Zvezda
Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Golom Tomanea fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde kao nosioci čekaju rivala za jesen u Evropi.

Šampion Srbije posle prvaka Gibraltara eliminisao je i najbolji tim Albanije, te ga od grupne faze Lige šampiona dele još dva koraka.

Narednog rivala izabranici Dejana Stankovića će saznati na žrebu zakazanom za 31. avgust, na kojem će biti među nosiocima.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos povlašćenom statusu, crveno-beli neće imati nimalo lak posao s obzirom na to da su potencijalni rivali Makabi, Molde, Legija…

U trećoj kvalifikacionoj rundi, osim Crvene zvezde naći će se još devet klubova i to pobednici susreta: Kluž – Dinamo, Jang Bojs – Ki, Seltik – Ferencvaroš, Suduva – Makabi Tel Aviv, Legija – Omonija, Celje – Molde, Ludogorec – Midtjiland, Dinamo Brest – Sarajevo i Karabag – Šerif.

U slučaju da svi favoriti opravdaju svoje uloge i plasiraju se u narednu rundu, crveno-beli će se u društvu nosilaca naći sa Seltikom, Dinamom iz Zagreba, Ludogorecom i Jang Bojsom, dok bi im potencijalni rivali bili Karabag, Legija, Makabi, Molde i Sarajevo.

Eventualna iznenađenja olakšala bi posao klubu iz Ljutice Bogdana, a susreti koji će biti odigrani 15. i 16. septembra pobednicima će obezbediti plej-of Lige šampiona koji ujedno garantuje makar grupnu fazu Lige Evrope.

Kao i u prethodne dve faze, u trećoj rundi će se igrati jedan meč, a domaćin će takođe biti određen žrebom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare