Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Veliki uspeh "vučice".

Fudbaleri Rome savladali su Fejenord u finalu prvog izdanja Lige konferencija sa 1:0 golom Nikola Zaniola u 32. minutu meča.

Žoze Murinjo sačuvao savršen procenat u finalima evrokupova i postao prvi trener sa osvojenim trofejem u različitim evropskim kupovima.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Rome osvojili su prvo izdanje Lige konferencija, pošto su minimalnim rezultatom, 1:0, savladali Fejenord u finalnom meču odigranom u Tirani.

Obe ekipe su od samog početka pokazale nameru da dođu do trofeja, pa su navijači videli jedan veoma otvoren fudbal, ali većih prilika nije bilo sve do isteka pola sata. Kada je sat otkucao 32. minut, dogodio se i trenutak odluke.

Manćini je poslao jednu dugu loptu koju je Nikolo Zaniolo savršeno primio i potom, gotovo u padu, poslao pored igrača Fejenorda u bliži ugrao mreže holandskog tima.

Od tog momenta Roma je zaigrala nešto ofanzivnije, ali nisu uspeli da po drugi put zatresu mrežu rivala, dok je Kokču u 51. minutu uputio pravu „bombu“ ka golu Ruija Patrisija, ali je golman „vučice“ uz dosta muke uspeo da spreči da lopta završi u golu.

Početak drugog poluvremena pripao je Fejenordu koji je propustio nekoliko više nego dobrih prilika, promašivali su Gus Til, Sirijel Desers, u dva navrata Romu je spasila i stativa, pa je na snazi ostao rezultat iz 32. minuta.

Roma je tako po prvi put osvojila neki evropski trofej, dok je Žoze Murinjo, nakon osvajanja dve Lige šampiona, UEFA kupa i Lige Evrope, u biografiju dodao i naslov šampiona Lige konferencija.

Roma – Fejenord 1:0

(Zaniolo 32)

Stadion: Nacionalna arena (Tirana); Sudija: Ištvan Kovač (Mađarska)

Roma: Rui Patrisio, Manćini, Smoling, Ibanjez, Mhitarjan (od 17. Oliveira), Kristante, Karsdorp (od 89. Vina), Žalevski (od 67. Spinacola), Zaniolo (od 67. Veretu), Pelegrini, Abraham (od 89. Šomurodov)

Fejenord: Bijlov, Malasija (od 88. Jahanbakš), Senesi, Trauner (od 74. Pedersen), Gertruida, Orkun Kokču (od 88. Valemark), Aursnes, Til (od 59. Tornstra), Sinistera, Nelson (od 74. Linsen), Desers

Roma - Fejenord 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar