Crvena zvezda
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom u Tirani plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a dan kasnije poznata su imena i preostalih devet učesnika naredne faze prestižnog takmičenja

Rival crveno-belih u sledećem kolu biće neka od ekipa: Molde, Midtjland, Ferencvaroš, Omonija ili Dinamo Brest.

Fudbaleri Moldea, Karabaga, Makabija iz Tel Aviva, Jang Bojsa i Dinama iz Zagreba opravdali su ulogu favorita, dok su Midtjiland, Dinamo Brest, Omonija i Ferencvaroš priredili iznenađenja i plasirali se u narednu rundu.

PROČITAJTE JOŠ

Veče senzacija uticalo je na pomeranja među nosiocima, ali je Crvenoj zvezdi mesto među povlašćenima bilo zagarantovano bez obzira na ishod ostalih susreta.

Izabranicima Dejana Stankovića u povoljnijem delu žreba pridružili su se Jang bojs, Karabag, Makabi Tel Aviv i Dinamo Zagreb, dok su među nepovlašćenima završili Molde, Midtjland, Ferencvaroš, Omonija i Dinamo Brest.

Najveće iznenađenje priredio je prvak Mađarske Ferencvaroš koji je eliminisao Seltik, a velika drama viđena je i u susretu Kluža i Dinama iz Zagreba koja je završena jedanaestercima.

Žreb će biti održan 31. avgusta, a utakmice 15. i 16. septembra. Pobednici susreta 3. kola će se plasirati u plej-of za Ligu šampiona iz kojeg će bolji timovi otići u grupnu fazu prestižnog takmičenja, a poraženi u grupe Lige Evrope.

Rezultati 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Tirana – Crvena zvezda 0:1

Celje – Molde 1:2

Karabag – Šerif 2:1

Suduva – Makabi Tel Aviv 0:3

Ludogorec – Midtjiland 0:1

Kluž – Dinamo Zagreb 2:2 (penalima 5:6)

Dinamo Brest – Sarajevo 2:1

Legija – Omonija 0:2

Jang bojs – Ki 3:1

Seltik – Ferencvaroš 1:2

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare