Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Velika pobeda crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša u okviru 35. kola Superlige Srbije rezultatom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

Već u 4. minutu Zvezda je mogla da povede, ali je pas Milana Gajića odbrana Radničkog uspela da izbaci pre nego što je stigao do usamljenog Ohija, dok je u 6. minutu pokušaj Aleksandra Kataija osujetio Aleksandar Mesarović pravovremenim startom kojim je krilnog fudbalera naterao da loptu pošalje daleko od gola.

No, u 9. minutu Aleksandar Stanković je krajnje naivno reagovao u kaznenom prostoru, sa leđa povukao Ohija za dres u momentu kada se Norvežanin oslobodio i mogao da ugrozi gol, pa dileme nije bilo, a Katai je minut kasnije sa penala doneo 1:0.

To je bio samo uvod u pravu kanonadu u narednih 12 minuta, pošto je u 13. Mirko Ivanić odbitak nakon promašaja Kataija dočekao na volej i zakucao loptu u gol, dok je u 22. minutu Ohi dobio prelep pas u prostor, izdržao duel, i veoma dobrim udarcem pogodio bliži ugao gola Nišlija.

U 32. minutu Ohi je mogao da ponovo zatrese mrežu nakon centaršuta i udarca glavom, ali je bio neprecizan, u 41. minutu je njegov šut iz okreta izblokiran, pa je na poluvremenu bilo 3:0.

Radnički je u 53. minutu uspeo da kontru preko Stefana Mitrovića pretvori u 3:1, ali je u 57. minutu Ohi mirno sačekao da se prostor pred njim raščisti pre nego što je loptu iz peterca poslao u mrežu i svoj tim vratio na tri gola viška.

Do kraja meča Zvezda nije imala ozbiljnije šanse, dok je Radnički preko Mitrovića mogao u dva navrata da zatrese mrežu Milana Borjana, ali je prvi put prečka bila saveznik Zvezde, da bi u 79. minutu njegov pokušaj nogom sa par metara završio preko prečke.

Na kraju, 4:1 za Zvezdu i veliki korak ka tituli, s obzirom na to da dva kola pre kraja prvenstva imaju dva boda viška u odnosu na Partizan, te je ekipi Dejana Stankovića dovoljno da od šest mogućih osvoji četiri boda kako bi se okitili novim šampionskim lovorima.

Crvena zvezda – Radnički Niš 4:1 (3:0)

(Katai penal 10, Ivanić 13, Ohi 22, 57 – Mitrović 54)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd); Sudija: Milan Stefanović (Beograd)

Zvezda: Borjan – Gajić (od 68. Pičini), Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo (od 46. Stanić), Kanga – Ben (od 68. Motika), Katai (od 58. Falko), Ivanić (od 46. Krstičić) – Ohi

Radnički: Dujmović – Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković (od 46. Jovičić)  – Ćirković, Bjeličić (od 71. Živojinović) – Mesarović, Tomić (od 46. Mičibuči), Štulić (od 65. Pavlov) – Mitrović

Crvena zvezda - Radnički 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare