Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Fubaleri Pari Sen žermena plasirali su se u četvrtfinale nakon što su, nakon pobede od 4:1 u prvom meču, u revanš meču osmine finala Lige šampiona odigrali nerešeno, 1:1, protiv Barselone.

PSŽ je od samog početka pokazao da je na revanš izašao sa jednim ciljem – sačuvati prednost iz prvog meča. Sa druge strane, Barselona je u meč ušla svesna da im je neophodno da što pre dođu do gola.

PROČITAJTE JOŠ...

I mogli su gosti već u prvih 15 minuta da stignu do prednosti, ali je Dembele promašio dve odlične šanse, Mesi izblokiran u dve izgledne situacije, dok je Dest pogodio prečku.

Nakon 31 minuta igre, Lengle je praktično poklonio pogodak Parižanima. Nije bio dobar centaršut sa levog krila, Ter Štegen je uspeo da uhvati loptu, ali je Lengle bez ikakvog razloga povukao Ikardija za dres, pa je Entoni Tejlor pokazao nakon konsultacije sa VAR sobom na belu tačku.

Mbape je sa penala zakucao loptu u gol, doneo svojoj ekipi 1:0.

Šest minuta kasnije Mesi je povukao loptu sa oko 30 metara od gola PSŽ-a, prišao nekoliko kraka i odapeo pravu strelu koju Navas nije mogao da zaustavi.

Nakon pogotka Mesija nastavili su da se ređaju napadi gostiju, a nakon jednog u sudijskoj nadoknadi Kurzava je faulirao Grizmana, Mesi preuzeo odgovornost, ali je Navas pročitao njegovu nameru i odbio loptu dovoljno visoko da ona udari u prečku i odbije se u polje.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, pa je Kataloncima preostalo da u drugom pokušaju da naprave čudo i postignu tri gola, ali nisu uspeli da savladaju Navasa. PSŽ je odolevao, pa su Katalonci sporadično uspevali da se nađu u situaciji da ugroze mrežu rivala, no nijednu od njih nisu iskoristili.

Sa druge strane, ni igrači tima iz Pariza nisu savladali Ter Štegena, pa je ostalo 1:1. Kako je prvi meč završen trijumfom od 4:1, PSŽ je prošao dalje ukupnim skorom 5:2.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona

Pari Sen Žermen – Barselona 1:1 (1:1) (prvi meč 4:1, ukupno 5:2)

(Mbape 31 penal – Mesi 37)

Stadion: Park prinčeva, Pariz

Bez gledalaca

Sudije: Entoni Tejlor (Engleska), Geri Besvik (Engleska), Adam Nan (Engleska), Stjuart Atvel (VAR, Engleska)

Sastavi

Pari Sen Žermen: Navas, Florenci (od 76′ Dagba), Markinjos, Kimpembe, Kurzava (od 45′ Dijalo), Gueje (od 58′ Danilo), Verati (od 84′ Rafinja), Paredes, Draksler (od 58′ Di Marija), Ikardi, Mbape

Barselona: Ter Štegen, Đordi Alba, Dest (od 66′ Trinkao), Lengle, Mingeza (od 35′ Firpo), Pedri (Od 79′ Pjanić), Serhio Buskets (od ’79 Moriba), De Jong, Dembele (od ’79 Braitvrajt), Mesi, Grizman

U durgom meču večeri, Liverpul je sa 2:0 savladao Lajpcig i ukupnim skorom 4:0 obezbedio plasman među osam najboljih.

Golove za „redse“ postigli su Salah u 70. i Mane u 74. minutu.

Na utakmicama koje su odigrane juče u četvrtfinale su se plasirale ekipe Borusije iz Dortmunda i Porta.

Liga šampiona, revanš mečevi osmine finala

Utorak, 9. mart

Juventus – Porto 3:2 (prvi meč 1:2, ukupno 4:4)

(Oliveira 19 penal, 115 – Kjeza 49, 63, Rabio 117)

Borusija – Sevilja 2:1 (prvi meč 3:2, ukupno 5:4)

(Halan 35, 54 penal – En Nesiri 68 penal, En Nesiri 90+6)

Sreda, 10. mart

Liverpul – Lajpcig 2:0 ( 0:0, prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(Salah 70, Mane 74)

PSŽ – Barselona 1:1 (1:1, prvi meč 4:1, ukupno 5:2)

(Mbape 31 penal – Mesi 37)

Utorak, 16. mart

21.00 Mančester siti – Borusija Menhengladbah (prvi meč 2:0)

21.00 Real Madrid – Atalanta (prvi meč 1:0)

Sreda, 17. mart

21.00 Čelsi – Atletiko Madrid (prvi meč 1:0)

21.00 Bajern – Lacio (prvi meč 4:1)

Kraj!

PSŽ ide dalje.

90′ Mbape mogao da donese pobedu PSŽ-u

Sjajan dribling nije relizovao kako je želeo, lopta je završila visoko preko gola. Iako je malo pre šuta izgubio korak, čini se da je mogao i bolje…

90′ Počinje sudijska nadoknada

Igraće se još tri minuta.

85′ Grizman preko gola

Moglo je da bude opasno, dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, natrčao na nju, ali je njegov šut otišao visoko preko gola. Ostaje 1:1.

83′ Ikardi neprecizan

Mogao je PSŽ da dođe do gola sedam minuta pre kraja, ali je Ikardi otišao previše u stranu, šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Ubrzo, teren je napustio Verati a u igru ušao Rafinja.

79′ Trostruka izmena u Barseloni

Ulaze Pjanić umesto Pedrija, Moriba umesto Busketsa i Brajtvrajt umesto Dembelea.

76′ Menja i Poketino

Florenci napušta igru, Dagba ulazi u igru.

74′ Dobra šansa za Barsu

Fauliran je Mesi na oko 20 metara od gola Pari Sen Žermena posle starta Florencija, ali je nakon ubačene lopte od strane Argentinca PSŽ uspeo da izbaci loptu iz kaznenog prostora, nakon čega je Danilo izblokirao pokušaj Trinkaa.

74′ Liverpul rešio pitanje prolaska dalje

Na drugoj utakmici koja se igra u Budimpešti, Liverpul je preko Mohameda Salaha u 70. i Sadia Manea u 74. minutu rešio pitanje pobednika, pošto u ukupnom skoru imaju 4:0.

69′ Kejor Navas ponovo fantastičan

Barsa je dobila korner, nakon centaršuta Buskets je šutirao glavom, ali je Navas na jedvite jade uspeo da spreči loptu da uđe u gol.

68′ Loš centaršut Mesija

Barseloni je neophodan gol što pre, i pokušavaju Katalonci da dođu do njega kako znaju i umeju, ali će morati još malo da se strpe s obzirom na to da je centaršut Mesija desnom nogom nakon prodora po desnom boku završio u gol-autu.

66′ Menja Kuman

Izlazi Dest, na terenu je Trinkao

61′ Prelepa akcija Barse

Dobio je Mesi sjajan pas kojim je izbačena čitava odbrana rivala, namestio se da šutira, ali ga je Markinjos izblokirao, pa je ostalo 1:1.

58′ Izmene u Parizu

Draksler izlazi, na terenu je Di Marija, dok Guejea menja Danilo.

51′ Prekombinovali Katalonci

Kružili su oko kaznenog prostora, Dembele i Grizman su kombinovali, ali je lopta pobegla Francuzu pa je još jedna dobra pozicija otišla u nepovrat.

46′ Počinje drugo poluvreme

Izmena u PSŽ-u, Kurzava je napustio teren a u igri je Dijalo.

Sudar divova

Retko navijači imaju šansu da gledaju ovako kvalitetne fudbalere na suprotnim stranama.

Mbape je postao prvi fudbaler koji je protiv nekog tima iz Španije u jednoj sezoni postigao četiri gola, a ujedno je i sa 22 godine i 80 dana najmlađi fudbaler koji je u Ligi šampiona postigao 25 golova, nadmašivši Lea Mesija, koji je imao 22 godine i 286 dana kada je stigao do „kote 25“.

Sa druge strane, Mesi je golom u 37. minutu došao do brojke od 19 pogodaka van kaznenog prostora. Jedini fudbaler sa više je Kristijano Ronaldo, koji je u karijeri postigao 20 pogodaka van kaznenog prostora.

Poluvreme

Za sad je 1:1. Barseloni su neophodna tri gola u drugom poluvremenu kako bi izborila produžetak. S obzirom na to da igraju znatno bolje od Parižana, utisak je da bi jedan pogodak u mreži sastava iz Pariza bio uvod u spektakularnu završnicu.

45+2′ Mesi promašio penal, Navas heroj PSŽ-a!

Mogla je Barsa do preokreta nakon faula Kurzave nad Grizmanom, ali je šut Mesija zaustavio Navas, nakon čega je lopta završila na prečki. Ostaje 1:1. Dobra vest za PSŽ je i to što Kurzava nije dobio drugi žuti karton.

Ovo je inače bio prvi Mesijev promašeni penal u Ligi šampiona još od februara 2015. godine, kada je bio neprecizan protiv Mančester sitija. Od tada je vezao osam pogodaka.

37′ Mesi, bomba, 1:1

Mesi je povukao loptu sa nešto malo preko 20 metara, ostavili su mu malo prostora igrači PSŽ-a, a Argentinac je praktično zakucao u mrežu rivala.

35′ Prva izmena u Barseloni

Mingeza izlazi, Firpo je na terenu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

35′ Kakva šansa za Barsu…

Dobio je Dembele prelepu loptu, imao vremena i da se namesti, ali je njegov šut završio pravo u rukama Kejlora Navasa. Najbolja prilika za Katalonce otišla je u nepovrat.

31′ Katastrofa za Barselonu, PSŽ sa penala do prednosti

Lengle je oborio Ikardija, nakon VAR asistencije Tejlor je pokazao na belu tačku, a Mbape pogodio gol za 1:0.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

25′ Žuti karton za Mingezu

Faulirao je Mbapea, „požuteo“, da bi samo nekoliko sekundi kasnije još jednom napravio prekršaj nad Mbapeom, ali je uspeo da se „izvuče“ i prođe bez isključenja.

21′ Dest! 

Dobio je loptu na petercu, šutirao, Navas je bio savladan, ali je ona završila na prečki i odbila se u polje. Odmah potom Mesi je bio zamalo kratak nakon pasa Dembelea.

18′ Sjajna šansa za Dembelea!

Mogla je Barselona do prednosti u 18. minutu nakon prodora po levom boku, šutirao je, ali je njegov pokušaj Navas uspeo da odbije u polje, gde nije bilo igrača tima iz Katalonije.

16′ Prvi šut PSŽ-a u okvir gola

Povukao je kontru Mbape, došao do kaznenog prostora, šutirao sa oko 20 metara, ali je Ter Štegen bez poteškoća zaustavio njegov šut.

13′ Barsa prvi put ozbiljno preti

Sevnula je kontra Katalonaca, Grizman uspeo da uposli Dembelea koji je bio u odličnoj situaciji, ali je dobru akciju završio lošim šutem, ostaje 0:0.

8′ Mesijev šut odlazi preko gola

Napravio je faul Kurzava nad Dembeleom, Mesi šutirao iz slobodnog udarca ali je njegov pokušaj sa dvadestak metara završio iznat prečke.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

5′ Dobra odbrana Parižana

Mesi je probao, ali su igrači domaćeg sastava uspeli da ga izblokiraju.

3′ Korner za PSŽ

Udarac Markinjosa otišao je preko gola. Moglo je da bude opasno, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

Dobro došli na prenos revanš meča osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Barselone na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar