Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Niša u meču 14. kola Superlige na stadionu "Rajko Mitić" sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su teškom mukom probili poslednju liniju Radničkog, iako su imali dvocifren broj udaraca ka golu.

Stalno su ga opsedali, ali se uglavnom isprečavao ili Damir Kahriman na golu Nišlija, ili traljavi udarci Beograđana.

Jedini pogodak postigao je El Fardu Ben u drugom poluvremenu, a posle njega je Zvezda zaigrala opuštenije i bolje, pa je i rezultat mogao da bude ubedljiviji.

Ovako, tim Dejana Stankovića je ostao na drugoj poziciji, ali sa mnogo prijatnijim zaostatkom u odnosu na Partizan od pet bodova.

Igrači Radničkog su u prvom poluvremenu uspevali da održe u igri svoju taktiku da igraju sa petoricom pozadi.

Zvezda je od prvih minuta i pokušaja Mirka Ivanića napadala, šutirala na gol Damira Kahrimana i tek u nekoliko navrata ozbiljnije zapretila.

Jedan od agilnijih u timu crveno-belih, oslabljenom neigranjem Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, bio je Filipo Falko.

Trudio se koliko je znao, ali nije „probio led“. Ivanić je u trećem minutu pucao pored gola, Milan Borjan je morao da brani Mitroviću dobar udarac sa desne strane po zemlji u osmom minutu.

Foto: Starsport

Zvezda je u 23. minutu imala najbolju šansu u poluvremenu. Tada je Falko dobio loptu u kaznenom prostoru, šutirao je po zemlji i Kahriman je odbranio desnom rukom.

Loptu je pokupio El Fardu Ben, vratio ju je Falku, ovaj je šutirao ovog puta visoko i golman Radničkog je još jednom bio spreman.

Crveno-belima iz Beograda je u 26. minutu poništen jedan gol zbog ofsajda, Ivanić je imao još jedan solidan šut koji je odbranio Kahriman, a Zvezda ih je do poluvremena „nakupila“ ukupno 11.

Međutim, nijedan nije završio iza leđa golmana i u mreži gostujućeg, niškog kluba. Drugo poluvreme počelo je slobodnim udarcem za Filipa Falka.

Foto: Starsport

On je iz veoma dobre pozicije šutirao precizno, ali slabo. Igrao se 50. minut kada je Filipo probao sa 16 metara iskosa i gađao je malo pored gola.

Drugo poluvreme počelo je sa četiri šanse za Zvezdu, a iz jedne od njih je jednu Ben pretvorio u gol.

Igrao se 52. minut kada je Falko šutirao pored stative, a odmah zatim Loi Dioni iz centaršuta glavom gađao posred gola i Kahriman je reagovao.

Samo dva minuta kasnije bilo je 1:0 za domaće. Ivanić je poslao idealan pas za Dionija na levom krilu, Dioni je video Bena u sredini, a Ben je pobegao dvojici čuvara.

Foto: Starsport

Izašao je sam ispred golmana pred petercem i lagano je pogodio mrežu. U 54. minutu ponovo se našao licem u lice sa Kahrimanom, ali se tada spetljao i Damir mu je odbranio.

Ivanić je imao dobru situaciju u 69. minutu kada je gađao u sam ugao po zemlji i Kahriman je opet uspeo da spreči pogodak.

Od tog trenutka Zvezda je pokušavala da postigne i drugi gol, ali u slabijem ritmu, pa se osim nekoliko polušansi ništa uzbudljivije nije videlo na terenu „Rajka Mitića“ do završnice.

Foto: Printscreen Flashscore

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (0:0)

(Ben 54)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: Do 8.000; Sudija: Nikola Radaković

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov (od 87. Eraković), Dragović, Rodić – Falko (od 61. Kanga), Stanić (od 61. Lazetić), Krstičić, Ivanić – Ben (od 83. Živković), Dioni (od 61. Dioni).

Radnički Niš: Kahriman – Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković – Pejović, Kovačević (od 73. Bjeličić) – Duronjić (od 79. Arsić), Mitrović (od 73. Spasić), Mićibući (od 59. Tomić) – Škrbić (od 59. Kasalica).

Drugo poluvreme:

90+3′ KRAJ! Zvezda je uspela da sačuva prednost

Bez mnogo problema su beogradski crveno-beli sačuvali taj jedan gol viška u odnosu na Radnički i sada imaju 32 boda, pa su na tabeli pet bodova iza Partizana.

85′ Slab tempo na „Rajku“, Borjan bez posla

Golman Crvene zvezde se nije ni oznojio propisno u proteklih tridesetak minuta. Uglavnom se igra na polovini Radničkog, koji se solidno brani, mada ni Zvezda ne koristi šanse.

78′ Rodić „požuteo“, Lazetić probao

Milan Rodić je dobio javnu opomenu zbog nešto otštrijeg starta, dok je mladi Lazetić imao šansu da postigne pogodak, nije je iskoristio. Probao je i Kanga, njegov udarac je izblokiran, pa je Zvezda ostala na 1:0.

Foto: Starsport

69′ Lukav šut Ivanića!

Dobio je pas u sredini, sa 17 metara je šutirao unutrašnjim delom stopala, precizna je bila lopta, ciljana u ugao po zemlji, Kahriman ju je nekako zaustavio i izbio.

62′ Nekoliko izmena na obe strane

U Zvezdi su izašli Falko i Stanić, a ušli su Lazetić i Kanga, dok su u Radničkom igru napustili Mićibući i Škrbić, a ušli su Kasalica i Tomić.

56′ Ben promašio zicer za 2:0!

Rodić mu je poslao idealan pas, lopta je Benu bila na desnoj nozi, probao je da dribla Kahrimana i šutira i golman je odbranio novu stopostotnu šansu.

Foto: Starsport

54′ GOOOOL! Zvezda vodi 1:0

Ivanić je poslao pas za Dionija na levoj strani, zaostao je jedan igrač Radničkog koji je pratio Francuza, Dioni je odlično video Bena koji se ubacivao u sredini i momku sa Komorskih Ostrva nije bilo teško da lagano sa pet, šest metara završi zicer situaciju pogotkom.

52′ Falko, pa Dioni, Zvezda nešto opasnija

Falko je sa 16 metara pucao pored stative i iznudio je korner, dok je Dioni glavom posle centaršuta gađao pravo u golmana.

48′ Falko slabo iz dobre pozicije

Italijanski ofanzivac je dobio priliku da sa oko 25 metara šutira ka golu Kahrimana, udarac mu je bio precizan, ali nedovoljno odsečan i nedovoljno jak da bi ugrozio Kahrimana.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ KRAJ! Zvezda je bila bolja, ali to nije potvrdila golovima

Radnički je uspeo da se odbrani sa petoricom igrača pozadi i taktika Nišlija za sada prolazi – 0:0.

38′ Radnički se malo popravio i imao kontrolu nekoliko minuta

Međutim, Nišlije nisu imale pravih prilika za gol. S druge strane, Dioni je bio na jednom uklizavanju i mogao je opasnije možda da zapreti sa 14, 15 metara, nije to učinio.

30′ Probao je i Ivanić

Dobar šut Ivanića van kaznenog prostora, ponovo je Kahriman odbranio. Zvezda pokušava ali nijedan od tih udaraca nije bio dovoljno opasan. Jedan je uputio i Radovan Pankov posle kornera, slabo je zakačio loptu.

Foto: Starsport

26′ Gol Zvezde poništen zbog ofsajda

Dobio je pas Italijan iza leđa odbrane gostiju, postigao je pogodak, ali su sudije onda signalizirale da je bio najbliži Kahrimanu, što je usporeni snimak potvrdio.

23′ Kakva šansa za Zvezdu!

Kahriman je spasao gol Radničkog i u 37. godini. Falko je u dva navrata šutirao, u razmaku od nekoliko sekundi. Prvo mu se lopta odbila na desetak metara, šut po zemlji Kahriman je zaustavio desnom rukom.

Ben je pokupio loptu, dodao je opet do Falka, Italijan je u popravnom šutu probao da je podigne i golman Radničkog je opet demonstrirao iskustvo i paradom je odbranio.

21′ Petar Stanić probao hrabro

Pucao je igrač Zvezde sa preko 25 metara, ali je lopta odletela iznad prečke gola Radničkog. To je bilo prvo uzbuđenje u do sada sporom ritmu meča.

15′ Nekoliko loših centaršuteva Zvezde

Falko prednjači u nepreciznim ubačenim loptama. Trudi se, ali to nije dovoljno da se stvori ozbiljnija šansa. Probao je Falko i iz prekida do druge stative, gde je bio Ivanić, Mirko je šutirao, ali loše je sve to izgledalo.

8′ Dobra odbrana Borjana

Kontra Radničkog sa desnog krila, Mitrović iz niškog kluba je šutirao po zemlji u dalji ugao, ali je čuvar mreže crveno-belih iz Beograda bio siguran.

Foto: Starsport

6′ Ben u ofsajdu

Malo je falilo da igrač sa Komorskih Ostrva bude u dozvoljenoj poziciji, a onda i da prihvati loptu pred golom Radničkog. Sudije su signalizirale da je ofsajd, pa je šansa propala.

3′ Šut Ivanića

Prva pretnja po gol Radničkog, Ivanić je šutirao sa dvadesetak metara posle dobrog prodora sa leve strane ka sredini. Lopta je otišla pored gola.

1′ Minut ćutanja za Dragana Pantelića

To je bio uvod u meč na Marakani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare