Rukometn lopta
Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Utakmice Evropskog prvenstva za rukometašice u decembru umesto u tri norveška grada igraće se samo u Trondhajmu, saopštila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Sve utakmice biće odigrane u Spektrum Areni u Trondhajmu, gde je prvobitno trebalo da se odigra preliminarna faza takmičenja, uz kasniji prelazak u Stavanger odnosno, prestonicu Oslo (finalni vikend).

PROČITAJTE JOŠ

„U nameri da se smanji mogućnost infekcije, troškovi i putovanja ekipa i zvaničnih lica, Federacija Norveške se složila da sve utakmice, uključujući i finalni vikend, budu održani u Trondhajmu“, stoji u saopštenju EHF.

Planirano je, ali još uvek nije zvanično potvrđeno, da kapacitet dvorane bude 200 gledalaca po utakmici, a šoš uvek nije poznato kako ce se rešiti danski deo turnira.

Rukometašice Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu 2020 u Trondhajmu, šestoplasirana selekcija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu sastaće se sa selekcijama u Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12).

Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja na turniru koji će se održati od 3. do 20. decembra u Danskoj i Norveškoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)