Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u Grupi L Lige Evrope. Na stadionu "Rajko Mitić" pobedili su ekipu Genta sa 2:1 (1:1).

Posle ubedljive pobede nad Liberecom od 5:1, srpski šampion je imao mnogo teži zadatak protiv snažnih i tehnički dobro potkovanih Belgijanaca, ali izdržali su sve i na kraju stigli do zasluženog slavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Dejan Stanković ni ove večeri nije bio u prilici da vodi tim crveno-belih. On je odrađivao drugi meč suspenzije, zbog isključenja na meču u Hofenhajmu, pa je sa klupe u njegovom odsustvu instrukcije davao prvi saradnik, Nebojša Milošević.

I može se reći da su fudbaleri srpskog šampiona odlično počeli meč, krenuli su u visokom ritmu ka golu protivnika, počeli rano da dolaze do povoljnih situacija za gol i to se ubrzo isplatilo.

Imao je Katai solidnu situaciju u četvrtom minutu, potom su Belgijanci pripretili u osmom, da bi se u novom razmaku od četiti minuta mreža konačno zatresla.

Bila je to odlična akcija, lopta je posle povratnog pasa sa leve strane stigla na ivicu kaznenog prostora, natrčao je Kanga i snažnim udarcem je poslao u mrežu Genta.

Nastavila je Zvezda sa napadima, Falčineli je u 22. minutu pripretio iskosa sa leve strane, da bi potom i Mirko Ivanić na pas Gobeljića šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je za malo bio neprecizan.

Da je tada pogodio, ko zna kako bi se sve dalje razvijalo, jer je u jeku te inicijative usledila kontra Genta, loše se postavila odbrana srpskog šampiona u 31. minutu, Ođiđa-Ofoe je šutirao, lopta pogodila Degeneka i promenila smer završivši u mreži Borjana – 1:1.

Finiš prvog dela bio je uzbudljiv, u 44. minutu umalo Gent nije poveo. Presečen je slab pas Milunovića, Botaka je krenuo ka golu, ali je završnica bila katastrofalna, šutirao je iskosa sa leve strane kraj leve stative.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

I odmah u narednom napadu, velika šansa da Zvezda ode na odmor sa prednošću – Katai je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku.

Bolje su izabranici Dejana Stankovića počeli i drugi deo meča, od 55. minuta su dodali gas i umalo da Ivanić u 57. minutu zatrese mrežu.

Ipak, nije se dugo čekalo na taj, ispostavilo se, pobedonosni pogodak – igrao se 59. minut kada je dosuđen slobodan udarac za Crvenu zvezdu.

Aleksandar Katai je još jednom pokazao kakav je specijalista za „slobodnjake“, sa nekih 20 metara, šutirao je sjajno, lopta se od leve stative odbila u mrežu i tako je srpski šampion poveo sa 2:1.

Bilo je grozničavo do kraja, činilo se da su, kako je meč odmicao, Belgijanci imali više svežine, nekoliko puta su opasno pripretili mreži Borjana, ali je golman crveno-belih bio na visini zadatka.

Posebno u četvrtom minutu nadoknade kada je sjajno odbranio udarac Klaidinsta sa svega nekoliko metara.

Zvezda se do kraja uspešno odbranila, time došla do druge pobede, a Gent je ovim porazom ostao nadnu tabele Grupe L bez bodova.

Grupa L

Crvena zvezda – Gent 2:1 (1:1)

(Kanga 12, Katai 59 – Ođiđa-Ofoe 31)

Hofenhajm – Slovan Liberec 5:0 (2:0)

(Dabur 22, 30, Grilič 59, Adamjan 71, 76)

……………….

Crvena zvezda – Gent 2:1 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“. Meč bez prisustva publike. Sudija: Mihael Fabri (Italija). Strelci: Kanga u 12. i Katai u 59. za Crvenu zvezdu, Ođiđa-Ofoe u 31. za Gent.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Kanga (od 83. Pankov), Sanogo, Ben (od 90+1 Nikolić), Ivanić (od 64. Petrović), Katai (od 90+1 Spiridonović), Falčineli.

Gent: Kosemans, Kastro-Montes, Mareh, Hanhe-Olsen, Mohamadi, Dorš, Ovusu (od 75. Kums), Bukari, Ođiđa-Ofoe )od 80. Klaindinst), Botaka (od 63. Nijangbo), Jaremčuk.

………………….

TOK MEČA: 

90+6′ KRAJ MEČA!

Velika pobeda Crvene zvezde. Izabranici Dejana Stankovića imali su težak zadatak sa čvrstom ekipom iz Belgije, na kraju tesnih, ali slatkih 2:1. Zvezda je sada druga u grupi sa šest bodova, iza Hofenhajma koji ima sve tri pobede.

90+4′ Borjan! Sjajna odbrana

Centaršut sa desne strane, Klaidinst je sa druge stative gađao glavom, Borjan je sjajno odbranio! Velika šansa!

90+3′ Žestok pritisak gostiju

Belgijanci žestoko napadaju, pankov je odlično intervenisao.

90′ Pet minuta nadoknade, poslednje dve izmene 

Pet minuta je nadoknade, a Milošević uvodi poslednje dve izmene. Bena je Zamenio Spiridonović, a Kataija Nikolić.

87′ Pritisak Genta

Belgijanci vrše pritisak, lopta je oko šesnaesterca Crvene zvezde. Za sada, odbrana crveno-belih se dobro drži.

83′ Menja i Milošević, izašao Kanga

Jasno opredeljenje u finišu, igra u odbrani. Umesto Gelora Kange, Nebojša Milošević je uveo na teren Radovana Pankova.

80′ Treća izmena kod gostiju

Umesto Ođiđa-Ofojea na terenu je Klaindinst.

75′ Druga izmena kod Genta

Nova izmena u belgijskom timu, Ovusua je zamenio Kums.

73′ Loš lob Kataija

Odlična pozicija za Kataija, sa nekih 18 metara je mogao bolje da šutira, izabrao je opciju da lobuje golmana, ali je to uradio veoma loše.

U međuvremenu, stiže i peti gol Hofenhajma!

69′ Kakva šansa za Jaremčuka!

Lako Belgijanci dolaze do prilike, Jaremčuk je imao veliku šansu, šutirao je sa desetak metara, lopta je pogodila Gobeljića, velika sreća za domaći tim.

Hofenhajm lako sa Liberecom

Još dva gola su postigli igrači Hofenhajma protiv Libereca, strelci su i Grilič i Adamjan, nemci vode sa 4:0.

64′ Kolosalna šansa za Gobeljića!

Neverovatno! Velika šansa za Crvenu zvezdu. Šut sa desne strane, Kozemans je slabo odbio loptu, pravu na nogu Gobeljića koji je sa pet metara pogodio stativu!

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

63′ Prve izmene

U timu Crvene zvezde umesto Mirka Ivanića u igri je Njegoš Petrović, a kod Genta Nijangbo je zamenio Botaku.

59′ Goooooool! Katai!

Slobodan udarac je bio za domaći tim, na nekih 20 metara od gola Genta. Aleksandar Katai  je sjajno šutirao, lopta se od leve stative odbila u mrežu Belgijanaca – 2:1!

57′ Ivanić…. Neprecizno

Mirko Ivanić je povukao loptu na 30 metara od gola protivnika, šutirao je sa linije kaznenog prostora, ali slabo je cilja, lopta je barem za metar otišla kraj desne stative.

55′ Pritisak Zvezde

Kreću crveno-beli ka golu Belgijanaca. Jasno je da moraju da učine to ako žele pobedu. Lopta je već nekoliko minuta u vizini kaznenog prostora Genta, ali za sada, nema prave kreacije.

48′ Žuti za Bukharija

Bukhari je drugi igrač u timu Genta koji je zaradio javnu opomenu, pre njega Italijan je pokazao žuti karton Mohamadiju. Kod Crvene zvezde, „požuteli“ su u prvom delu Sanogo i Milunović.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

46′ Počelo je drugo poluvreme

45′ POLUVREME

Kraj poluvremena. Uzbudljivih 45 minuta, dva gola, prečka… Mogla je Crvena zvezda daleko bolje da završi poluvreme s obzirom na šanse koje je imala, ali je utisak da je Gent izuzetno opasan iz kontri. Uz to, moraće crveno-beli da smanje i broj grešaka na sredini, posle jedne takve umalo nisu primili gol u finišu prvog dela. Čeka nas, svakako, uzbudljiv nastavak.

45′ Hofenhajm vodi 2:0

Hofenhajm kod kuće protiv Libereca vodi sa 2:0. Dabur je dvostruki strelac, postigao je golove u 22. i 29. minutu, Nemci su na putu da ostvare i treću pobedu.

44′ Dve velike šanse na obe strane, Katai pogodio prečku!

Neverovatna situacija, prvo je Botaka imao Kolosalnu šansu za 1:2, a potom je u narednom napadu crveno-belih Katai šutirao sa 16 metara i pogodio prečku!

37′ Jaremčuk pripretio

Pokušali su Belgijanci, bio je to napad po desnoj strani, brzonogi Jaremčuk je šutirao sa nekoliko metara iskosa, ali je Borjan bio na mestu.

31′ Gooooool! Gent izjednačio!

Nevarovatan maler za domaćina – u jeku inicijative, napad Belgijanaca Ođiđa-Ofoe je šutirao, lopta je zakačila Degeneka i Sanoga i promenila smer, time je prevarila i Borjana i završila u mreži – 1:1.

Gol je zvanično pripisan Ođiđiju-Ofojeu.

25′ Šansa za Ivanića!

Mirko Ivanić je imao novu veliku priliku, nije je najbolje prihvatio, zato je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio pola metra kraj leve stative.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

22′ Inicijativa Zvezde

Crvena zvezda ima inicijativu. Nastavljaju se napadi, Falčineli i Kanga su u roku od jednog minuta dva puta pripretili golu Genta.

15′ Pokušaj Falčinelija

Crvena zvezda za sada koristi konfuznu igru gostiju u poslednjoj liniji. Falčineli je pripretio sa desetak metara iskosa sa leve strane, ali nije bio precizan.

12′ Goooooool! Kanga, 1:0

Crvena zvezda je povela! Odlična akcija, Gelor Kanga je prihvatio loptu unutar kaznenog protora, odlično je šutirao sa desetak metara, nije tu bilo odbrane – 1:0!

8′ Šansa za Gent!

Velika prilika za goste, Bukari je pogrešio, mogao je da bira kome da doda loptu, ali je sve loše uradio, Sanogo ga je izblokirao i sprečio najgore. U nastavku akcije Jaremčuk je šutirao sa 16 metara, Borjan je uhvatio loptu.

4′ Katai u prodoru

Odličan napad Crvene zvezde, Aleksandar Katai je ušao u kazneni prostor, šutirao sa desetak metara, ali ga je Mareh izblokirao u poslednji čas.

3′ Prvi nalet crveno-belih

Crvena zvezda je krenula ofanzivno, umalo da vidimo prvu opasnost pred golom Belgijanaca, golman Kosemans je stigao do lopte pre napadača Crvene zvezde.

21.00 Počela je utakmica

20.54 Meč počinje uskoro

Utakmica počinje za koji minut. U isto vreme u Nemačkoj igraće Hofenhajm i Gent. Nije zgoreg podsetiti se i tabele uoči ovog, trećeg kola.

20.43 „Visoka borbena gotovost“

Evo šta je trener crveno-belih upravo poručio:

„Odluka UEFA me nije poremetila. Znam šta smo spremili, momci su spremni da odigraju lepu utakmicu. Znamo šta nosi meč. Nema potcenjivanja. Ne menja se ništa, samo što ja ne mogu u svlačionicu. Visoka borbena gotovost“, kaže Stanković za „Arenasport“ uoči početka meča.

20.40 Stanković definitivno na tribinama

Dejan Stanković će definitivno biti na tribinama, pošto je stiglo tumačenje odluke UEFA.

20.26 Šta je Stanković rekao u sredu?

Dejan Stanković smatra da Zvezdu večeras čeka znatno teži posao nego nedavno sa Slovanom.

„Fizički je Liberec dosta jači, ali je tehnički Gent kvalitetniji. Ono što sam preneo igračima na analizi to je da mora pristup da nam bude isti. Krećemo od nule i moramo da budemo jaki na lopti, da budemo dobri u svakom duelu i da budemo pozicionirani kako treba. Gent zna da igra fudbal, pogotovo su dobri napred. Pričalo se o njihovom zdravstvenom stanju, ali to menja planove njima, međutim, ne i nama. Imamo težak posao, brzi su, tehnički, inteligentni, talentovani. Igramo na našem stadionu i stekli smo dovoljno samopouzdanja da ne precenjujemo, ali i ne potcenjujemo bilo koga. Pristup od početka meča mora da bude na nivou“, rekao je Stanković.

20.09 Dorš „pretio“ na treningu

Sudeći prema sinoćnjem treningu Belgijanaca, nisu došli da se brane. Zvezda će morati da obrati pažnju na odbranu. Vezista Niklas Dorš je imao posebnu inspiraciju.

20.06 Ko je sve na klupi?

Šansu da uđu sa klupe u timu Crvene zvezde čekaju Popović, Pankov, Pavkov, Boaći, Petrović, Simić, Nikolić, Gavrić, Eraković, Spiridonović, Vukanović, Krstović.

Kod Beglijanaca, rezervisti su: Johmans, Vanden Bore, Bezus, Niangbo, Samo, Kums, Nurio Fortuna, Plastun, Klajdinst i Arslanagić.

19.47 Stanković drugi meč na tribinama

Dejan Stanković odrađuje drugi meč suspenzije zbog isključenja na utakmici sa Hofenhajmom. I večeras će sedeti na tribinama, a tim će sa klupe predvoditi njegov saradnik, Nebojša Milošević.

19.36 Sastavi

Dejan Stanković se odlučio na prilično očekivan sastav. Promene u odnosu na susret sa Liberecom predstavljaju povratak Gelora Kange u startnu postavu, ali i izostanak povređenog Rodića umesto kojeg je među starterima Gobeljić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Kanga, Sanogo, Ben, Ivanić, Katai, Falčineli.

Gent: Kosemans, Kastro-Montes, Mareh, Hanhe-Olsen, Mohamadi, Dorš, Ovusu, Bukari, Ođiđa-Ofoe, Botaka, Jaremčuk.

19.32 Navijači se oprostili od Amfilohija

Iako neće moći da budu na tribinama zbog pandemije koronavirusa, „Delije“ su se potrudile da se njihovo prisustvo bar malo oseti na severnoj tribini. Obojili su je u srpsku trobojku, uz sliku sa likom preminulog mitropolita Amfilohija Radovića. U sredini trobojke se ocrtava i srušena crkva Svetog Petra Cetinjskog, koju je Amfilohije želeo ponovo da sagradi.

19.21 Dve utakmice na „Marakani“ i dve petarde

Crvenoj zvezdi je duel sa Gentom treći evropski meč na svom terenu ove sezone, a u oba prethodna Beograđani su goste ispraćali sa pet lopti u mreži. Evropa, šampion Gibraltara, prvi je pretrpeo ubedljiv poraz na ušću Save u Dunav (5:0), a sličnu sudbinu doživeo je Slovan koji je ipak uspeo da postigne počasni pogodak (5:1).

19.15 Dobrodošli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar