Foto: Starsport

Rukometašice Srbije pobedile su Sloveniju rezultatom 31:25 u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva u Španiji.

Najbolja u dresu Srbije bila je Stoiljković sa osam golova, dok su briljantne bile i Jovana Kovačević sa šest, te Janjušević sa pet pogodaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Slovenki najviše se istakla Varagić sa pet golova, a pratile su je Kramar i Gros sa po četiri, ali je sve to bilo nedovoljno da se zabeleži pozitivan rezultat protiv razigrane Srbije.

Obe selekcije su ovim mečom završile nastup na Svetskom prvenstvu.

Srbija je blistala od prvog minuta, a tokom prvog dela najviše se istakla Kovačević koja nije mogla da promaši (5/5 iz igre).

Meč je dobro otvorila i Janjušević koja je dovela našu selekciju do prednosti od 8:5.

Na nju se nadovezala i Stoiljković sa dva gola, a i Liščević je nakon lepe akcije i duplog pasa sa Janjušević stigla do svog prvog gola – 10:8.

Ipak, najsnažniji utisak prvog dela ostavila je Kovačević koja je najviše uvećala prednost naše selekcije, pa je prednost na poluvremenu iznosila pet golova (19:14) u korist Srbije.

Tokom prvog poluvremena viđena su i dva gola sa celog terena, a precizne su bile golman Risović, kao i Tamara Radojević.

Bitnu ulogu na golu imala je i Graovac, koja je sa tri odbrane u samo dva minuta sprečila Slovenke da odu na poluvreme sa manjim zaostatkom.

U drugom delu, Slovenke nisu odustajale, ali je Srbija odigrala veoma zrelo, pa je prednost dodatno uvećana.

Naša najmlađa reprezentativka Kocić (2003. godište) je pogađala sa krila, a raizigrana je bila i Jovana Stoiljković.

Varagić je održavala Sloveniju u igri, a Gros je samo u nekoliko navrata pokazala svoj raskošan kvalutet golovima iz velike udaljenosti.

Prednost naše selekcije konstantno je iznosila četiri do šest golova, a Graovac je odbranila nekoliko zicera i u drugom delu, uključujući i tri odbrane za samo minut igre.

Stoiljković i Janjušević donele su najveću prednost našoj selekciji na šest minuta do kraja (31:23), nakon čega je „skinuta noga sa gasa“, pa su Slovenke samo ublažile poraz golovima Pandžić i Varagić sa celog, odnosno pola terena na prazan gol, za konačnih 31:25 u korist Srbije.

Foto: IHF

Srbija je na ovom prvenstvu ostvarila četiri pobede i dva poraza i to od favorizovane Francuske i Rusije, dok je Slovenija upisala dve pobede, remi i tri poraza.

SrbijaSlovenija 31:25 (19:14)

Dvorana: Hala sportova Granoljers (Španija); Sudija: Alvarez (Španija), Bustamante (Španija)

Srbija: M. Agbaba, J. Agbaba, Janjušević 5, Risović 1, Kojić, Radojević 3, Kocić 4, Jovović, Vukajlović, Stamenić, Lovrić 1, Stoiljković 8, Liščević 2, Petrović 1, Kovačević 6, Graovac. Selektor: Uroš Bregar.

Slovenija: Beganović, Copi, Gomilar, Gros 4, Juric, Kramar 4, Ljepoja 2, Mrmolja, Omoregi 3, Pandžić 1, Stanko 3, Svetik 1, Varagić 5, Vojnović, Zabjek, Zulić 2. Selektor: D. Adžić

Drugo poluvreme:

60′ Kraj – Srbija može da slavi – 31:25

57′ Srbija pred pobedom

Pandžić je pogodila sa celog terena, jer je Srbija igrala bez golmana. Varagić je u sledećoj akciji ukrala loptu i pogodila sa pola terena – 31:25 za Srbiju.

54′ Najubeljvija prednost Srbije

Graovac je odbranila dva puta u istom napadu, a posle toga još jednom za ukupno devet odbrana danas. Prednost su uvećale Janjušević golom nakon predivnog prodora i Stoiljković golom iz sedmerca – 31:23.

51′ Sve je lakše sa Graovac na golu

Odbranila je Groavc čist zicer, ali je Ljpoja pogodila sa pivota. Precizna je bila Sotiljković, ali je brzo odgovorila i Varagić koja je iz kontre smanjila prednost Srbije – 28:23.

48′ Srbija ima prednost, Slovenija ne odustaje

Kocić je istrčala kontru, prošla pored dve Slovenke a zatim pogodila mrežu bez problema. Gros je postigla spektakularan gol sa velike udaljenosti, a precizna je bila i Varagić koju su Srpkinje zaboravile na pivotu – 26:21 za Srbiju.

45′ Borbena Kovačević

Izblokirala je Kovačević udarac Slovenke, ali je ostala da leži na terenu. Ipak, na svu sreću nije bila u pitanju povreda već samo udarac. Graovac je upisala još jednu intervenciju. Kovačević je onda pokazala klasu i pogodila sa zemlje iz velike udaljenosti – 25:19 za Srbiju.

42′ Srbija održava prednost

Precizna je bila Radojević, koja je u dresu Srbije po 80. put. Stanko je sa dva gola smanjila prednost naše selekcije – 24:19.

39′ Iskusna Stoiljković popravila svoj promašaj

Razmenile su Lovrić i Vragić po gol sa desnog krila. Stoiljković je promašila sedmerac ali je uhvatila svoj promašaj, a potom postigla gol. Gros je ispalila „bombu“ i održala Sloveniju kako tako u igri  – 23:17.

36′ Tako se igra!

Kocić je najmlađa rukometašica u dresu Srbije, ali to je ne sprečava da pogađa sa levog krila. Graovac je nastavila da blista, pa je odbranila zicer – 21:15 za Srbiju.

33′ Teško se stiže do gola

Varagić je pogodila prečku, ali je svoj prvi gol postigla Svetik i to nakon kontre, koja je usledila nakon promašaja Stoiljković – 19:15.

Prvo poluvreme:

30′ Graovac nesavladiva za odličan kraj prvog dela – 19:14 za Srbiju

Graovac je za dva minuta upisala tri odbrane, a prednost Srbije uvećale su Radojević iz sedmerca i Kocić sa levog krila.

28′ Napad blista, odbrana može bolje – 17:14

Kovačević je nastavila rafalnu paljbu, a pridružila joj se i Kocić. Uzvratila je prvo Omoregi koja je preveslala rivalku i lako pogodila, a potom je i Zulić bila precizna. Prvu odbranu je upisala i Graovac.

25′ Kovačević ne staje

Kovačević je ispalila još jedan „projektil“ i pogodila malu mrežu. Omoregi je uzvratila efektnim golom u rašlje – 15:12 za Srbiju.

22′ Risooović!

Risović je postigla gol sa celog terena na praznu mrežu – 14:10.

20′ Kovačević željna igre, ne promašuje

Kovačević ima veliku želju da se pokaže u najboljem svetlu, pa je stigla već do tri gola. Risović je upisala još jednu odbranu, ali su potom udarci Kramar i Gros bili nezaustavljivi. Za Srbiju je pogodila i Janjušević i to uz faul – 13:10 za Srbiju.

17′ Srbija drži prednost

Lišćević je šutirala iz očaja i pogodila mrežu Slovenki. Gros je konačno proradila i postigla svoj prvi gol na meču. Kovačević se nakon povrede vratila u sastav i uspela da se upiše u strelce sa desnog krila. Slovenke su preko Kramar i Stanko ponovo prišle na dva gola zaostatka – 10:8 za Srbiju.

13′ Janjušević nezaustavljiva – 8:5 za Srbiju

Janjušević i Lišćević su razmenile dupli pas koji je potom Lišćević pretvorila u pogodak. U narednoj akciji Omoregi je efektno postigla gol, da bi potom odgovorila Janjušević istom merom. Ljepoja je pogodila sa pivota, a Slovenke su iskoristile i sedmerac, pa je vođstvo Srbije smanjeno.

10′ Stoiljković naterala Slovenca da zatraži tajm-aut

Stoiljković je ušla u seriju i sa dva jaka i precizna šuta povećala prednost Srbije i naterala Adžića da zatraži tajm-aut – 6:2.

7′ Bravo, kakav gol!

Radojević je iskoristila grešku Slovenki u napadu i pogodila sa celog terena na praznu mrežu – 4:2 za Srbiju.

6′ Srbija mnogo greši, Janjušević blista

Dve greske i promašen zicer naše selekcije. Kod Slovenki Gros je promašila dva puta, ali je Kramar iz kontre bile precizna. Srbija je poravnala rezultat preko Janjušević, koja je potom još jednom pogodila za ponovno vođstvo naše selekcije – 3:2.

3′ Risović počinje sa odbranama – 1:1

Kramar je iskoristila asistenciju Gros i pogodila za izjednačenje. Sa druge strane Lovrić je promašila iz izgledne situacije. Imale su Alovenke šansu da povedu, ali je Risović upisala prvu odbranu.

1′ Vodi Srbija

Stoiljković je bila precizna iz sedmerca za prvo vođstvo naše selekcije – 1:0.

Suze Jovane Stoiljković pre početka

Naša najiskusnija reprezentativka plakala je tokom intoniranja srpske himne. Ona ima 33 godine i neizvesno je da li će nastaviti sa reprezentativnom karijerom nakon ove utakmice.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar