Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Crno-beli nisu uspeli da naprave čudo u Roterdamu.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Partizana poraženi su i u revanš-meču osmine finala Lige konferencija od Fejenorda, pošto je holandski tim nakon beogradskih 5:2 na svom terenu slavio 3:1.

Crno-beli su u Holandiju stigli kako bi pokušali da nadoknade minus od tri gola iz Beograda, Aleksandar Stanojević je najavio da će pokušati da dođu do pobede, ali od te najave nije bilo ništa.

Igrali su crno-beli veoma mlako, nije Partizan uspevao da dođe do bilo kakve prilike, sa druge strane domaći tim je iz minuta u minut pokazivao da želi novu pobedu, ali je pogodak Sirela Desersa poništen u 33. minutu nakon dosuđenog ofsajda u kom se nije nalazio. Ipak, deset minuta kasnije napadaču ovog tima se vratilo, pošto je udarac Jansa Tornstre pogodio upravo Desersa i promenio pravac, te završio iza leđa Nemanje Stevanovića.

Mogli su domaći da povedu u drugom poluvremenu i sa 2:0 preko Desersa, ali je njegov udarac završio pored gola, dok je pet minuta po povratku sa odmora nakon centaršuta Miloša Jojića Siniša Saničanin oprobao udarac glavom, ali je lopta otišla preko prečke.

Aleksandar Lutovac je potom uspeo da izblokira Nelsona, u 56. minutu Rikardo je dobro šutirao sa distance, ali je Marsijano uspeo da odbrani. U 59. minutu Fejenord je uspeo da duplira prednost pogotkom Nelsona, koji je asistenciju Tila pretvorio u 2:0, ali je samo dva minuta kasnije Rikardo u padu lepo šutirao i primakao crno-bele na 2:1.

Mogao je da poravna u 66. minutu, ali je njegov udarac iz okreta otišao pravo u Marsijana, potom je i Markovićev udarac glavom završio preko prečke, a konačnih 3:1 postavio je Linsen u 90. minutu.

Fejenord – Partizan 3:1 (1:0)

(Desers 45, Nelson 59, Linsen 90 – Rikardo 61)

Stadion: De Kojp (Roterdam); Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Partizan: Stevanović, Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević, Jevtović, Zdjelar, Jojić (od 72. Terzić), Marković, Menig (od 78. Jović), Rikardo (od 78. Holender)

Fejenord: Marsiano, Gertruda, Senesi, Hendriks, Tornstra, Orsnes (od 80. Benita), Kokču, Sinistera (od 80. Jahanbahš), Nelson (od 62. Valemark), Til (od 72. J. Hendriks), Desers (od 62. Linsen)

Kraj! 

Pobeda Fejenorda 3:1, ukupno 8:3 i prolaz u četvrtfinale.

90′ Fejenord na 3:1 

Ovog puta nema spasa, Linsen je ostao sam na par metara od gola crno-belih i loptu zakucao u suprotan ugao.

88′ Fejenord propustio dve velike šanse za 3:1

Lutovac je pogrešio, Stevanović odbranio dva udarca u razmaku od samo nekoliko sekundi i sprečio treći pogodak u svojoj mreži.

78′ Izmene u Partizanu 

Rikardo je izašao, na terenu je Holender, dok je Meniga zamenio Jović.

69′ Marković nije imao sreće, veliki problem za Stanojevića

Nakon centaršuta sa levog boka odlično je šutirao Marković, lopta se od zemlju odbila visoko i otišla preko prečke. No, usledio je problem za crno-bele, pošto je Jojić pokazao da je povređen, zbog čega je napustio igru.

66′ Rikardooo… Marsiano spasao Fejenord 

Mogao je da se proslavi napadač Partizana, dobio je loptu u kaznenom prostoru, uhvatio je na volej više nego dobro, ali je pogodio mesto gde se nalazio golman Fejenorda.

61′ Dva brza gola, Fejenord – Partizan 2:1

Partizan je uspeo da „pokaže zube“, imali su dve solidne prilike, ali je u 59. minutu Fejenord duplirao vođstvo. Odlična akcija i povratni pas Tila za Nelsona koji je završio iza leđa Stevanovića. Već u narednom napadu moglo je da bude 3:0, pošto je fantastičnu loptu u prostor dobio Nelson, ali je Stevanović stigao do lopte pre zahuktalog fudbalera domaćeg tima, u akciji koja je usledila igrači Partizana su iznudili korner, a Rikardo je posle gužve sproveo loptu u gol u padu.

56′ Dobar šut Rikarda sa distance

Namestio se, raspalio, ali je Marsijano uspeo da zaustavi njegov snažan pokušaj.

51′ Lutovac sprečio 2:0

Šutirao je Nelson, moglo je da bude opasno, ali je Lutovac uspeo da izblokira udarac rivala.

Foto: FK Partizan

49′ Prva velika prilika za Partizan

Centrirao je Jojić nakon kornera, Saničanin na drugoj stativi bio najviši u skoku, ali nije iskoristio dobru priliku već je loptu poslao visoko preko prečke.

46′ Prva šansa za Fejenord u drugom delu

Desers je mogao da duplira vođstvo, ali je njegov udarac iz peterca otišao pored gola i zatresao spoljni deo mreže.

45′ Poluvreme u Roterdamu

Partizan loš, Fejenord uz dosta sreće vodi.

43′ Fejenord vodi uz dosta sreće

Dosuđen je slobodan udarac nakon što je Jevtović akciju domaćeg tima zaustavio rukom, Tornstra je raspalio po lopti. Ona je išla pravo u Stevanovića, ali je na tom putu zakačila Desersa, promenila smer i ušla u gol.

34′ Stevanović sjajan na golu

Odmah nakon poništenog gola lopta je stigla do igrača Fejenorda, šut je sa distance oprobao Til, a Stevanović odličnom odbranom uspeo da sačuva mrežu.

Reakcija Desersa nakon poništenog gola; Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

33′ Fejenordu poništen gol

Šutirao je Til, pogodio stativu, lopta se odbila ka Desersu koji ju je plasirao u mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

26′ Urošević požuteo nakon „ringišpila“

Nelson, inače nekadašnji fudbaler Arsenala, je dobio jednu loptu na svojoj polovini, krenuo ka delu terena koji pripada Partizanu nakon što se oslobodio Uroševića prelepim driblingom, a defanzivac Partizana je dalji napredak sprečio faulom zbog kog je dobio žuti karton.

21′ Pokušaj Meniga blokiran

Jedini je raspoložen Kvinsi Menig, pa se po treći put našao u poziciji da uputi kakvu-takvu loptu ka golu rivala, ali je izblokiran.

17′ Menigove polupriike oslikavaju Partizanovo stanje na terenu 

Dva puta je dobio Holanđanin loptu u prostor, dva puta je veoma loše reagovao – jednom su ga defanzivci Fejenorda lako zaustavili, a drugi put je umesto završnice loptu pokušao da prebaci na levu nogu, pa je propala prilika.

13′ Sinistera promašio prvu veliku priliku

Sinistera i Til su odigrali sjajnu akciju u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Sinistere koji je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran od strane Lazara Markovića.

8′ Fejenord bolji na početku

Fudbaleri Partizana ne uspevaju da dođu do ozbiljnije prilike, Holanđani diktiraju dešavanja na terenu.

1′ Dobro došli na prenos revanš meča osmine finala Lige konferencija između Fejenorda i Partizana na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar