Foto: Youtube/Printscreen

Jeftina provokacija izazvala navijački rat.

Sukobi navijača u Južnoj Americi nisu nikakva novost, ali je Argentinu potresao žestok obračun navijača argentinskog Rasinga i kolumbijskog Deportivo Kalija.

PROČITAJTE JOŠ

Iako dve ekipe nisu igrale jedna protiv druge, navijačka čarka pretvorila se u obračun noževima, otmicu i pravi rat na ulicama.

Navijači kolumbijske ekipe koja u Buenos Ajresu igra meč Kupa Libertadores sa drugim argentinskim velikanom Bokom juniors, započeli su jednim potezom pravi navijački rat.

Sukob između dve grupe navijača počeo je poslednjih dana, kada su Kolumbijci ukrali zastavu navijača Rasinga.

Incident se dogodio prošle srede, kada su ultrasi Kalija ušli na stadion sa izgovorom da žele da ga upoznaju kao turisti. Na ogradi je bila jedna od zastava koju su skinuli sa rešetaka i odneli sa stadiona.

Oni su se potom slikali sa zastavom i to okačili na društvene mreže kao veliki trofej što je izazvalo bes njihovih rivala koji su najavili osvetu

Nekoliko dana kasnije, oko 200 navijača Rasinga izašlo je na ulice glavnog grada savezne države da „lovi“ Kolumbijce koji su ukrali zastavu.

Oni su saznali gde se kreću navijači Deportiva i napravili sačekušu u vozu i tom prilikom izboli šestoricu navijača, od kojih je jedan u kritičnom stanju.

Prema pojedinim informacijama situacija je eskalirala do te mere, da su navijči Rasinga otkrili tačna imena dvojice momaka i jedne devojke koji su izvršili krađu zastave i pronašli ih u jednom hotelu.

Navodi se da su ih mučili i da će tako biti sve dok se ne pojavi zastava, iz hotela su se čuli krici, vriska i plač, pa su komšije pozvale policiju, nakon čega su Argentinci morali da puste navijače iz Kolumbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar