Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bodo Glimt sa 2:0 na stdionu "Rajko Mitić" u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Norveški tim je u prvom duelu slavio sa 2:1, te je nakon poraza na Marakani otišao u Ligu Evrope, dok je Zvezda obezbedila plasman u Ligu šampiona sa 3:2 u ukupnom rezultatu.

Junaci pobede Zvezde u Beogradu bili su Bruno Duarte i Uroš Spajić, koji su golovima poslali crveno-bele u elitno takmičenje.

Zvezda je od početka do kraja revanš meča izgledala bolje na terenu, gosti su uglavnom bili bezidejni i pogubljeni, pa moraju da se zadovolje plasmanom u Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva ozbiljna prilika viđena je u šestom minutu. Duarte je stvorio dobru priliku za Olajinku, koji nije šutirao kako treba, jer je izgledalo kao da nije imao dovoljno hrabrosti. U nastavku akcije je pokušao Ivanić posle odbijene lopte, ali je prebacio gol.

Nešto sporije i bezopasnije su igrale obe ekipe u narednim minuta, sve dok Hvang nije pokušao sa 20-ak metara, ali je golman Bodea sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

U 25. minutu Felisio Milson je imao loptu, oboren je sa leđa od strane desnog beka Sjevolda, pa je italijanski arbitar pokazao na belu tačku. Bruno Duarte je pogodio sa penala – šutirao je brazilski napadač u levu stranu, golman je to pročitao, ali nije stigao do lopte.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Olajinka je ubrzo nakon toga tražio još jedan penal i to posle svog šuta, ali sudija je pokazao samo na korner.

U 31. minutu upravo je Olajinka bio još jednom u sjajnoj prilici. Bio je najviši u skoku posle centaršuta sa leve strane, ali je golman Haikin refleksno zakačio loptu, koja je pogodila i prečku.

Do kraja prvog poluvremena jedan pokušaj je imao i Elšnik sa distance, dok je Ivanić stvorio još jednu šansu za Olajinku, čiji je šut izblokiran.

Bodo u prvom poluvremenu nije imao niti jedan šut ka golu Zvezde, što pokazuje dominaciju crveno-belih.

FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U sličnom ritmu počelo je i drugo poluvreme, Zvezda je imala nekoliko obećavajućih napada, ali mreža rivala je mirovala.

Bodo je uspeo malo da se „probudi“, Berg je prvi šutirao u okvir gola Zvezde, ali je Ilić to lako odbranio.

U 58. minutu Elšnik je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora, namestio se i šutirao, ali je Zvezda dobila korner iz te situacije. Upravo je Slovenac sjajno centrirao, a Spajić je bio najviši i najbolji u skoku, te je sproveo loptu u mrežu za 2:0.

Zvezdin kapiten je nešto kasnije sjajno reagovao u odbrani, te je izblokirao udarac Feta.

FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U 75. minutu rezervista Šerif Endiaje se obrukao u kontri, pošto je bio malo i sebičan, a u nastavku akcije je zapretio i Ivanić, ali je odbrana norveškog tima bila uspešna.

Pokušavali su gosti da napadu Zvezdu u poslednjih 15-ak minuta, ali u većini slučajeva delovali su potpuno bezidejno i ne mnogo kreativno. Spajić je držao sve pod kontrolom, a rupe u Zvezdinoj odbrani kao da nije bilo.

Imao je Bodo nekoliko šansi, ali ne onih pravih i stopostotnih, pa je Zvezda izdržala i odnela pobedu.

FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Crvena zvezda – Bodo Glimt 2:0 (1:0)

(Duarte 26, Spajić 59)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija

Sudija: Davide Masa (Italija)

Crvena zvezda: Ilić – Seol, Spajić, Điga, Mimović – Hvang, Elšnik – Milson (od 62. Puma), Ivanić, Olajinka (od 72. Endiaje) – Duarte (od 72. Dalsio)

Bodo Glimt: Haikin – Bjorkan, Gundersen, Bjortuft (od 86. Moe), Sjevold – Fet (od 74. Saltnes), Berg, Evjen – Hauge, Heg (od 66. Cinkernagel), Mata (od 86. Helmersen)

CRVENA ZVEZDA - BODO GLIMT 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar