Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Siti dobio veliki fudbalski rat.

Fudbaleri Mančester sitija su se plasirali u polufinale Lige šampiona nakon što su u revanšu odigrali 0:0 sa Atletikom u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

To je bilo dovoljno nakon pobede u prvom meču od 1:0 golom De Brujnea da se obezbedi plasman dalje.

U meču u kojem nismo videli puno velikih prilika, Siti je kontrolisao igru tokom većeg dela i došao do zasluženog plasmana. Pogotovo tokom prvog poluvremna, domaćin je bio potpuno bezopasan i uglavnom pretio sa distance. U drugom poluvremenu je Atletiko zaigrao ofanzivnije i naterao Siti da se povuče.

Ipak, velikih prilika nije bilo sve do završnice kada je nastala potpuna drama zbog sukoba fudbalera.

Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Posle jednog starta Felipea nad Fodenom, živce je izgubio njegov saigrač Savić. Krenula je tuča koju su sudije jedva prekinule, a Felipe je to platio isključenjem. On je dobio drugi žuti karton, a požuteli su i Savić i Ake.

Usledilo je 12 minuta nadoknade u kojoj smo videli velike šanse na obe strane, ali su mreže ostale mirne. Promašio je Silva priliku da sve reši, pa je Atletiko dobio šansu da izbori produžetke.

Prvo je opasan bio Karasko iz slobodnog udarca, a onda je usledilo još nekoliko pokušaja i sjajne odbrane Edersona koje su ekipu Pepa Gvardiole odvele u polufinale.

Siti će u polufinalu igrati protiv Rela u velikom derbiju.

Ekipa iz Madrida je već eliminisala jedan engleski klub, jer je veče ranije posle drame ispao Čelsi.

I u drugom polufinalu ćemo gledati englesko-španski dvoboj izmđeu Liverpula i Viljareala. Mečevi polufinala se igraju 26. i 27. april, adomaćini su engleski timovi, dok se revanšiigraju sedam dana kasnije.

Atletiko Madrid – Mančester siti 0:0 (0:0)

Stadion: Vanda Metropolitano Sudija: Danijel Sibert

Atletiko Madrid: Oblak – Ljorente, Savić, Felipe, Reinildo, Lodi (od 69. Korea) – Lemar (od 82, Lemar), Koke (od 69. De Pol), Kondogbija – Grizman (id 69. Karasko), Žoao Feliks (od 82. Kunja)

Mančester siti: Ederson – Voker (od 73. Ake), Stouns, Laport, Kanselo – Gundogan, Rodri, De Brujne (od 65. Sterling) – Marez, Foden, Silva (od 79. Fernandinjo)

ATLETIKO MADRID - MANČESTER SITI 0:0. LIVERPUL - BENFIKA 3:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar