Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Evropska fudbalska federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva idućeg leta samo u Rusiji.

Kako navodi list L Parizjen, razmatra se takav scenario, a ne kao što je planirano, da takmičenje bude održano u 12 država.

PROČITAJTE JOŠ

Evro je trebao da bude održan letos u 12 država, ali je zbog pandemije korona virusa takmičenje pomereno za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Evropi sve više komplikuje, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća, prenosi Hina.

Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba izmedu Azerbajdžana i Jermenije u regionu Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema L Parizjenu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji, koja se letos ponudila za domaćinstvo, ali je UEFA odlaganjem „kupila vreme“ koje sada polako prolazi.

Iza Rusije stoji odlično organizovano Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje saopštava Kremlj redovno se preispituju.

Evro bi trebao da bude održan u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Monhen, Rim i Sankt Peterburg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar