Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener-fudbaler Derbi kauntija, Vejn Runi, imao je priliku da prvi put po odlasku sa "Old Traforda" igra protiv bivšeg kluba, Mančester junajteda.

Junajted je slavio kao gost na „Prajd parku“ sa 3:0 i tako se plasirao u četvrtfinale FA kupa u kojem će za vikend 21. ili 22. marta gostovati ekipi Noriča.

Runi je imao silnu želju da protiv kluba čiji je dres nosio punih 13 sezona i čiji je rekorder po broju golova (253), postigne pogodak, ali u tome ga je u dva navrata sprečio golman Junajteda, Serhio Romero.

Argentinac je u 18. minutu bukvalno „izvadio“ loptu iz gola koja je išla kraj njegove desne stative, da bi u poslednjim trenucima još jednom sjajno intervenisao posle slobodnog udarca Runija, ovog puta lopta je išla pod prečku.

Runi se po završetku meča našalio:

„Serhio nije bio raspoložen za popuste. Mogao je da pusti da ta lopta uđe u mrežu. Bilo bi zaista lepo, ali, nije se dogodilo“, izjavio je Runi.

On je i u 35. godini pokazao kako treba da igra profesionalac. Nijednog momenta nije ga ponela emocija prema bivšem klubu, uklizavao je kao da se bori za mesto u timu i kao da je tek na početku karijere. Zaradio je i žuti karton.

Zadovoljan je kako igrom Derbija, tako i svojih bivših drugova iz tabora „crvenih đavola“.

„Mančester junajted ima dobar tim i naža želja je bila da pobedimo. Žreb je bio naklonjen i njima i nama, ipak, bili su bolji tim i zasluženo idu dalje. Mislim da naši mladi igrači nisu razočarali, bilo je ovo veliko iskustvo za sve njih. Imali su sjajnih momenata, iako smo izgubili, ovo će nam mnogo značiti“, zaključio je Runi.