Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Lionel Mesi je najavio da želi da napusti Barselonu, ali se stvari u njegovom slučaju rapidno usložnjavaju.

Kako su preneli mediji u Argentini, okolnosti su se promenile i postoji 90 odsto šanse da jedan od najboljih fudbalera svih vremena ostane još jednu sezonu u katalonskom klubu.

PROČITAJTE JOŠ

Novinar Martin Arevalo ističe da će četvrtak biti dan odluke, ali i da su veliki izgledi da Mesi „odradi“ i poslednju godinu ugovora sa Barselonom.

Prethodno je njegov otac i zastupnik, Horhe, posle razgovora sa upravom katalonskog kluba istakao da će biti veoma teško očekivati da Lionel ostane u Barseloni i po završetku ovog leta.

Rukovodstvo Barselone je insistiralo na tome da neće dozvoliti Mesiju da ode iz kluba kao slobodan igrač, te zahteva da bude isplaćena kompletna izlazna klauzula od 700 miliona evra ili da bude dogovorena realna cena za transfer.

Mesi u ugovoru ima klauzulu koja mu dozvoljava da napusti klub posle svake sezone, ali je njegov zahtev stigao kasno, pošto je utvrđeno da je krajnji rok za to bio u junu.

Ideja o tome da Mesi ostane u Barseloni do kraja ugovora je potekla i od njegovog nekadašnjeg trenera, a sada menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole.

Engleski klub se pominjao kao potencijalna nova destinacija za Argentinca, ali izgleda da od njegovog odlaska iz Barselone ovog leta ipak neće biti ništa.

Osim ako ne „pronađe“ 700 miliona evra za otkup svoje slobode…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare