Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Lester je savladao Čelsi u odloženom meču 18. kola Premijer lige i tako došao na čelo tabele prvenstva Engleske.

PROČITAJTE JOŠ...

Lester je u meč na svom stadionu ušao sa željom da pre svega izbegne poraz i ostane blizu Mančester junajteda i Liverpula, ali je nakon samo šest minuta apetit „lisica“ žestoko porastao.

Lopta je stigla do ivice kaznenog prostora gde se našao Vilfred Ndidi i uputio neodbranjiv šut ka golu rivala za 1:0.

Devet minuta kasnije moglo je da bude 2:0, ali je Džejms Medison pogodio prečku takođe nakon šuta sa ivice kaznenog prostora, a u 33. minutu meča Kalum Hadson-Odoi je iz više nego izgledne situacije prebacio prečku rivala.

U 35. minutu Vardi je izašao sam ispred Eduarda Mendija, ali je udarac sjajnog napadača golman Čelsija uspeo da odbije.

„Plavci“ iz Londona su u 39. minutu, nakon faula Džonija Evansa u kaznenom prostoru, dobili jedanaesterac, ali je sudija Kreg Poson nakon konsultacije sa VAR tehnologijom promenio odluku.

Igrači Čelsija kao da su bili šokirani tom odlukom, pa je minut kasnije Medison dobio loptu u kaznenom prostoru i bez većih poteškoća pogodio gol protivnika za velikih 2:0.

Mogla je prednost Lestera da bude znatno veća da je Džejms Džastin u 50. minutu bio malo precizniji nakon šuta glavom, Markl Olbrajton bio nešto dalje od gola rivala u trenutku pasa koji je prethodio poništenom pogotku, ili Juri Tielmans u 57. minutu uputio iole bolji udarac. Ovako, Mendi je uspeo da zaustavi njegov pokušaj i spreči treći gol u svojoj mreži.

Četiri minuta pre kraja meča igrači Čelsija su se ponovo poradovali, ali je gol Tima Vernera poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Na kraju, ostalo je 2:0, i Lester je „zaseo“ na čelo Premijer lige sa 38 bodova, jednim više od Mančester junajteda a tri od Mančester sitija, uz jednu, odnosno dve utakmice više od timova iz Mančestera.

„Plavci“ su osmi na tabeli sa 29 bodova iz 19 mečeva.

Premijer liga

Utorak

Vest Hem – VBA 2:1 (1:0)

(Bouven 45+1, Antonio 66 – Mateus 51)

Lester – Čelsi 2:0 (2:0)

(Ndidi 6, Medison 41)

Sreda

21.15 Fulam – Mančester junajted

Četvrtak

21.00 Liverpul – Barnli

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar