Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šampionska trka u punom jeku i prepreke koje garantuju ludu završnicu sezone.

Do kraja sezone u Superligi Srbije ostalo je, ne računajući sudijsku nadoknadu, 360 minuta fudbala u vidu četiri kola, a te završne četiri borbe za bodove donose i poprilično velike izazove za aktuelne lidere šampionata Srbije, Crvenu zvezdu i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ...

Aktuelno stanje na tabeli je sledeće – Zvezda ima 88 bodova, Partizan 86, dok trećeplasirani Čukarički zaostaje čak 32 boda za klubom iz Humske, pa je matematika poprilično jasna – Zvezdi deset od mogućih 12 bodova donosi titulu, jer bi u slučaju istog broja bodova na kraju sezone završili ispred Partizana zbog toga što su nakon 30 kola bili ispred najvećeg rivala.

Sa druge strane, Partizanu je neophodno da osvoji bar tri boda više od Zvezde, što znači bar jedan poraz tima sa Marakane uz sve pobede Partizana do kraja sezone.

Gde će se „lomiti“ sezona i koje utakmice bi mogle da „pomute“ planove crveno i crno-belima?

Rivali su za oba kluba isti – Vojvodina, Radnički Niš, Napredak iz Kruševca i Voždovca. Utisak iz dosadašnjeg toka sezone je da bi ključna mogla da budu gostovanja Zvezde u Novom Sadu u okviru 34, odnosno Partizana Voždovcu u 36. kolu Superlige Srbije.

Iako Vojvodina nije briljirala ove sezone, u Novom Sadu su uvek posebno motivisani kada igraju protiv beogradskih „večitih“, a ni ovaj dolazak Zvezde na Karađorđe neće biti drugačiji, pogotovo jer će eventualni poraz Vojvodine i definitivno značiti oproštaj „stare dame“ iz „srpske Atine“ od potencijalnog mesta u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sa druge strane, Partizan će kolo pre kraja otići „na noge“ Voždovcu koji gaji takođe evropske ambicije, i kog očekuje žestoka borba sa Radničkim iz Niša za četvrto mesto, pa nema dileme da će i crno-bele dočekati krajnje naoštreni da naprave što bolji rezultat i sezonu završe ispred Nišlija, a upravo bi duel protiv Partizana mogao da bude ključni, jer bi pozitivan ishod tog meča gotovo sigurno ekipi sa „krova“ doneo toliko željenu četvrtu poziciju.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

A kao potecijalna „nagazna mina“ krije se i kruševački Napredak. Kruševljani nemaju nikakvih ambicija, poslednji su u plej-ofu i ne mogu do Evrope, a kako ne mogu ni da ispadnu, i Zvezdu i Partizan će dočekati maksimalno rasterećeno, sa jednim ciljem – da se nadigravaju. Zvezda u Kruševac dolazi u 36. kolu, dok Partizan na stadion pod Bagdalom stiže u okviru 34. kola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Preostao je Radnički iz Niša, ali Nišlije gostuju i Zvezdi i Partizanu, pa je jasno da će na obe strane Topčiderskog brda imati ulogu autsajdera, i da bi sve sem pobede crveno i crno-belih bilo ravno čudu.

Iako su ekipe Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića favoriti na preostala četiri meča, utisak je da, za razliku od poslednjih nekoliko sezona, ovog puta imaju znatno teži zadatak, pa nas očekuje 360 uzbudljivih minuta i svaka utakmica ima težinu finala.

Uzbuđenje koje je nedostajalo svim pravim ljubiteljima fudbala.

BONUS VIDEO Mitrovićev 41. gol u sezoni, tresao mrežu i Bornmutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare