Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Da li je Vlahovićev odlazak oslabio Fjorentinu?

Predsednik Fiorentine Roko Komiso govorio je o Dušanu Vlahoviću, koji je zimus napustio klub iz Firence, pošto je pojačao Juventus.

PROČITAJTE JOŠ:

Fjorentina je izborila kvalifikacije za Ligu konferencija sledeće sezone, pošto je u Seriji A završila sezonu kao sedma na tabeli. Vlahović je na pola sezone napustio klub, ali Komiso smatra da to nije mnogo oslabilo ekipu.

„Statistika govori za sebe. Vlahović je u Juventusu postigao sedam, osam golova, isto koliko i njegove zamene Kabral i Pjontek. Tako da nismo mnogo izgubili njegovim odlaskom. Dobro nam je bilo i bez njega“, rekao je Komiso.

Krajem prošle i početkom ove godine bilo je mnogo priča oko toga gde bi Vlahović mogao da nastavi karijeru, ali je na kraju odabir pao na Juventus, koji je završio sezonu bez titule.

„On i njegovi agenti nisu bili baš iskreni. Prvo su bili zadovoljni sa četiri miliona, pa onda su tražili osam, pa zatim šest miliona i procenat. Tada su, sa moje strane, prekinuti pregovori jer nisam hteo da prihvatim tu situaciju. Ne znam koliko su meseci razgovarali sa Juventusom, ali pošto je odbio Real, Arsenal, Atletiko, morali smo da ubrzamo dogovor. Nisam želeo da napravim greške koje su pravili Milan i Napoli i uzeo sam novac, koji nam olakšava posao oko finansijskog fer pleja“, istakao je Komiso.

Podsetimo, Vlahović je za „staru damu“ odigrao 21 meč, a postigao je devet golova u tri takmičenja.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram