Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Godinama uznazad Crvena zvezda rezultatima na evropskoj pozornici pomera granice, izborena je jesen, pa i proleće u Evropi, potom se šampion Srbije plasirao i u grupnu fazu Lige šampiona, gde je ostvario senzacionalnu pobedu nad Liverpulom... Usledila je druga godina u eliti, trijumf nad Olimpijakosom i nesrećno ispušteno novo proleće u Evropi. Povoda za radost u prethodnim godinama bilo je nebrojeno mnogo, međutim Zvezdašima je nedostajalo da "osete krv", da crveno-beli pregaze nekog rivala, baš kao što su to učinili u četvrtak uveče.

U aktuelnom milenijumu pred Crvenom zvezdom padali su brojni rivali. Mnogi od njih bili i većeg renomea od Slovana iz Libereca, ali tako dominantnu igru kao što je prikazao tim Dejana Stankovića protiv Čeha, zvezdaška javnost nije imala privilegiju da gleda ni protiv mnogo slabijih protivnika.

Istini za volju, izabranici mladog stručnjaka i u prethodnom internacionalnom meču na svom terenu takođe su upisali „petardu“, ali je igra u dva susreta apsolutno neuporediva.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo što je Slovan bar za dva koplja kvalitetniji rival od šampiona Gibraltara, već je i igra Zvezde bila daleko dominantnija u meču sa timom iz Libereca.

Pristup i izdanje kakvo se priželjkivalo iz sezone u sezonu, makar protiv rivala iz Letonije, Gruzije, Estonije ili sa Malte, konačno su crveno-beli priredili svojim navijačima. Prvi put od utakmice sa Ventspilsom (7:0) 2011. godine, Zvezda je izgledala do te mere nadmoćno da iznenađenje ne bi predstavljalo ni da je postigla još dva ili tri gola.

Konačno je beogradska publika osetila kako je bilo navijačima Rena, Pari Sen Žermena i Totenhema, tokom utakmica u kojima im je gostovao šampion Srbije.

Sve linije tima obavile su besprekoran posao i jedino ostaje žal što plesu kakav nije viđen devet godina u Ljutice Bogdana nije prisustvovala publika.

Nažalost, zvezdaši su golove Bena, driblinge Kataija i prodore bekovskog tandema Gajić-Rodić morali da gladaju na malim ekranima čime im je uskraćen dobar deo užitka.

Ipak, fenomenalna igra i pristup protiv Slovana znatno su popravili utisak posle susreta sa Tiranom, Omonijom, Araratom, pa i Hofenhajmom, pa uoči duela sa Gentom više ništa ne izgleda tako daleko i nedostižno, pa ni novo proleće u Ligi Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare