Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Gent sa 2:0 u Belgiji, što ih dovodi na prag prezimljavanja u Ligi Evrope! Posle 4. kola, Hofenhajm ima 12 bodova, Zvezda 9, Liberec 3, Gent je na nuli i samo senzacija može sprečiti šampiona Srbija da ostane bez nokaut faze u Evropi. Naime, crveno-belima je dovoljan bod.

Veliku i klasično „italijansku“ pobedu odneo je Dejan Stanković iz Belgije! Položio je novi trenerski ispit, naročito ako imamo u vidu da su mu nedostajali Kanga, Katai, Rodić i Sanogo. Zvezda je praktično „rutinirala“ Gent sa 2:0 iz dva prekida, u većem delu meča je inicijativa domaćina bila prilično jalova, Borjan je jednom samo morao ozbiljnije da reaguje, s time da su crveno-beli imali i sreće jer je slovački sudija Glovo mogao da svira penal za Vukanovićevo povlačenje Bezusa u 1. poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Nije ni istekao prvi minut, a Zvezda je potvrdila da je prekid njeno opasno oružje! Odlična i uigrana kombinacija iz kornera rezultirala je dalekometnim pogotkom Njegoša Petrovića.

Verovatno su znali igrači Genta da je udarac sa distance njegovo najjače oružje, znali su i za prekide, ali je momentum bio takav da je Bolatu samo preostalo da izvadi loptu iz mreže.

U prvih 30 minuta, Zvezda je prepustila loptu gostima i oni su delovali bezopasno – osetilo se da nedostaju Ođiđa Ofoe i Jaremčuk, koji je i u Beogradu, iako je bio dobro čuvan, uspeo da asistencijom donese gol Belgijancima.

Foto: Starsport

Ovaj put, Gentu je nedostajalo kreativnosti, ali je u jednom trenutku Zvezda i previše prepustila inicijativu, što je moglo da joj se osveti. Tako je Vukanović sebe doveo u rizik da napravi penal, kada je lopta već bežala Bezusu koji je pao jer mu je to jedino preostalo. Ipak, Vukanovićeve ruke su bile na Bezusu i sudija je mogao da svira penal potpuno opravdano.Laknulo je Vukanoviću, imala je Zvezda i sreće što nema VAR-a u Ligi Evrope, a onda je imala i Borjana kada je usledila najbolja šansa. Bukari je „tukao“ glavom pred kraj poluvremena, Borjan je potvrdio kakva je klasa, „skinuo“ je loptu koja je išla tik pod prečku.

Opet je Gent imao inicijativu i na početku drugog poluvremena, imao je Borjan sreće u jednom momentu kada je Bezus šutirao glavom, lopta je prohujala preko prečke, za šta je kazna stigla iz narednog kornera crveno-belih.

Opet je Ben asistirao, ovaj put Milunoviću u srcu peterca. Štoper Zvezde je bio neometan i Zvezda je od 58. minuta vodila sa 2:0, što je u ovakvim duelima kapitalna prednost. Morali su potom da reaguju domaćini, De Deker je rešio da Ođiđi Ofoe i Niangbo budu novi aduti na terenu, ali ni to nije pomoglo.

Onda je tek i Stanković rešio da „promeša karte“, Ben je za dve asistencije nagrađen odmorom, a Petrović se svakako požalio na povredu – šansu su dobili Eraković i Spiridonović, a Zvezda je do kraja lagano rutinirala domaćine. Na kraju su minute dobili i Radulović i Boaći, Zvezdi preostaje da protiv rasterećenog Hofenhajma i Libereca „završi posao“.

Foto: Flashscore.com

 

Gent – Crvena zvezda 0:2

(Petrović 1, Milunović 58)

Stadion: Gelamko Arena Sudija: Filip Glova Gledalaca: bez publike

Gent: Sinan Bolat, Olsen, Ngađui, Fortuna, Botaka (od 46. Kastro Montes), Dorš, Ovusu (od 58. Ođiđa Ofoe), Kums (od 85. Džordž), Mohamedi, Bukari (od 66. Niangbo), Bezus

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Milunović, Pankov, Gajić, Petrović (od 72. Eraković), Nikolić, Ivanić, Vukanović (od 88. Radulović), Ben (od 72. Spiridonović), Falčineli (od 87. Boaći)

90+3′ Kraj!

Zvezda je pobedila, i Hofenhajm ima 2:0 protiv Libereca, pa je Zvezdi bod dovoljan za proleće, a čak može da se bori za prvo mesto!

88′ Nove izmene

Šansu su dobili Radulović i Boaći, izašli su Vukanović i Falčineli.

83′ Vodi Hofenhajm

Ako ovako ostane, Zvezdi je dovoljan jedan bod u dve preostale utakmice da dođe do proleća!

81′ Bezus frustitran

Prvo zbog penala, sada zbog očaja i potpune bezidejnosti Genta, nisu Belgijanci uspeli čak ni korner u jednoj situaciji da iznude.

72′ Spiridonović i Eraković na terenu

Petrović i Ben su izašli.

67′ Unervozio se Gent!

Iako je bio opasan belgijski tim, gol Milunovića je definitivno demoralisao ekipu, čak se Zvezda opet ohrabrila da malo ozbiljnije napadne.

58′ Gol, vodi Zvezda sa 2:0!

Milunović je dominirao u skoku, to je donelo kapitalnu prednost  Zvezdi! Opet je korner bio koban za Gent, centrirao je Ben, Milunović je zatresao mrežu!

55′ Povreda Njegoša

Nije mogao da ustane u jednom trenutku, deluje da je na pomolu izmena.

48′ Gent opet u šansi 

Bezus glavom gađa, preko prečke. Moraće i Zvezda da malo napravi protivtežu, već dugo se igra pred njenim golom.

46′ Počelo je drugo poluvreme!

Botaku je zamenio Kastro Montes, koji je startovao u Beogradu.

43′ Brani Borjan!

Lopta je išla pod prečku. Bukari je šutirao, vrhunske reflekse je pokazao kanadski reprezentativac.

40′ Opasan faul, na 20 metara od gola

Nepotreban i jeftin faul Zvezde, Borjan je boksovao, odbitak je traljavo dočekao Mohamadi.

30′ Umalo penal za Gent!

Koristio je Vukanović ruke, vukao je Bezusa, i sudija je mogao mirne duše da svira penal. Ipak, smatrao je da nije bilo dovoljno ozbiljnog kontakta i da je Bezus teatralno pao jer je u tom trenutku lopta već išla u Borjanovo naručje. Negirao je Vukanović penal, pa se nasmejao kada mu je laknulo, na reakciju sudije.

25′ Prvi udarac Genta u okvir gola

Jednom je Gent izazvao paniku u šesnaestercu uz korner, a onda je

15′ Zvezda ukrotila Belgijance

Iako domaćini imaju loptu, nemaju baš jasan plan šta će sa njom. Zvezdini igrači se dobro pozicioniraju i nijednom nisu stvorili višak domaćinima.

12′ Šut Kumsa

Ali ništa… Blokirao ga je Milunović. Onda je i Bezus gađao, više iz očaja, rezultiralo je oduzetom loptom.

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

9′ Zvezda je opet mogla da pripreti

Ivanić je iznudio korner, ali sudije nisu dosudile novi udarac iz ugla. Nije se previše bunio Ivanić i trošio energiju, a prethodno je malo nedostajalo da jedno kombinovanje završi dobrom šansom za Bena. Ipak, presekli su to domaći igrači.

5′ Lopta je u nogama domaćih igrača

Prepuštena je inicijativa sada, vrebaće Zvezda kontre. Ipak, vidi se da su pod utiskom igrači Genta, nisu se ni rasporedili na terenu, a već gube.

1′ Počela je utakmica, Zvezda je odmah napala i povela!

Crveno-beli su izborili korner.  Onda je Petrović dao gol sa oko 20 metara, potpuno je iznenadio golmana Bolata! Prethodilo je odlično i uigrano kombinovanje iz kornera, Zvezda prekide ozbiljno uigrava, što se sada jasno videlo.

18.55 – Održan je minut ćutanja za Dijega Maradonu.

Odata je još jednom počast velikom El Pibeu.

18.09 – Zvezda je stigla na stadion

17.55 – Gent ima novog golmana u Ligi Evrope

Zbog suspenzija i povreda, Gent je rotirao golmane u Evropi, a sada će Sinan Bolat biti među stativama. Uz to, četiri nova igrača su promenjena u odnosu na startnu postavu iz Beograda.

Sada su tu Ngađui, Bezus, Kums i Fortuna, umesto Jaremčuka, Ođiđa Ofoe, Kastro Montesa i Mareha.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

SVE O DIJEGU MARADONI

Suze i bakljada zbog Maradone obišle svet FOTO VIDEO

Dika o “onom” golu Maradone: Genije, car, najveći…

Posebna veza: Maradona umro na isti dan kad i Kastro

“Ako umrem, hteo bih da se opet rodim kao Dijego Maradona”

Mesi utučen posle smrti idola: Maradona će živeti večno

U Argentini trodnevna žalost zbog smrti Maradone

Bog koji je voleo Novaka, zbog igre i temperamenta

Maradona i Novak – od zagrljaja u Londonu do smeha u Dubaiju

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare