Žreb Liga šampiona
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Svaki od 16 najboljih klubova u Ligi šampiona dobio je svog protivnika u osmini finala ovog takmičenja posle ponovljenog žreba.

PROČITAJTE JOŠ:

UEFA je bila prinuđena na presedan, jer je napravila nekoliko grešaka u prvobitnom izvlačenju, pa će Dušan Tadić i Ajaks igrati protiv Benfike, umesto Intera, kako je odlučeno prvim žrebom.

Prvak Evrope, ekipa Čelsija ide na Lil, dok će Real Madrid u osmini finala igrati protiv Pari Sen Žermena, umesto Benfike.

„Kraljevski“ klub se žalio i tražio da se žreb ponovi od momenta kada je došlo do greške, ali ta žalba nije bila uvažena, pa su Madriđani dobili znatno težeg rivala.

Pravila pred žreb su bila jasna – ekipe koje dolaze iz iste zemlje ne mogu da igraju jedna protiv druge, isto važi za timove koji su bili zajedno u grupi.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Salcburg – Bajern Minhen

Sporting Lisabon – Mančester siti

Benfika – Ajaks

Čelsi – Lil

Atletiko Madrid – Mančester junajted

Viljareal – Juventus

Inter – Liverpul

Real Madrid – PSŽ

Na prvobitnom žrebu za osminu finala došlo je do nezapamćenog incidenta, kuglice nisu raspoređene kako treba, pa su tako spojeni Mančester junajted i Viljareal, iako su bili u istoj grupi.

Ono što je malo ko uočio, jeste da je Liverpul uključen u mogući žreb sa Atletikom, iako su bili u istoj grupi, a Junajted nije imao opciju da bude uključen u žreb za Atletiko Madrid i to je treća greška UEFA.

Ovako je izgledao prvi žreb za Ligu šampiona Foto: EPA-EFE/Richard Juilliart

Kada je reč o Ligi konferencija, žreb je takođe održan u ponedeljak i u posebnoj vesti možete videti sa kim se ukršta Partizan i ostale parove baraža za osminu finala.

BONUS VIDEO: Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar