Foto: Irfan Licina/Starsport

Novi skandal u srpskom fudbalu na pomolu.

UEFA je pod oznaku „sumnjivo“ stavila novu utakmicu Superlige, u pitanju je meč 30. kola domaćeg prvenstva između Radnika i Novog Pazara.

Pomenuta utakmica odigrana je 11. aprila i završena je pobedom domaćeg tima u Surdulici rezultataom 2:0, strelci su bili Siniša Babić u 10. i Uroš Milovanović u 35. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, izgleda da nije sve bilo tako bezazleno…

Specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom fudbalskom federacijom, locirale su nekoliko sumnjivih pojava i enormno velike uplate na pobedu Radnika. Zato su i poslale ka Beogradu signal da reaguje i stavi kompletan slučaj pod lupu, saznaje Sport Klub.

Pod sumnjom su, kako se navodi, i pojedini fudbaleri Novog Pazara.

Celokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, baviće se organi Fudbalskog saveza Srbije. Po dolasku prijave iz Niona, prva reakcija očekuje se od oficira za integritet i istrage Svetislava Đurovića. Slučaj potom preuzimaju, prema novom Statutu FSS, je Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Trebalo bi se da se sprovede detaljnija istragu, eventualno da se zatraži izjašnjavanje potencijalno sumnjivih fudbalera i predstavnika klubova, potom na red dolaze i konkretne sankcije.

U ovom slučaju, potencijalne kazne kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova.

BONUS VIDEO Mitrovićev 41. gol u sezoni, tresao mrežu i Bornmutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram