Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Godinu i tri meseca nakon smrti Radomira Antića, u njegovom Užicu održana je komemoracija.

Komemorativnom skupu prisustvovao je, pored njegove porodice, veliki broj građana i ljubitelja fudbala, članovi užičke Slobode, fudbalskog kluba Partizan…

PROČITAJTE JOŠ...

Antić je rođen 22. novembra 1948. godine u Žitištu, ali je kao dečak sa porodicom došao u Užice, gde je počeo da gradi fudbalsku karijeru u dresu Slobode iz Užica.

Upravo iz tog razloga poslednji ispraćaj čuvenog Mistera biće održan na tamošnjem groblju Dovarje.

Antić je prve fudbalske korake napravio u dresu Slobode, nakon čega ga je fudbalski put iz Užica, preko Partizana odveo do Fenerbahčea, Saragose i na kraju Lutona, gde je završio igračku karijeru, da bi potom usledio povratak u Španiju gde je stekao slavu kao trener.

Prvo je predvodio Saragosu, potom Real Madrid, Ovijedo, a poseban trag ostavio je kao šef struke Atletiko Madrida, koji je uz predkide predvodio od 1995. do 2000. godine.

Nakon povratka u Ovijedo usledio je poziv Barselone, period u Selti iz Viga, te kineskim ekipama Šandong Luneng i Hebej Fortjun.

Takođe, ostao je upamćen kao jedan od najboljih selektora u istoriji srpske fudbalske reprezentacije.

Po završetku trenerske karijere Antić je vreme provodio u Madridu, gde je i preminuo 6. aprila 2020. godine. Kako je u jeku bila pandemija koronavirusa, sahrana je pomerena za period kada se budu stekli uslovi, što se dogodilo u julu 2021. godine, pa će građani Užica imati priliku da poslednji put odaju počast jednom od najvećih ljudi koji su nosili slavu ovog grada kroz svet.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare