Foto: EPA-EFE/Oli Scarff/NMC/Pool

Neverovatno uzbudljivo poslednje kolo u Premijer ligi donelo je odgovor na brojna pitanja. Osim šampiona Liverpula i viceprvaka Mančester sitija, u Ligu šampiona će Mančester junajted i Čelsi, dok je Lester završio kao peti na tabeli. "Lisice" će kao i Totenhem u Ligu Evrope. U Čempionšip su ispali Bornmut, Votford i još ranije Norič. Prva iznad crte je Aston Vila.

Mančester junajted, za koji je Nemanja Matić standardno odigrao svih 90 minuta, je u sudaru s direktnim rivalom Lesterom izborio mesto u eliti. Potpuno zasluženo. Golovima Bruna Fernandeša s penala i Džesija Lingarda u „debeloj“ sudijskoj nadoknadi, „đavoli“ će naredne sezone put Lige šampiona, baš kao i Čelsi koji je savladao Vulverhempton rezultatom 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Najinteresantniji meč igra se na stadionu „King pauer“, gde petoplasirani Lester dočekuje trećeplasirani Mančester junajted i upravo će ta dva tima voditi žestoku bitku za plasman u elitno takmičenje.

Čelsi takođe ima isti cilj da se domogne Lige šampiona, a za to mu je potrebna pobeda nad Vulverhemptonom, ili da Lester izgubi od Junajteda. U tom slučaju „plavci“ Frenka Lamparda mogu da dozvole sebi luksuz i da ne osvoje ni bod.

Premijer liga, 38. kolo

Nedelja

Arsenal – Votford 3:2 (3:1)

(Obamejang 4, 34, Tirni 24 – Dini 42, Velbek 67)

Barnli – Brajton 1:2 (1:1)

(Vud 44 – Bisuma 20, Konoli 50)

Čelsi – Vulverhempton 2:0 (2:0)

(Maunt 45+1, Žiru 45+4)

Kristal Palas – Totenhem 1:1 (0:1)

(Šlup 53 – Kejn 13)

Everton – Bornmut 1:3 (1:2)

(Ken 42 – King 13p, Lerma 45+2, Stanislas 80)

Lester – Mančester junajted 0:2 (0:0)

(Fernandeš 70, Lingard 90+8)

Mančester siti – Norič 5:0 (2:0)

(Žesus 12, De Brujne 45+1, 90, Sterling 80, Marez 84)

Njukasl – Liverpul 1:3 (1:1)

(Gejl 1 – Van Dajk 38, Origi 59, Mane 89)

Sautempton – Šefild junajted 3:1 (0:1)

(Adams 50, 71, Ings 84 – Lundstram 26)

Vest Hem – Aston Vila 1:1 (0:0)

(Jarmolenko 86 – Griliš 84)

Foto: Printscreen/Sofascore/Premijer liga

18.55 – KRAJ! Poznato je ko će u Ligu šampiona, ko u Ligu Evrope i ko ispada.

Mančester junajted je zahvaljujući golovima Bruna Fernandeša i Džesija Lingarda nokautirao direktnog rivala Lester i plasirao se u Ligu šampiona. Identičnim rezultatom Čelsi je izborio mesto u elitnom društvu, pobedivši kao domaćin Vulverhempton. Totenhem će uprkos remiju sa Kristal Palasom (1:1) u Ligu Evrope.

18.48 – Liverpul overio trijumf, „petarda“ Sitija

Šampion je rešio šampionski da okonča sezonu. Stigao je i do trećeg gola na gostovanju Njukaslu, a strelac je Sadio Mane, koji je ušao u igru u 64. minutu umesto Minamina.

Mančester siti takođe je silovito priveo kraju sezonu u kojoj su završili na drugom mestu Premijer lige. Peti gol za „građane“ u demoliranju Noriča delo je fantastičnog Belgijanca Kevina de Brujnea.

18.46 Šok za Vilu! Vest Hem ekspresno izjednačio

Samo dva minuta trajalo je vođstvo tima iz Birmingema, da bi Vest Hem preko Jarmolenka izjednačio.

18.44 – Vila pogađa za opstanak

Aston Vila je povela na gostovanju protiv Vest Hema u 84. minutu susreta. Njihov najbolji fudbaler Griliš je strelac. Vila je trenutno 17. na tabeli, prva iznad crte. Ispadaju Votford, Bornmut i Norič.

18.42 – „Poker“ Sitija

Četa Pepa Gvardiole očekivano je uništila nejaki Norič. Stigao je Mančester siti ekspresno i do četvrtog gola u mreži „kanarinaca“.

18.38 – Siti probija „stotku“

Mančester siti stigao je i do trećeg gola u meču s prežaljenim Noričem. Ujedno je taj treći pogodak, bio jubilarni 100. u ovoj sezoni Premijer lige za „građane“.

18.35 – Junajted i Čelsi gaze ka eliti

Prema trenutnim rezultatima u poslednjem kolu Premijer lige, uz Liverpul i Mančester siti u Ligu šampiona će Mančester junajted i Čelsi. Ipak, Lester ima priliku do kraja meča da promeni taj scenario.

18.29 – Gol Fernandeša, vredan Lige šampiona!

Posle prekršaja Džonija Evansa, inače bivšeg defanzivca Mančester junajteda, sudija je pokazao na belu tačku za „crvene žavole“. Siguran izvođač bio je, ko drugi, no Bruno Fernandeš.

18.28 – Penal za Mančester!

18.20 – Prečka Vardija

Džejmi Vardi je bio tako blizu postizanja zlata vrednog gola za Lester. Pogodio je prečku. Da je postigao gol, Lester bi bio taj, koji uz Čelsi ide u Ligu šampiona, ovako je to i dalje Mančester junajted.

18.18 – Liverpul stiže do preokreta

Nema šale sa šampionom, koji doduše igra u rezervnom sastavu. Rešio je Klop da odmori prve zvezde Firmina, Salaha i Manea, a šansu je dao Minaminu, Origiju i Čemberlenu.

Ni to nije olakšalo posao „svrakama“, pa je posle Van Dajka, mrežu Njukasla pogodio i Divok Origi u 59. minutu.

18.09 – Šlup pogodio mrežu Totenhema

Foto: EPA-EFE/Warren Little/NMC/Pool

I Kristal Palas našeg Luke Milivojevića je silno ušao u drugo poluvreme, a to je rezultiralo pogotkom Šlupa na asistenciju Ajua.

18.08 – Sautempton prvi daje gol u nastavku

Če Adams je pogodio mrežu Šefild junajteda i doneo izjednačenje Sautemptonu već na startu drugog poluvremena.

18.04 – Konačni rasplet!

Počela su druga poluvremena širom Engleske.

17.50 – POLUVREME

Na svim mečevima trenutno je u toku pauza.

17.49 Čelsijev BUM!

Fudbaleri Čelsija su za svega tri minuta u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena stigli do dva gola prednosti nad Vulverhemptonom.

Prvo je pgodio Mejson Maunt, da bi na 2:0 povisio Olivije Žiru.

17.45 Goleada u finišu prvog poluvremena

Mančester siti je preko Kevina de Brujnead duplirao prednost protiv Noriča. Lerma je pogodio mrežu Evertona, pa Bornmut ponovo vodi u gostima. Do bitnog gola stigao je i Čelsi protiv Vulverhemptona.

17.43 Dini precizan s penala

Kapiten Votforda rešio je da sačuva čast Votforda, pa je realizovao penal u 42. minutu za 3:1.

17.41 – Everton se vraća u igru

Tim Karla Anćelotija neočekivano je gubio od davljenika Bornmuta, ali su „karamele“ preko talentovanog napadača Mojzea Kena stigle do izdjednačenja u finišu prvog poluvremena.

17.38 – Liverpul izjednačio

Šampion Premijer lige stigao je do poravnanja rezultata u okršaju s Njukaslom. Domaćin je poveo preko Gejla već u prvom minutu, da bi u 38. izjednačio Virdžil van Dajk.

17.34 – Raspucani „topovi“

Foto: EPA-EFE/Neil Hall/NMC/Pool

Arsenal igra rasterećeno u poslednjem kolu i na krilima takve igre posle nepunih 35 minuta već imaju tri gola prednosti protiv Votforda. Obamejang se po drugi put upisao u strelce.

17.26 – Lundstram pogodio

I Šefild junajted se pridružio dominaciji gostiju. Lundstram je zatresao mrežu Sautemptona na „Sent Merisu“.

17.24 – Arsenal duplirao prednost

„Tobžije“ su preko levog beka Tirnija stigle do 2:0 protiv Votforda.

17.20 – Dominacija gostiju!

Od 10 mečeva koliko se gra, na čak tri u prvih 20 minuta vode gosti. Poslednji u nizu koji je poveo je Brajton protiv Barnlija.

17.14 – Totehem i Bornmut stižu do prednosti

Bornmut je preko Džošue Kinga s bele tačke poveo na gostovanju Kristal Palasu. U istom trenutku do prednosti je stigao i Totenhem, koji gostuje Kristal Palasu.

17.12 – Siti poveo

Prvo je Norič šokirao Siti, ali je VAR poništio pogodak. Da bi samo koji minut kasnije „građani“ preko Gabrijela Žesusa stigli do prednosti.

Fudbaleri Noriča, koji su ispali u Čempionšip.

17.05 – Arsenal vodi

Pjer-Emerik Obamejang je pogodio iz penala. Arsenal stiže do prednosti protiv Votforda na „Emiratima“.

17.04 – Ponovo radi VAR

Glavni sudija meča na „Sent Džejms Parku“ rešio je da proveri da li je golu Gejla prethodio ofsajd. Ipak, gol je posle konsultacije VAR priznat.

17.01 – Njukasl šokirao šampiona

Imamo već prvi gol u poslednjem kolu. Dvajt Gejl je na asistenciju Šelvija matirao Alisona i zatresao mrežu Liverpula već u prvom minutu.

17.00 – Kreće rasplet!

Počeli su svi mečevi poslednjeg kola Premijer lige, za otprilike dva sata biće poznata sudbina svih timova koji se bore, bilo za Ligu šampiona, bilo za Ligu Evrope, bilo za opstanak.

16.54 – Siti juri „stotku“

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola poručio je pre nekoliko dana da će njegov tim u čast Davida Silve, koji napušta ekipu, pokušati da postigne trocifren broj golova ove sezone.

„Građanima“ nedostaju još tri pogotka kako bi bili trocifreni. Inače, David Silva se nalazi u startnoj postavi za meč sa Noričem, koji je već ispao u Čempionšip.

16.42 – Vardi i Ihenačo napadaju „đavole“

Tim Brendana Rodžersa ne može da računa na usluge povređenog kreativca Džejmsa Medisona, ali će napad predvoditi prvi strelac lige Džejmi Vardi, a društvo će mu praviti Ihenačo.

S druge strane, Ole Gunar Solskjer se opredelio da Marsijal bude najistureniji, iza njega će biti Rašford, Bruno Fernandeš i supertalentovani Grinvud.

16.31 Dobrodošli

Još manje od pola sata nas deli od početka utakmica Premijer ligekoje će razrešti brojne dileme. Ostanite uz Nova.rs i saznajte ko će izboriti mesto u evropskim takmičenjima, ali i ko od klubova će ispasti u Čempionšip.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar