Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Porta prošli su u četvrrfinale Lige šampiona uprkos porazu od Juventusa na meču u Torinu rezultatom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Juventus je dominirao u prvih 15 minuta, propustili su nekoliko dobrih šansi, ali je ekipa iz Porta preuzela konce igre u svoje ruke. Kada je u 17. minutu dosuđen penal zbog faula Demirala nad Taremijem.

Nakon konsultacija sa VAR tehnologijom Kujpers je potvrdio odluku, pokazao na belu tačku, a Oliveira poslao loptu u jednu, Šćešnog u drugu stranu dva minuta kasnije.

Sačuvao je Porto taj rezultat do kraja prvog poluvremena, ali samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Kjezi da stigne do prvog pogotka na meču nakon asistencije Kristijana Ronalda i lepog udarca u drugi ugao.

Kola za Porto su nastavila da idu nizbrdo, pošto je Taremi za samo dva minuta dobio dva žuta kartona, i to drugi zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka, pa je Porto ostao sa deset igrača. U 63. minutu Kjeza je odličan centaršut iskoristio da postigne svoj drugi gol i donese preokret, da bi potom propustio još jednu sjajnu šansu nekoliko minuta kasnije. Nije bio precizniji ni Ronaldo, a u 93. minutu meča Kvadrado je pogodio prečku, pa je susret otišao u produžetke.

U prvih 15 minuta nije bilo golova, ali je Porto imao jednu sjajnu šansu preko Marege nakon prelepog driblinga Korone, no Poljak na golu Torineza je uspeo da spreči prednost Portugalaca.

I drugi produžetak je tekao mirno sve do 115. minuta, kada je dosuđen slobodan udarac na preko 25 metara od gola Juventusa, Oliveira šutirao po zemlji, igrači Juventusa skočili a lopta iznenadila njihovog golmana i završila u mreži. Gotovo u narednom napadu Rabio je posle kornera i centaršuta Bernandeskija zatresao mrežu tima iz Portugala, doneo vođstvo svom timu, ali nije Juventus uspeo da u poslednjim trenucima meča stigne i do još jednog pogotka.

Na kraju, 3:2 za Juventus, 4:4 ukupno, pa Porto uz Borusiju Dortmund ide dalje, dok Juventus drugu godinu zaredom završava takmičenje u ovoj fazi Lige šampiona.

Liga šampiona, revanš meč osmine finala

Utorak, 9. mart

Juventus – Porto 3:2 (prvi meč 1:2, ukupno 4:4)

(Oliveira 19 penal, 115 – Kjeza 49, 63, Rabio 117)

Borusija – Sevilja 2:1 (prvi meč 3:2, ukupno 5:4)

(Halan 35, 54 penal – En Nesiri 68 penal, En Nesiri 90+6)

Sreda, 10. mart

21.00 Liverpul – Lajpcig (prvi meč 2:0)

21.00 PSŽ – Barselona (prvi meč 4:1)

Utorak, 16. mart

21.00 Mančester siti – Borusija Menhengladbah (prvi meč 2:0)

21.00 Real Madrid – Atalanta (prvi meč 1:0)

Sreda, 17. mart

21.00 Čelsi – Atletiko Madrid (prvi meč 1:0)

21.00 Bajern – Lacio (prvi meč 4:1)

120+4′ Kakva šansa za Juventus!

Nije bilo gola, Porto ide dalje!

120′ Sudijska nadoknada…

Još 30 sekundi do kraja meča.

120′ Juventus traži penal

Pao je De Liht, Kujpers kaže – igra se dalje!

117′ Nije gotovo!

Rabio, Juventus vodi 3:2! „Staroj dami“ je potrebno da postigne još dva gola, do kraja još dva minuta…

115′ Kakav šok za Juventus!

Činilo se da će penali odlučiti kada je Oliveira nakon jednog faula odlučio da šutira sa tridesetak metara. Lopta je prošla kroz noge Kristijanu Ronaldu, prevarila Poljaka na golu, 2:2!

110′ Grujić upropastio dobru šansu Porta

Bio je sam na ivici kaznenog prostora, ali je umesto šuta odlučio da pokuša da driblingom još priđe, pa je propala najbolja prilka za Portugalce u produžecima.

Počinje drugi produžetak u Torinu

Primetan je umor kod oba tima, ali će Porto biti nešto svežiji pošto je na terenu Toni Martinez, koji je zamenio Maregu. Podsećamo, Juventus od 54. minuta ima igrača više.

Kraj prvog produžetka

Još 15 minuta do penala…

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

102′ Marčesin interveniše, da li je Juventus oštećen?

Golman Porta je uklizao, činjenica uspeo da dođe do lopte, ali je tom prilikom baš grubo startovao na Kristijana Ronalda. Čini se da je bilo elemenata za najstrožu kaznu, ali je Kujpers ostao nem.

99′ Marega…

Dobio je odličan centaršut nakon prelepog driblinga Korone, šutirao sa peterca, ali je Šćešni bio dobro postavljen, ostaje 2:1.

93′ Grujić odličan u odbrani

Išla je lopta na nogu Kristijanu Ronaldu, ali je Marko Grujić uspeo da je pomeri dovoljno da ona ne dođe do Portugalca, pa je ostalo 2:1 za domaćina.

93′ Šćešni hvata loptu ispred Grujića

Moglo je da bude opasno, ali je Poljak uspeo da interveniše pre srpskog internacionalca i spreči drugi pogodak u svojoj mreži.

Počinje prvi produžetak

Podsećamo, Juvenuts ima igrača više od 54. minuta, kada je Taremi dobio drugi žuti katron za samo dva minuta.

Kraj i u Torinu

Nakon 90 minuta igre Juventus vodi 2:1. Kako je tim rezultatom Porto slavio u Portugaliji, pobednik će biti odlučen nakon produžetaka.

Foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

95′ Kraj u Dortmundu

Sevilja je u sudijskoj nadoknadi uspela da preko En Nesirija stigne do izjednačenja i to u 95. minutu, potom je imala i šansu da preokrene, ali je Borusija uspela da se odbrani.

90+3 Prečka! (Juv – Por)

Mogao je Juventus da obezbedi četvrtfinale, samo da je Huan Kvadrado imao malo više sreće. Ovako, lopta je završila na prečki.

90+1′ Poništen gol Morate (Juv – Por)

Dobio je loptu u prostor, odlično šutirao, ali je gol u prvom minutu sudijske nadoknade poništen jer je Španac bio u ofsajdu.

90′ Grujić na terenu (Juv – Por)

Igru je napustio Uribe, a šansu dobio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Liverpula i Herte. Sve su izvesniji produžeci.

85′ Velika šansa za Porto (Juv – Por)

Izborio se Marega za poziciju, šutirao, ali je lopta završila na spoljnom delu mreže. U narednom napadu Juventusa, prvo je jedan od defanzivaca Porta uspeo da „skine“ loptu Ronaldu sa glave, da bi udarac Rabioa završio visoko preko gola.

Fantastični Kjeza 

Sa dva gola protiv Porta postao je prvi Italijan još od Filipa Inzagija i aprila 1999. godine koji je postigao dva gola. Čuveni Super Pipo to je uspeo protiv Mančester junajteda.

76′ Juventus sve bliži preokretu (Juv – Por)

Ne uspevaju da postignu treći pogodak, imali su dve sjajne šanse, ali nije ovo definitivno veče Kristijana Ronalda…

Sa druge strane moglo je da bude opasno pred golom Juvea, ali je Maregi pobegla lopta u poslednjem trenutku pa je propala odlična prilika za tim iz Portugala.

Još jedan rekord Holana (Bor – Sev)

Kada je Hari Kejn postigao svoj 20. gol u Ligi šampiona, postavljalo se pitanje da li će ikada ikome poći za rukom da to učini za manje od 24 utakmice… A onda je na scenu stupio Halan. On je do svog 20. pogotka u Ligi šampiona stigao za – 14 mečeva!

69′ En Nesiri smanjuje na 2:1 (Bor – Sev)

Fudbaleri Sevilje su uspeli da zatresu mrežu rivala, trenutno je 2:1 za Borusiju, a gol je postigao En Nesiri sa penala, nakon prekršaja Emre Čana.

62′ Kjeza postigao gol, Juventus preokrenuo! (Por – Juv)

Kvadrado je centrirao, Kjeza fantastično ispratio akciju – 2:1 za Juventus!

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

60′ Šansa za Juve (Por – Juv)

Ronaldo nije uspeo da sa peterca stigne do pogotka.

Nestvaran podatak

Kristijano Ronaldo je na prethodnih 78 utakmica u nokaut fazi Lige šampiona direktno učestvovao u 82 gola. Od toga, 67 puta je postigao gol, 15 puta asistirao.

54′ Kakva glupost Taremija… (Juv – Por)

Dva žuta kartona za dva minuta, od toga drugi zbog šutiranja lopte nakon što je Kujpers prekinuo igru. Porto nastavlja meč sa 10 igrača.

Kakva ludnica u samo par minuta na obe utakmice!

Prvo ćemo u Torino. Dobio je loput Ronaldo, spustio za Kjezu, on na prelep način postigao pogodak, koji je potom potvrdio VAR jer je postojala mogućnost da je Portugalac bio u ofsajdu.

A u Dortmundu – haos!

Holan je prvo u 48. minutu postigao gol, koji je potom poništen zbog ofsajda od strane VAR tehnologije. No, istom prilikom sudija je pregledao faul nad Holanom, dosudio penal. Prvi šut Norvežanina Bunu je odbranio, a potom nekoliko sekundi kasnije sudija je ponovo otišao do mesta za pregledanje snimka. Bunu je krenuo ranije sa gol linije, penal ponovljen, a Holan nije pogrešio, 2:0 za Dortmund!

Počinje drugo poluvreme

Nakon prvih 45 minuta, Porto vodi protiv Juventusa golom Oliveire sa penala, dok je jedini gol za na meču Borusija – Sevilja postigao Holan.

Holan ruši rekorde (Bor – Sev)

Mladi Norvežanin je postoa najmlađi fudbaler ikada koji je golove na šest uzastopnih nastupa u Ligi šampiona, a ujedno je postigao i 19. gol u elitnom takmičenju od debija u septembru 2019. U tom vremenskom razgoblju, niko nije postigao više golova od njega, a isti saldo ima i zvezda Bajerna iz Minhena, Robert Levandovski.

Poluvreme i u Torinu

Juventus gubi sa 1:0 golom Oliveire sa penala. Ukupan rezultat je 3:1 za sastav iz Torina.

Poluvreme u Nemačkoj

Borusija vodi 1:0, još 45 minuta dele „milionere“ od plasmana među osam najboljih.

45+1 Brani Šćešni (Juv – Por)

Mogao je Porto da povede sa 2:0, odlično je šutirao Oliveira, ali je Poljak na golu Juvea uspeo da odbrani.

42′ Nema uzbuđenja (Juv – Por)

U završnici prvog poluvremena nema ozbiljnijih dešavanja, igra se uglavnom na sredini terena.

35′ Holan strelac, Borusija vodi (Bor – Sev)

Greška odbrane Sevilje, brza akcija Borusije i lagana realizacija Holana, domaći sastav ima 4:2 ukupno.

Foto: EPA-EFE/LARS BARON

30′ Volej Rabioa (Juv – Por)

Uhvatio je loptu na volej bivši fudbaler Pari Sen Žermena, ali je njegov udarac, iako nezgodan, završio u rukama Marčesina.

26′ Marčesin – Morata 2:0 (Juv – Por)

Dva puta je Morata mogao da postigne gol, i dva puta je golman Porta zaustavio njegov šut. Mogao je bivši fudbaler Real Madrida i Atletiko Madrida da uposli nekog od saigrača, ali je odlučio da uputi šut. Loša odluka, ostalo je 1:0 za goste…

25′ Otavio ponovo opasan, probao i Zaidu (Juv – Por)

Koliko je Juventus bio bolji na početku, toliko Porto dominira u drugom delu prvog poluvremena. Posle gola imali su još dve odlične šanse, ali je Otavio bio zamalo neprecizan, dok je šut Zaidua otišao malo preko gola.

19′ Bez golova u Dortmundu (Bor – Sev)

Za sada je najbolju šansu imao Lukas Okampos, ali fudbaler Sevilje nije uspeo da zatrese mrežu šutem van kaznenog prostora.

17′ Penal za Porto! (Juv – Por)

Demiral je nešto oštrije ušao u duel sa Taremijem, Kujpers pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Oliveira i pogodio u drugi ugao. Porto vodi 3:1 u ukupnom skoru!

11′ Otavio pokušava (Juv – Por)

Ostao je sam, šutirao sa dvadesetak metara, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu, ostalo je 0:0.

9′ Remzi glavom, lopta odlazi preko prečke (Juv – Por)

Dobio je Juventus slobodan udarac sa dvadesetak metara, Kvadrado opet dobro centrirao, Velšanin šutirao glavom, ali je lopta nakon udarca bivšeg fudbalera Arsenala završila visoko preko gola.

3′ Kakva šansa za Juve! (Juv – Por)

Centrirao je Kvadrado, Morata šutirao glavom sa šest metara, ali je njegov udarac golman Marčesin uspeo da krajnjim naporom odbrani.

1′ Porto preti (Juv – Por)

Na samom početku Uribe je mogao da ugrozi Šćešnog, ali je njegov šut završio pored gola.

Dobro došli na prenos meča iz Torina između Juventusa i Porta na portalu Nova.rs!

U isto vreme, obaveštavaćemo vas o najvažnijim događajima sa meča koji se u isto vreme igra u Dortmundu između Borusije i Sevilje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar