Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaleri Borusije Dortmund odigrali su nerešeno 1:1 protiv Majnca u 16. kolu Bundeslige, dok je bez dva boda ostao i Lajpcig na gostovanju Volfsburgu.

PROČITAJTE JOŠ

Borusija na papiru nije trebalo da ima puno problema sa Majncom koji je pretposlednji na tabeli, ali ekipa Edina Terzića nije uspela da opravda ulogu velikog favorita.

Erlingu Holanu je posle dva minuta VAR poništio gol zbog ofsajda, a posle prvog poluvremena koje je završeno bez golova usledio je šok jer su gosti u 57. minutu poveli preko Levina Metea Oztunalija.

Dortund je uspeo da izjednači preko Tomasa Meunijea u 73. minutu, a samo tri minuta kasnije nad njim je načinjen i jedanaesterac.

Na veliku žalost domaćih, udarac Marka Rojsa završio je pored gola, a do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Borusija je sa jednim osvojenim bodom pretekla Union Berlin i trenutno je četvrta na tabeli, dok je Majnc ostao na 17. mestu, sa samo jednom pobedom u 16 utakmica.

Bez bodova ostala je još jedna ekipa iz vrha tabele, nakon što je Volfsburg na svom terenu odigrao nerešeno protiv drugoplasiranog Lajpciga.

Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Gosti su poveli posle pet minuta igre, ali je Volfsburg preokrenuo do kraja prvog poluvremena pre nego što je mađarski reprezentativac Vili Orban postigao gol u 54. minutu za konačnih 2:2

Verder je u poslednjih šest minuta utakmice uspeo da slomi otpor Augsburga u Bremenu, dok su bez golova zavšreni dueli Herte i Kelna i Hofenhajma i Arminije.

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović igrao je do 88. minuta za ekipu Hofenhajma.

Bundesliga, 16. kolo

Keln – Herta 0:0

Dortmund – Majnc 1:1 (0:0)

(Meunije 73 – Oztunali 57)

Hofenhajm – Arminija 0:0

Verder – Augzburg 2:0 (0:0)

(Gebre Selasije 84, Agu 88)

Volfsburg – RB Lajpcg 2:2 (2:1)

(Veghorst 22, Štefen 35 – Mukijele 5, Orban 54)

18.30 Štutgart – Menhengladbah

Nedelja

15.30 Bajern – Frajburg

18.00 Ajntraht – Šalke

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

(Tuhert 89)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar