Mijat Gaćinović; Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Dame i gospodo sve je spremno za povratak Bundeslige. Biće to i zvanično prvi veliki "kambek" jedne od najjačih evropskih liga, čiji je "restart" zakazan za 16. maj.

Fudbalski svet i armija navijača odbrojavaju dane i sate do utakmica 26. kola Bundeslige naredne subote, a u razgovoru za Nova.rs, Mijat Gaćinović, krilni fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, objasnio je do detalja kako izgledaju treninzi, koje mere su preduzete u vidu zaštite od Covida-19, a ne treba trošiti reči koliko su se on i svi ostali uželeli fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

„Evo baš sad smo završili jak trening“, raportira iz Ajntrahta.

Prekinuli smo ga i pitali, da li se to, kad kaže „jak trening“, i dalje odnosi na rad u manjim grupama ili…

„Ma kakvi. To je sada iza nas, bilo i prošlo. U početku samo trenirali u manjim grupama, a sada odrađujemo najnormalnije treninge pošto za sedam dana kreće Bundesliga. Tačno je da ranije nije bilo kontakta i da smo radili po dvojica trojica, ali sada sve pršti. Normalno ulazimo u duele, ima klizićeh startova, ma svega što sa sobom nosi fudbal i sva ta njegova draž“, zadovoljnim tonom će Mijat.

Hitronogi reprezentativac Srbije u razgovoru za Nova.rs, ipak ističe da se oseća prisustvo rigoroznih mera koje vladaju na svakom koraku. Stadion na kom treniraju je gotovo prazan, neće biti navijača, a sve kako bi igrači bili zaštićeni od napada koronavirusa i kako bi sezona bila finiširana na terenu.

„Jeste sve malo drugačije, oseća se da nije baš sve u redu. Ali, ne žalimo se. Najbitnije je da opet krene da ide lopta, da se igraju utakmice. Odbrojavamo dane do nastavka Bundeslige. Što se mera tiče, sve je dobro dezinfikovano na stadionu, ponovo je dozvoljeno tuširanje na stadionu. Ipak, tu se posebno vodi računa, imamo dovoljan broj prostorija i svlačionica tako da svako može da se istušira u nekom svom prostoru. Zdravlje je naravno na prvom mestu“.

Gaćinović i Kostić; Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Gaćinović, čiji Ajntraht će naredne subote od 18.30 dočekati Borusiju Menhengladbah, kaže da se on, Filip Kostić i ostali spremaju za karantin. Tim Adija Hitera nalazi se na 12. mestu na tabeli sa 28 bodova.

„Sad sa treninga idemo pravo kući, a već danas idemo u klupski hotel. Bićemo sedam dana u karantinu do same utakmice. Lakše nam je zbog toga što prvu utakmicu u nastavku Bundeslige igramo na našem terenu, s obzirom na to da i dalje ne znamo kako će izgledati odlazak na gostovanja. Ponavljam, Kostić, ja i svi ostali jedva čekamo da se nastavi Bundesliga posle ove duge pauze. Podrazumeva se da u prvom meču na našem terenu želimo da upišemo pobedu“, kaže Gaćinović.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje kako će mu pasti što će biti odvojen od supruge Vedrane i sedmomesečnog naslednika Matije tih sedam dana, Mijat je kratko odgovorio:

„Bilo je i dužih odvajanja, kada su bili su Srbiji. Sada mi je porodica tu u Frankfurtu i biće sami, bez mene tih nedelju dana, ali to je deo mog posla. Brzo će to da prođe“, poručio je na kraju razgovora Mijat Gaćinović.

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel je sredinom nedelje imala sastanak s guvernerima 16 pokrajina, na kojem je diskutovano o popuštanju mera donetim zbog pandemije koronavirusa, posle čega je dato „zeleno svetlo“ za nastavak Bundeslige.

Utakmice 26. kola zakazane su za subotu, u dobro poznatom terminu od 15.30. igraće Borusija Dortmund – Šalke, Lajpcig – Frajburg, Hofenhajm – Herta, Fortuna – Paderborn, Augzburg – Volfsburg. Od 18.30 na teren će Ajntraht i Menhengladbah. U nedelju će mečeve odigrati Keln i Majnc (15.30), Union Berlin i Bajern (18), a kolo u ponedeljak zatvaraju Verder i Bajer Leverkuzen (20.30).

Foto: sofascore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar