Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno s Radnikom iz Surdulice u meču 20. kola na svom terenu 1:1.

Radnik je iz dva meča sa Zvezdom uspeo da uzme četiri boda, a u okršaju na Marakani je šokirao tim Dejana Stankovića golom u 83. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaznio je surdulički tim tako mnogo promašaja crveno-belih, koje je svojim odbranama frustrirao golman Stefan Ranđelović.

Istini za volju, poraz možda najviše ide na dušu Aleksandra Kataija, koji je promašio jedan od dva penala za svoj tim, ali i Dejanu Stankoviću, koji je do petnaestak minuta pred kraj izveo sve nosioce igre, osim Mirka Ivanića, a meč nije bio rešen.

Zvezda nije uspela da se revanšira Radniku za poraz s kraja oktobra, a Partizan se možda i najviše raduje ovakvom ishodu jer bi mogao da zadrži komotniju prednost od pet bodova u odnosu na večitog rivala.

Prvo poluvreme bilo je veoma sadržajno, a i jedni i drugi su imali svojih prilika za pogotke.

Obeležila su ga dva penala za domaćina, oba u razmaku od samo šest minuta i oba posle pregledanja VAR snimka i sugestija iz VAR sobe.

Meč je počeo sa dve gotovo idealne šanse za Aleksandra Kataija već u prvih pet minuta.

U trećem je dobio loptu od Bena, prišao je na pet metara i odatle šutirao, a Stefan Ranđelović mu je skinuo zicer.

Samo dva minuta kasnije dobio je loptu od Dragovića, skočio je sa četiri metra i prebacio gol Radnika.

Katai izvodi penal protiv Radnika, Foto: Starsport

Milan Borjan je koji minut kasnije istrčao da bi presekao centaršut Radnika, udario je levu ruku i nakratko su se njegovi bolni krici orili skoro praznom Marakanom.

Igrao se 16. minut kada je Bogdanovski, u kontri, vrlo nezgodno šutirao po zemlji sa distance pored gola. Ubrzo je i Janjić dobro driblao na levoj strani odakle mu je oporavljeni Borjan odbranio šut sa sedam, osam metara.

Ranđelović je paradom skinuo opasan šut Bena iz slobodnjaka u 21. minutu, Ivanić je u 26. obrisao sneg sa mreže Radnika, a Kanga je u 28. oprobao „haubicu“ sa 25 metara i Ranđelović je odbranio.

 

Iako je bilo šansi za gol i iz igre, Zvezda je prvi dala posle penala i to zbog greške golmana. Ranđelović je istrčao da zaustavi pas ka Erakoviću u 33. minutu i potpuno je promašio loptu.

Ona je Erakoviću bežala, ali se videlo da ga je golman „pokupio“. Odmah su igrači Zvezde krenuli kod Đorđa Maksimovića da se bune i traže penal.

Stigla je sugestija iz VAR sobe, Maksimović je otišao da pogleda snimak i pokazao je ka beloj tački. Katai je šutirao levo i pogodio je u 36. minutu.

Sudija Đorđe Maksimović je dvaput svirao penal, Foto: Starsport

Samo šest minuta kasnije već je moglo da bude 2:0. Jokić je skočio pred svojim golom, levom rukom je udario Bena u glavu, a igrač sa Komorskih Ostrva se krvave glave sručio na travu.

Maksimović je opet otišao da pogleda snimak, procenio da je to još jedan penal i Katai je drugi put gađao preko prečke, te je na poluvremenu ostalo 1:0 za Zvezdu.

U nastavku je prvo Kanga šutirao oštro i po zemlji u 48 minutu, u 52. je Ranđelović odbranio udarac Bena iz slobodnjaka, a u 65. je rezervista Lazetić probao glavom i opet je siguran bio golman Radnika.

Foto: Starsport

Prvu pravu priliku za goste, u nastavku je imao Janjić kada je šutirao sa nešto manje od trideset metara pored stative gola Zvezde u 70. minutu.

A onda u 83. minutu pravi šok. Lukić je dobio loptu na desnoj strani, nije bio iza leđa odbrane Zvezde, podigao je centaršut do peterca za Stamenkovića, a ovaj je glavom zakucao loptu u mrežu.

Zvezda u preostalih deset minuta nije uspela da postigne još jedan pogodak, pa crveno-beli sada imaju dva boda manje od Partizana, ali crno-beli imaju šansu da pobegnu na pet bodova ako slave u Gornjem Milanovcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Radnik 1:1 (1:0)

(Katai 36 p – Stamenković 83)

Stadion: Rajko Mitić, Gledalaca: 4.286; Glavni sudija: Đorđe Maksimović

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Dragović, Rodić, Eraković, Kanga, Ivanić, Srnić, Ben, Katai, Pavkov.

Radnik: Ranđelović – Jokić, Radmanovac, Bogdanovski, Medić, Oreščanin, Bogdanovski, Subotić, Nedeljković, Janjić, Spasić.

Drugo poluvreme:

90+3′ KRAJ! Radnik je šokirao Zvezdu

Samo nervozu smo mogli da vidimo u redovima prvaka Srbije, organizovanijih akcija i šansi tu nije bilo, pa su Surduličani uspeli da izvuku bod.

83′ GOOOL! Pravo niotkuda, Radnik je izjednačio

Lukić je dobio loptu na strani, centrirao je i rezervista Stamenković je snažno šutirao glavom u gornji levi ugao Borjanovog gola za 1:1.

82′ Mirniji tempo pred poslednjih desetak minuta

Rezervisti ne unose istu energiju u igru Zvezde kao starteri, pa drže loptu i uglavnom kontrolišu igru, ali bez šansi.

75′ Još po dve izmene oba trenera

Kanga i Katai izlaze van, ulaze Nikolić i Krstičić, a u Radniku Janjić i Nedeljković izlaze iz igre, a ulaze Filip Petrović i Bogdan Stamenković.

70′ Prva ozbiljna šansa Radnika u nastavku

Janjić je istrčao polukontru i šutirao je sa 28 metara, Borjan je bio na toj lopti koja je završila malo pored njegove stative.

Foto: Starsport

66′ Lazetić probao da šutira i s leđa

Da nije bio leđima okrenut golu mladi igrač Zvezde moglo je da bude opasnije. Glavom je zakačio loptu posle centaršuta, nedovoljno jako da bi se savladao sjajni Ranđelović.

61′ Dve trostruke izmene, opasna šansa za Ivanića

Pucao je u kontraugao Ivanić sa leve strane i promašio. Oba trenera su ubzo promenila po trojicu igrača. Degenek je zamenio Rodića, Ben je ustupio mesto Falku, a Lazetić je ušao u igru umesto Pavkova. Na drugoj strani izlaze Predrag Medić, Nemanja Subotić i Uroš Milovanović, a na terenu su Edin Biber, Darko Bjedov i Viktor Lukić.

55′ Imao je Radnik i sreće

Ivanić je proigrao Kataija, ovaj je sa 17 metara šutirao unutrašnjim delom stopala i poslao loptu pored stative gola Surduličana.

Slavlje igrača Zvezde posle gola protiv Radnika, Foto: Starsport

52′ Sve brani Ranđelović!

Probao je i Ben iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, gađao je golmanov ugao, a njegova „žabica“ je bila prilično lukava i nezgodna. Uspeo je i nju da izbije u korner golman Radnika.

48′ Prva šansa za Kangu

Šutirao je oštro i po zemlji vezista Zvezde, na mestu je bio Ranđelović, ali nije bio nimalo prijatan udarac.

46′ Počelo je drugo poluvreme na Marakani

Zvezda će probati da odbrani ili „podeblja“ prednost na semaforu.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+4′ POLUVREME! Zvezda u prednosti

Bilo je zanimljivih 49 minuta igre u prvom delu, Radnik je na kraju imao nešto sreće i raspoloženog Ranđelovića, pa ima nadu da može da preokrene protiv Zvezde koja ima osam šuteva, četiri više od Surduličana.

43′ Katai je promašio drugi penal!

Šutirao je preko prečke, lopta ju je malo okrznula i otišla van terena. Ranđelović ovog puta nije morao ni da reaguje.

40′ Benu krvava glava, novi penal za Zvezdu

Krvave glave se srušio dole Zvezdin igrač. Jokić ga je udario rukom pred svojim golom, pa je igraču sa Komorskih Ostrva zavijena glava. Sudija je ponovo svirao penal za crveno-bele.

36′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Katai je šutirao u desnu stranu, Ranđelović ga je pročitao, zakačio je loptu rukom, ali nije uspeo da odbrani.

34′ Penal za Zvezdu!

Velika greška golmana Ranđelovića, koji je briljirao do sada. Istrčao je, pokupio Strahinju Erakovića kome je lopta već bežala u gol-aut. Sudija Maksimović isprva nije dosudio najstrožu kaznu, igrači Zvezde su „poleteli“ ka njemu i bunili su se. Stigla je i sugestija iz VAR sobe, Maksimović je pogledao snimak i pokazao ka beloj tački.

Foto: Starsport

28′ Probao je i Kanga „haubicu“

Sa distance je „opalio“ vezista Zvezde, Ranđelović je još jednom smireno i sigurno otklonio opasnost.

26′ Ivanić je obrisao sneg sa mreže

Dobio je pas od Bena, šutirao u bliži ugao i promašio. Veoma dobra situacija za domaće da postignu pogodak.

21′ Parada Ranđelovića, sačuvana mreža Radnika

Ben je opasno šutirao sa 17, 18 metara iz slobodnog udarca, precizan je bio taj šut, ali je čuvar mreže Radnika odlično reagovao.

Foto: Starsport

16′ Opasno je pred golom Zvezde

Prvo je šutirao Bogdanovski, malo pored desne stative Zvezde, a onda je i Janjić dobro driblao na levom krilu i iz šesnaesterca probao iskosa, Borjan je bio na mestu.

10′ Borjan u bolovima, Radnik se neće samo braniti

Krenula je kontra surduličkog tima, Janjušević je bio tamo u kaznenom prostoru Zvezde, Borjan je istrčao i izboksovao loptu rukom, ali je levu podlakticu tom prilikom povredio i njegovi krici su se čuli na čitavom stadionu. Srećom, pridigao se posle nekoliko minuta i meč je nastavljen.

6′ Ponovo Katai pred golom!

I još jednom je čistu situaciju propustio da pretvori u gol. Korner je sa leve strane izveo Ben, lopta je stigla do Dragovića na suprotnoj strani, on je video Kataija i podigao mu kratak centaršut do četiri, pet metara od gola. Loše je procenio let lopte Katai i nije je zahvatio glavom na najbolji mogući način.

4′ Katai promašio zicer!

Dobio je loptu na levoj strani od Bena, prišao je na pet metara i odatle šutirao, golman Ranđelović je izašao i skratio mu ugao i odbranio. Odmah potom je Ivanić pucao sa distance malo preko prečke, a Ranđelović je zatražio pomoć zbog nekog zadobijenog udarca.

1′ Počeo je meč na Marakani

Zvezda igra u standardnoj crveno-beloj opremi, Radnik u svojoj plavoj.

BONUS VIDEO: Incident na derbiju u Grčkoj, navijači upali na teren

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar