Miloš Vazura
Miloš Vazura Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kontroverzni generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog nove krivične prijave, ovoga puta zbog spornog transfera Aleksandra Šćekića u Poljsku.

Umesto sa sjajnim rezultatima Partizana ove sezone, ime Miloša Vazure ponovo se dovodi u vezu sa sumnjivim poslovima. Zapravo, od trenutka kada je prvi put dobio funkciju u Partizanu 2014. godine, Vazura se suočio sa tri krivične prijave i mnogo spekulacija u umešanost u najblaže rečeno sumnjive poslove.

PROČITAJTE JOŠ

Za to vreme Partizan, koji je dominirao posle raspada zajedničke države Srbije i Crne Gore i uzeo većinu šampionskih titula, osvojio je samo dve za osam godina Vazurinog boravka u klubu. Prva je osvojena odmah po njegovom dolasku u klub, u sezoni 2014/2015, dok je druga usledila dve godine kasnije u čuvenom preokretu sa Markom Nikolićem na klupi 2016/2017. U istom periodu suočio se sa tri krivične prijave i jednim od najvećih skandala u koji je bila umešana i ekipa Veljka Belivuka.

Upravo je incident sa navijačima bio trenutak kada je šira javnost saznala za Vazuru.

Te 2016. godine je grupa navijača Partizana predvođena pokojnim Aleksandrom Stankovićem, poznatijem kao Sale Mutavi, i Veljkom Belivukom ispred stadiona fizički napala Vazuru i njegove ljude. Jedan od telohranitelja je zadobio teže povrede u tom napadu. Iako je protiv navijača podneta krivična prijava, Vazura je posle tog incidenta izjavljivao da ne zna ko ga je napao, da nije video napadače i da se ne seća svega iako su sve zabeležile kamere na stadionu.

U međuvremenu, jedan od trojice napadača je ubijen, drugi je u pritvoru zbog optužbe za ubistvo, a treći služi kaznu za pomenuti napad. Prvu krivičnu prijavu je zaradio godinu dana posle pomenutog incidenta. Njega je na Voždovcu zaustavila interventna policija. On je je u kolima bio sa još jednim muškarcem, a pronađen mu je pištolj za koji nije imao dozvolu za nošenje.

vazura
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vazura je priveden u policijsku stanicu na ispitivanje, gde je zadržan 48 sati, nakon čega je podneta i prijava. Drugi put se na meti istražnih organa našao krajem prošle godine kada je zajedno sa direktorom biciklističkog kluba Partizan optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što se Vazura našao ponovo na meti istražnih organa.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je anonimna krivična prijava protiv Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, i dva NN lica u vezi sa transferom Aleksandra Šćekića. Prijava je podneta zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi. Šćekić je zimus prešao u Zaglebje bez obeštećenja, iako je klub mogao da zaradi od transfera crnogorskog reprezentativca, pošto je imao ugovor do leta 2023. godine.

Da će ga pustiti bez ikakvih uslova, garantovano je posebnim dokumentom, koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer, zbog čega se sumnja da je generalni direktor kluba izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Njegov nekadašnji bliski saradnik i generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan, profesor Vladimir Vuletić je prilikom razgovora za Nova.rs izneo niz detalja vezanih za malverzacije sa transferima u Partizanu u koje je bio umešan Miloš Vazura.

„Vazura je svom kumu za svadbu kao poklon dao određeni procenat od transfera jednog igrača. Jednostavno, proglasio je kuma čovekom koji je učestvovao i doprineo da igrač bude prodat, i tako ga častio. To je sve u papirima Partizana“, ispričao je Vuletić.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je odbio da se obori Zvezdina titula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar