Foto: Printscreen/Youtube

Dijego Maradona nije bio omiljen samo u svetu fudbala, već u celom svetu sporta, a posebno mesto imaće uvek u srcima tenisera, posebno Novaka Đokovića.

„El Pibe“ je dosegao neslućene fudbalske visine, bio je smatran jednim od najboljih igrača svih vremena, a Novak Đoković je jedan od najvećih tenisera u istoriji svog sporta.

PROČITAJTE JOŠ:

Oduvek su imali divan odnos, prepun poštovanja, a imali su prilike da se viđaju na teniskim turnirima, kada je Maradona dolazio da ga gleda, kao što je bilo jednom prilikom na turniru u Dubaiju, kao i na ATP Tur finalu u Londonu, 2010. kada su prvi put pričali.

PROČITAJTE JOŠ: Teniseri se opraštaju od „Boga koji je navijao za Novaka“

Dijego i Novak su često voleli da se našale, a ostaće upamćeni oni trenuci kada je Maradona na teniskom terenu pokazao Novaku kako ume neverovatno da žonglira i teniskom lopticom.

Argentinac je Novaka poštovao ne samo zbog majstorstva na terenu već i zbog toga što je uspeo da se izbori sa mnogim nedaćama od početka karijere da bi stigao do vrha.

„Pričao mi je kako je trenirao po mestima gde padaju bombe, pa je morao da odlazi da trenira na druga mesta. Ako bombe padaju levo, on trenira desno. To je bilo neverovatno i to uvek ponavljam s velikim ponosom. Uverio sam se da ga slava uopšte nije promenila „, rekao je jednom prilikom Maradona.

Možda je više puta rekao da je Federer najbolji svih vremena, ali je po mnogo čemu, Dijego imao više zajedničkog sa Novakom. Pre svega temperament.

„Mnogo poštujem takvu sportsku veličinu. Drago mi je da sam imao priliku da ga upoznam. Igrali smo i fudbal jednom prilikom kada smo se oboje našli u Dubaiju. Razgovarali smo, družili se…Veoma je emotivan i temperamentan, prava ‘vrela krv’. Još se vidi u njemu taj takmičarski duh, žar u očima, iako se davno penzionisao. Čak i kada gleda tenis, sve jako emotivno doživljava, kao što je doživljavao fudbak kada je igrao“, rekao je Novak jednom prilikom.

Poslednji put sreli su se ove jeseni, na Mastersu u Rimu kada je Novak osvojio titulu. Tada je Dijego navijao za svog sunarodnika, Dijega Švarcmana, ali je i tada aplaudirao Novakovom majstorstvu.

SVE O DIJEGU MARADONI

Poslednja Maradonina slika – osmeh i pola glave zavijeno

Pele: Nadam se da ćemo igrati fudbal u raju

Teniseri se opraštaju od “Boga koji je navijao za Novaka”

Jedna melodija, jedna pesma – za ceo život Dijega Maradone

“Neobuzdan, neukrotiv, jedini je on bio gori od mene”

Best i Maradona – driblinzi, alkohol, poroci i jedan datum

“Nije vreme za reči, vreme je za suze”

Kako je Maradona voleo loptu – zagrevanje za pamćenje VIDEO

Srpski klubovi i sportisti se opraštaju od Maradone

Dule Savić za Nova.rs o Maradoni: Pamtim onaj gol u Beogradu

Opraštanje od Maradone: Zbogom, druže Dijego, besmrtan si

“Marakana” i Beograd su videli Maradonu… VIDEO

Čuvena poruka na groblju: “Niste svesni šta ste propustili”

Kakva tragedija: Umro je Maradona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar