Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Velika pobeda Nemaca.

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su Vest Hem sa 2:1, dok je Lajpcig sa 1:0 bio bolji od Rendžersa u prvim utakmicama polufinala Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak meča bio je savršen po Nemce.

Prvi posed lopte Ajntrahta doveo je Rafaela Borea u poziciju da asistira, Ansgar Knauf se našao na pravom mestu i loptu zakucao u gol.

Ovo je jedan od najbržih golova ne samo u polufinalima, već i u kompletnoj istoriji evrokupova, pošto je za pogodak bilo potrebno samo 49 sekundi.

Iako nije direktno učestvovao u golu, Filip Kostić je sjajnom kretnjom odvukao Bena Džonsona, ostavio dovoljno prostora Boreu da centrira, što je rezultiralo pogotkom za veliku radost navijača nemačkog tima.

U nastavku utakmice u 21. minutu Mičel Antonio je poravnao na 1:1, i to nakon pasa Kurta Zume glavom, ali je nemački sastav uspeo da po drugi put zatrese mrežu rivala zahvaljujući Daičiju Kamadi, koji je u 54. minutu asistenciju Đibrila Soa pretvorio u 2:1.

Do kraja meča Vest Hem je u dva navrata pogodio okvir gola Ajntrahta, ali je ekipa Filipa Kostića uspela da sačuva rezultat i zabeleži pobedu pred revanš u Nemačkoj.

U drugom polufinalnom paru, Lajpcig je golom Angelina u 85. minutu doneo pobedu Lajpcigu nad Glazgov Rendžersom.

BONUS VIDEO Mitrovićev 41. gol u sezoni, tresao mrežu i Bornmutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar