Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sve je spremno za veliki spektakl.

U četvrtak od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ biće spuštena zavesa na sezonu u srpskom klupskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od najuzubljivijih i najkvalitetnijih sezona u poslednjih nekoliko godina doživeće kulminaciju u sudaru Crvene zvezde i Partizana u direktnoj borbi za trofej.

Nakon neizvesne završnice borbe za titulu prvaka Srbije u kojoj je Zvezda u rekordnoj sezoni sa 100 bodova prva prošla kroz cilj i sjajnih nastupa u Evropi oba tima, došlo je vreme za završni čin.

Ekipa Dejana Stankovića želi da potvrdi dominaciju drugom uzastopnom duplom krunom, dok sa druge strane Topčiderskog brda žele da izbegnu treću uzastopnu godinu bez trofeja.

Iako je Partizan u dva derbija bio bliži pobedi, mečevi su završeni nerešenim rezultatom, dok je Zvezda u prelomnoj utakmici sezone dominantno savladala crno-bele i trasirala put ka tituli.

U fokusu će biti i okršaj dvojice trenera. Dejan Stanković ne zna za poraz kada je na drugoj strani Aleksandar Stanojević.

Od šest derbija, Stanković je u tri pobedio dok je tri puta bilo nerešeno. Jedini poraz na klupi Crvene zvezde u derbijima doživeo je od Save Miloševića pre dve godine upravo u finalu Kupa Srbije.

Foto: Starsport

Stanojević sa druge strane nakon što je u prvom mandatu na klupi crno-belih imao oreol Zvezdinog dželata, sada pokušava da po prvi put ostvari pobedu od kako se vrati za kormilo Partizana.

Usijana atmosfera

Završnica sezone donela je i burna saopštenja i verbalne ratove na relaciji večitih rivala, a u prvi plan je po običaju iskočilo suđenje

Iako je imao komotnih pet bodva prednostina polusezoni, Partizan je u kratkom vremenskom roku ispustio lidersku poziciju, a Aleksandar Stanojević je u više navrata krivio sudije za takav ishod.

U najavi finala Kupa bio je besan zbog izbora glavnog arbitra pošto je FSS odredio 29-ogodišnjeg Miloša Milanovića.

„Nije nam ni prijatno kad vidimo ko sudi i na koji način je izabrana ekipa sudija. U VAR sobi je sudija koji je od sedam utakmica Zvezde sudio šest. Je l’ to normalno? Je l’ može neko da kaže da je to normalno? A prvi sudija VAR-a nas je direktno oštetio ovde za titulu. A glavni sudija je bio u VAR sobi tad protiv Napretka. Kako ja onda da budem raspoložen“, zapitao se Stanojević.

Derbi, Crvena Zvezda, Partizan, fudbalska utakmica, stadion Rajko Mitić, stadion Crvene Zvezde
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Zvezdi je situacija mnogo mirnija od trenutka kada su zaseli na čelo tabele, ali je pre toga kuljala vatra iz Ljutice Bogdana.

Dejan Stanković se nije previše osvrtao na izjave kolege.

„Morate to njega da pitate, ne mogu ja u njegovo ime, kako će se on nositi sa pritiskom. Ako želiš da budeš akter, moraš da budeš spreman na bilo kakav pritisak“, zaključio je Stanković.

Prošlogodišnje fianale obilovalo je neprijatnim scenama kada su se tokom penal serije sukobili igrači dva tima u jednoj od najgorih utakmica prethodnih godina.

Potpuni egal u finalima

Kada je reč o tradiciji, večiti rivali su poravnati kada je Kup Srbije u pitanju.

U 12 okršaja u velikom finalu, po šest puta su do trofeja dolazili i Partizan i Zvezda pa će predstojeći derbi biti prilika da se jedan od dva tima odlepi u tom segmentu.

Partizan je u prethodne dve godine gubio u finalima i prekinuo niz od četiri uzastopno osvojena trofeja, a ovo će mu biti osmo uzastopno finale Kupa.

Zvezda sa druge strane nikada nije od osamostaljenja Srbije uspela da odbrani trofej koja je u tom periodu osvojila svega četiri puta.

Scna je postavljena za veliku predstavu, još samo da akteri pokažu da su dostojni aplauza publike na stadionu.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde okupirali Beograd: Proslava titule i bakljada na Kalemegdanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar