Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Izgubili kompas.

Nemački fudbalski trener Tomas Tuhel mogao bi da preuzme ekipu Pari Sen Žermena ako Kristof Galtije dobije otkaz, prenosi britanski „Standard“.

Britanski mediji tvrde da je Galtije izgubio autoritet u svlačionici, posle serije loših rezultata u domaćem prvenstvu, Kupu Francuske i Ligi šampiona. Čelnici „svetaca“ su posebno razočarani igrama prvaka Francuske u porazu od Bajerna (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, kao i na meču sa Lilom (4:3) u francuskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Tuhel je već bio trener PSŽ-a od 2018. do kraja 2020. godine. On je dobio otkaz posle jednog intervjua u kome je izjavio da mu nije jasno da li u Parizu ima ulogu trenera ili političara.

Foto: EPA-EFE/Matt Childs

„Tuhel želi garancije da će klub da ga zaštiti od moći fudbalera, koje su zvezde u PSŽ-u. On želi da se skoncentriše samo na treninge i vođenje utakmica i ne planira da se upliće u transfer aktivnosti kluba. Tuhel je posle otkaza koji je dobio u Čelsiju imao ponudu jednog kluba iz sredine tabele Premijer lige. Međutim, on je odbio ovu ponudu, jer želi da se bori za trofeje“, piše „Standard“.

Tuhel (49) je vodio PSŽ na 127 zvaničnih utakmica, a ostvario je 96 pobeda sa francuskim klubom. Sa „svecima“ je osvojio dve titule u francuskom prvenstvu, Kup Francuske, Liga kup, kao i dva francuska Superkupa, a sa PSŽ-om je 2020. poražen od Bajerna (0:1) u finalu LŠ.

Nemački trener je pored PSŽ-a i Čelsija vodio Dortmund i Majnc.

BONUS VIDEO Kardinalna greška De Hee koja se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar