Dinamo Zagreb, Partizan, Crvena zvezda
Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/ANTONIO BAT/ Srdjan Stevanovic/Starsport

Osim radovanja Španaca, u četvrtak uveče, porazu Dinamo Zagreba mogli su da se raduju i srpski navijači.

Naravno, ne zbog onog principa „da komšiji crkne krava“, već jednostavno zbog takmičarskog motiva i računa.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija se, kao i ostale države bori za što bolji koeficijent, kako reprezentativno, tako i klupski i poraz Dinamo Zagreba i Slavije iz Praga u tom smislu bi joj značio.

Reprezentativci su nedavno u prva tri kola kvalifikacija napravili dobar rezultat sa sedam bodova, to im je obezbedilo skok od pet pozicija na FIFA rang listi, pa su na 25. mestu, dok se klupski, u UEFA borimo već dugo za dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tu nam na putu stoje Hrvatska i Češka, pa rezultati njihovih klubova ne idu na ruku onima iz Srbije. Zato je Dinamov plasman u četvrtfinale Lige Evrope nepovoljan, kao što je bilo i ispadanje Crvene zvezde u šesnaestini finala istog takičenja.

Uprkos rekordu crveno-belih u klupskom koeficijentu ove sezone, Srbija je na 16. mestu i nema indicija da će bar do sledeće sezone moći da napreduje.

Međutim, važno je da ne nazaduje i ode ispod 17. mesta, zato što Češka je trenutno 17 sa 26.600 bodova, a Hrvatska 18. sa 26.275 i svakom pobedom Dinama ona može da napreduje.

Isti je slučaj i sa Slavijom iz Praga, zbog čega ovdašnjem fudbalu nije odgovarao gol koji je ona dala Arsenalu u nadoknadi vremena za remi 1:1.

Zato bi Zvezdi i Partizanu u trci za mestima u evropskim takmičenjima odgovarali porazi Dinama i Slavije u revanšima ta dva četvrtfinalna susreta.

Arsenal je favorit uprkos remiju na svom terenu, a isti je slučaj i sa Viljarealom, s tim što je „žuta podmornica“ pobedila penalom Đerara Morena na Maksimiru, pa će kod kuće morati da potvrdi pozitivan rezultat.

Valjda podsetiti da je ispred Srbije na listi trenutno Kipar na 15. poziciji (27.750), pa slede Danska (27.875), Turska (30.100), Ukrajina (33.100), Škotska (33.375) i ostale jače lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar