Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana savladali su Kolubaru sa 4:0 u meču 6. kola Superlige Srbije, čime su se vratili na prvo mesto domaćeg šampionata.

Nije dobro krenulo po crno-bele, pošto je Uroš Đuranović protutnjao pored leve aut linije i šutirao, ali je Nemanja Stevanović imao sreće jer je lopta otišla tik pored stative.

PROČITAJTE JOŠ...

Nisu crno-beli uspeli da stvore ozbiljniju šansu, ali jesu sjajno iskoristili prekid u 11. minutu. Šutirao je Miloš Jojić, golman Dejan Stanivuković je loše intervenisao, loptu pri pokušaju hvatanja propustio kroz ruke i prosledio ka prečki, a Aleksandar Lutovac, nad kojim je prethodno napravljen faul, sa gol-linije je prosledio u mrežu.

Nastavio je Partizan da diktira dešavanja na terenu, a nakon promašaja Rikarda Gomeša posle kornera red je došao na Nikolu Terzića da zablista. Tri minuta pre kraja prvog dela sjajnim driblingom se oslobodio čuvara i savršeno pogodio bliži ugao za 2:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a početkom drugog poluvremena sve je bilo rešeno.

Prvo je akciju Lazara Markovića i Sejdube Sume Rikardo sačekao i završio golom u 51. minutu, da bi pet minuta kasnije nakon pasa Jojića izašao sam ispred golmana domaćih i pogodio drugi ugao za 4:0.

To je ujedno bilo i poslednje veće uzbuđenje, pošto su domaći bili fokusirani na sprečavanje još jednog gola u svojoj mreži, dok su gosti počeli da razmišljaju o meču sa Santa Klarom i poslednjem koraku pred plasman u Ligu konferencija.

Kolubara – Partizan 0:4 (0:2)

(Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 51, 56)

Stadion: SRC Kolubara (Lazarevac); Sudija: Lazar Lukić

Kolubara: Stanivuković – Janković, Radovanović, Marjanović, Bakić, Kočović (od 67. Pecelj) – Nikolić, Mladenović, Đokić (od 67. Milisavljević), Đuranović – Đenić

Partizan: Stevanović – Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović – Šćekić, Jojić – Suma (od 61. Jović) – Lutovac (od 25. Marković), Terzić (od 61. Holender), Gomeš (od 61. Natho)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kraj!

Pobeda Partizana 4:0.

85′ Nema previše uzbuđenja

Domaći su se praktično predali, gosti su zadovoljni, prestali su da jurcaju prema golu, pa se samo čeka kraj meča.

71′ Crno-beli žele što ubedljiviju pobedu

Ređaju se naleti tima iz Humske, i čini se da je samo pitanje trenutka kada će peti put lopta zvršiti u golu. Nisu uspeli igrači Aleksandra Stanojevića da stvore ozbiljniju šansu, ali su su konstantno držali loptu i diktirali dešavanja na terenu, čekajući kada će se otvoriti šansa da dođu do pogotka.

61′ Trostruka izmena u Partizanu

Holender, Natho i Jović su na terenu, izašli su Suma, Riardo i Terzić.

56′ Rikardo stavio „tačku na i“

Još jedna kontra Partizana, izašao je Rikardo sam ispred Stanivukovića i loptu prosledio u suprotan ugao za 4:0. Prethodno, akciju su odigrali Šćekić i Jojić, koji je uputio pas u prostor.

51′ Rikardov peti gol u sezoni za 3:0

Lep pas je uputio Marković u prostor, uleteo je Suma u kazneni prostor, gurnuo loptu ka Rikardu koji je sa par metara pogodio praznu mrežu za 3:0.

Aleksandar Šćelić i Nikola Terzić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

42′ Partizan duplirao prednost

Prelep gol mladog Nikole Terzića. Partizanov „bonus“ se sjajnim driblingom izborio za prostor, izbacio rivale iz igre i pogodio suprotan ugao, nakon čega je usledilo veliko slavlje.

32′ Rikardo mogao do gola

Zakomplikovao je napadač Partizana posle kornera, nije ni imao sreće, pa je ostalo 1:0.

25′ Šansa za Nikolića

Dobar udarac ka Stevanoviću, ali je golman Partizana uspeo da spreči da završi u mreži.

23′ Povreda Lutovca

Lutovac se požalio na povredu, pa je napustio meč, umesto njega je na terenu Lazar Marković.

22′ Opao ritam meča

Partizan je stigao do vođstva, a posle gola Lutovca crno-beli su nastavili da diktiraju dešavanja na terenu, ali bez ozbiljnije šanse.

11′ Lutovac pogodio, Partizan vodi 1:0

Imali su crno-beli slobodan udarac na oko 20 metara od gola domaćih, šutirao je Jojić, Stanivuković uspeo da spreči da lopta završi u mreži, ali je otišao u „prazno“, mreža je ostala nebranjena a Lutovac loptu sa gol linije zakucao u mrežu za 1:0.

4′ Prva šansa za Kolubaru

Brza akcija po levom boku domaćeg sastava, izborio se Đuranović za prostor za šut i uputio udarac u bliži ugao, ali nije bio precizan dovoljno pa je ostalo 0:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar