Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Najzanimljivije detalje pročitajte u našem blogu

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je rezultatom 1:2 od Mađarske u Beogradu u četvrtom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Orlovi“ su tako nastavili seriju bledih partija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa će u nastavku morati dobro da se oznoje kako bi došli do plasmana na veliko takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su poveli na stadionu „Rajko Mitić“ autogom Atile Salaija, ali su Mađari preokrenuli krajem prvog poluvremena i golovima Varge i Orbana postavljen je konačan rezultat.

Naša selekcija sada ima sedam bodova u grupi, dok je Mađarska sa deset na prvom mestu, a Crna Gora ima pet i preti sa treće pozicije.

Srbija naredni meč igra protiv Litvanije 10. septembra u gostima, dok će Mađari tek u oktobru odmeriti snage ponovo sa nama.

Prilično visoko smo stajali od početka meča, a onda se otvorio prostor za Loika Nega na desnom krilu. Centrirao je krilni igrač Mađarske, lopta je prošla kroz kazneni prostor Srbije, ali na drugoj stativi nije bilo nikoga iz Mađarske.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dušan Tadić je u 10. minutu pobegao odbrani i dobio upotrebljiv pas u prostor. Bio je nesebičan naš kapiten, proigrao je Dušana Vlahovića, koji je užasno zahvatio loptu, ali je ona pogodila Atilu Salaija i ušla u mrežu Mađarske.

Mogla je Srbija da udvostruči prednost, ali je propustila nekoliko šansi zbog kojih je kasnije kažnjena.

Radonjić je imao sjajan prodor po desnoj strani, poslao je loptu na drugu stativu, ali tamo nismo imali dobro postavljenog igrača. Dušan Vlahović je pokušao u nastavku akcije, ali mađarski golman nije morao da reaguje.

Kasnije je i Mitrović dobio jedan pas u šesnaestercu rivala, ali nije iskontrolisao loptu, a Kostić je ubrzo nakon toga pogodio spoljni deo mreže.

PROČITAJTE JOŠ:

Kazna je stigla brzo i veoma bolno za „orlove“. Sjajno je odbranio Vanja Milinković-Savić šut Šalaija nakon prodora po desnoj strani, ali je Varga naleteo na odbitak i lako pogodio za izjednačenje.

Samo dva minuta kasnije Mađari su nakon kornera zapretili, Vanja je uspeo da reaguje, lopta je na kratko izbačena iz kaznenog prostora, ali ju je Adam Lang vratio, a Orban na drugoj stativi samo ubacio u mrežu. Srpska odbrana delovala je potpuno zbunjeno i smušeno, što nas je i koštalo bodova.

Vlahović je pred kraj prvog poluvremena zakačio loptu glavom nakon centaršuta, ali je lopta prozujala pored stative, dok je golman Mađarske ostao ukopan u mestu.

Početkom drugog dela Srbija je bila bolja na terenu, ali nije uspela to da materijalizuje.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mitrović je dobio loptu na desnom boku, centrirao je dobro, pošto je učio Sergeja Milinković-Savića, koji je utrčavao, ali je loše šutirao glavom.

Tadić i Mitrović su kombinovali u 58. minutu, napadač Srbije je glavom prodigrao Vlahovića, koji je veoma snažno šutirao u gol, ali je Dibuš nestvarno odbranio.

Malo posle toga imao je i Veljković šansu nakon centaršuta Pavlovića, ali se Dibuš bacio i maestralno odbranio.

Mladenović je imao mnogo prostora po levoj strani u 69. minutu, centrirao je mirno i precizno, ali Vlahović glavom nije uspeo da sprovede loptu u mrežu, već je pogodio samo spoljni deo iste.

Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Mogli smo ubrzo nakon toga da budemo kažnjeni i zbog Vanjine greške i bespotrebnog izletanja, ali Mađari nisu našli prostor da šutiraju na vreme i kazne grešku.

Između 75. i 90. minuta gotovo ništa značajno se nije desilo, Srbija je pokušavala da pripreti, ali nije to bilo baš najbolje u režiji Piksijevih momaka.

Mogao je Gudelj da postigne izjednačujući gol za Srbiju u nadoknadi utakmice, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative.

Tražili su „orlovi“ i penal u nadoknadi, pokušao je i Sergej glavom, ali ništa nije urodilo plodom. Mogao je Dominik Soboslai iz kontre da postigne gol i doda so na ranu Srbije, ali se to nije desilo i rezultat je ostao 1:2.

Standings provided by Sofascore

Srbija – Mađarska 1:2

(autogol A. Salai 10 – Varga 34, Orban 36)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: H. Munuera.

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić, Pavlović, Gudelj, Veljković, Maksimović (od 64. Milenković), S. Milinković-Savić, Kostić (od 46. Mladenović), Radonjić (od 46. Živković), Tadić (od 87. Ivan Ilić), Mitrović i Vlahović (od 86. Jović). Selektor: Dragan Stojković Piksi. 

Mađarska (3-4-2-1): Dibuš, A. Salai, Orban, Lang, Kerkez (od 70. Fiola), Nađ (od 77. Kata), Nego, Stajls, R. Šalai (od 94. Čobot), Soboslai, Varga (od 77. Adam). Selektor: Marko Rosi.


Ostali mečevi, grupa G

Litvanija – Crna Gora 2:2 (0:0)

(Paulauskas 71, Černič 90+4 – Krstović 78, Savić 89)

Srbija - Mađarska 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare