Foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia

Šampionska trka u fudbalskoj ligi Hrvatske je veoma zanimljiva, Rijeka, Hajduk Split i Dinamo Zagreb se bore za titulu, a u centar pažnje došao je i jedan skandal.

Naravno, radi se uglavnom o sudijama i VAR sistemu, a scene o kojima se priča dogodile su se na utakmici Varaždina i Hajduka, koji je završen rezultatom 1:1.

Hajduk je zbog tog kiksa propustio priliku da se popne na prvo mesto, a na utakmici se dogodilo nekoliko scena o kojima se raspravlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Najpre su Splićani izrazili protest da su lopte bile ispumpane i da nije bilo uslova za kvalitetnu igru, a potom su u javnost isplivali snimci iz VAR sobe.

Sporan je bio vodeći gol Varaždina u 40. minutu, kada je, po mišljenju mnogih Marko Livaja prethodno fauliran. Takođe, sporan je i poništeni gol Hajduka za 1:2 u 81. mintuu.

Iz Hajduka smatraju da je Livaja bio fauliran od strane Luke Jelenića, te da je glavni sudija Fran Jović morao da dobije poziv iz VAR sobe da pogleda snimak.

To je smatrao i jedan od sudija u VAR sobi, koji je na snimku objavljenom od strane „Sportskih novosti“, govorio glavnom u VAR sobi Antu Čuljku da pozove Jovića. Međutim, u VAR sobi je došlo do problema.

“Vuče ga, vuče ga. Fran, Fran, pa j****e, idi u k****! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš ga zvati‘”, govori jedan od sudija.

Na kraju snimka se čuje:

“Idite u k**** svi zajedno!”

Nakon toga je Čuljak pitao glavnog sudiju Jovića kako je on video situaciju.

„Šta si video, Fran, daj mi reci sad?”, upitao je Čuljak i dobio odgovor:

“Video sam obostrano povlačenje, da ovaj njega čupa, i ovaj njega.”

Iako su situacije sporne, do objavljivanja snimaka nije smelo da dođe, pa se zato oglasila i produkcijska kuća „Croatel“.

„Smatramo da je nedopustivo da se snimci iz VAR sobe prosleđuju bilo kome osim ovlašćenim stranama prema zaključenom ugovoru. „Croatel“ snimke nije dostavio nikome, pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni treba da utvrde ko je i iz kog razloga navedeni snimak plasirao. „Croatel“ profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kom slučaju nam nije u interesu uticati na regularnost takmičenja“, stoji u saopštenju za javnost.

Na vestima je objavljeno da je Hajduk, povodom ovih snimaka, uputio pisma predseddniku Fudbalskog saveza Marijanu Kustiću i predsedniku sudijske komisije Brunu Mariću.

Tabelu hrvatske lige pogledajte ispod.

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar