Foto: EPA/EFE Peter Powel

Bivši napadač Arsenala i Mančester junajteda, Robin van Persi otkrio je jedan detalj iz poslednje sezone Aleksa Fergusona na klupi ekipe sa "Old Traforda".

Van Persi je pred kraj karijere odigrao dve sezone u dresu Mančester junajteda i sa njima došao do titule u Premijer ligi.

Ispostavilo se da je sezona 2012/13 bila poslednji trofej u Premijer ligi ne samo za Aleksa Fergusona, koji se penzionisao u maju 2013, već i za Mančester junajted koji je od tada u krizi.

Mešutim, Junajted je izgubio gradski derbi od Mančester sitija sa 2:1, a Ferguson je bio veoma besan, iako je njegov tim i dalje imao veliku prednost od 12 bodova.

„U mojoj prvoj sezoni sa Junajtedom, imali smo 15 bodova prednosti u odnosu na pratioca. Igrali smo protiv Mančester sitija kod kuće i tad smo mogli da potvrdimo osvajanje titule. Izgubili smo, ali imali smo i dalje velikih 12 poena prednosti“, kaže Van Persi za portal „SoFoot“.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je otkrio kakva je bila reakcija Aleksa Fergusona.

„Većina menadžera ne bi pravila dramu u toj situaciji, ali bos je bio van sebe od besa. Situacija je bila dovedena do usijanja, jer su dva igrača izašla u grad posle poraza i on je to saznao. Dva dana kasnije, ušao je u svlačionicu i na zid okačio fotografije dvojice kako se provode u gradu. Rekao je: ‘Momci, ako ne budemo osvojili titulu biće to zbog ove dvojice d***glavaca koji su odlučili da se provedu. Znam imena igrača, ali ne mogu vam ih reći“, dodao je Van Persi.

Onda je otkrio i koliko je trofejni škotski stručnjak bio temeljan u svom praćenju igrača.

„Menadžer ih je iskritikovao bez milosti. Bilo je neverovatno. Stavljao bi fotografiju za fotografijom na kojoj se videlo gde su bilu u dva, tri i četiri sata iza ponoći, da bi im pokazao koliko je to bio glup potez. Nije mu bilo dosta, rekao je da ako bude čuo da je iko od nas izašao pre nego što osvojimo titulu, da taj može da se oprosti od tima. Bio je nemilosrdan, rekao je: ‘ Baš me briga ko ste i koliko trofeja ste osvojili, ako izađete u grad pre kraja sezone, prodaću vas.’ Posle tog govora, imao sam dva najteža treninga u životu. Uzeli smo titulu, a menadžer je znao kad treba da bude žestok, a kad da popusti“, zaključio je Van Persi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram