost VOLI

Košarkaši Partizana dočekuju FMP u subotu od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru sedmog kola ABA lige.

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da će predstojeća utakmica protiv Partizana u ABA ligi biti najlakša za njegov tim jer neće imati imperativ pobede, ali je istakao da će tim iz Železnika dati sve od sebe kako bi video gde je trenutno u odnosu na crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ:

„Već sam posle pobede nad Zadrom rekao da će ovo za nas biti najlakša utakmica. To sam rekao u kontekstu da smo iza sebe imali dve ili tri utakmice gde smo morali da pobedimo, a da sada tu vrstu pritiska definitivno nećemo imati“, rekao je Stefanović.

Partizan ove sezone ne zna za poraz, dok je FMP najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela ABA lige.

„Rezultatski imperativ nećemo imati jer igramo protiv ekipe koja je dominantna u dosadašnjem delu prvenstva i u Evrokupu, a naročito u ABA ligi gde su na domaćem terenu u svakoj utakmici pokazali silu“, dodao je trener FMP-a.

Tim iz Železnika u ovaj meč ulazi posle pet vezanih pobeda, a jedini poraz doživeli su u prvom kolu od Igokee u gostima.

„Odlično su popunjeni na svim pozicijama, sa veoma kvalitetnim igračima – Panterom i Ledejom koji u svakom momentu individualnim kvalitetom mogu da prelome utakmicu. Sa te strane, za našu mladu ekipu je to najveći izazov do sada i što se tiče protivnika, ali i što se tiče popunjenosti tribina“, rekao je Stefanović.

On je dodao da se njegov tim raduje sutrašnjoj utakmici i da želi da uživa jer su „svojim igrama zaslužili tu priliku“.

„Stanje na tabeli je takvo da je Partizan prvi, a mi na deobi druge pozicije zahvaljujući možda i nekim neočekivanim pobedama. Želimo da damo svoj maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na Partizan“, rekao je Stefanović.

ABA liga, 7. kolo

Petak

Studentski centar – Borac 20.00

Subota

Cedevita – Split 17.00

Partizan – FMP 19.00

Mornar – Igokea 21.00

Nedelja

Mega – Budućnost 12.00

Zadar – Crvena zvezda 18.45

Ponedeljak Cibona – Krka 18.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar