Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Leto je vreme za odmor, odlazak u prirodu i na plažu, ali kada je reč o ostrvskim fudbalerima, oni ne mogu da prođu bez nevolja.

Postalo je gotovo simptomatično da svakog leta čitamo o nemilim scenama čiji su akteri bili pojedini fubaleri, neretko i zvezde Pemijer lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto da se odmaraju i spremaju za naporne sezone, mnogi od njih se opijaju, učestvuju u tučama ili poput kapitena Mančester junajteda, u najnovijem skandalu, završe iza rešetaka.

PROČITAJTE JOŠ: Tukao se s grčkom policijom, sad hoće da sarađuje s vlastima

Hari Megvajer je, barem do sada, važio za uzornog fudbalera i nije bio sklon incidentima, tako da izveštaji iz engleske ističu da su u upravi kluba sa „Old Traforda“, šokirani događajima.

Niko od njih nije mogao da poveruje da je fudbaler, kog su prošlog leta platili 87 miliona evra, bio glavni akter skandala na Mikonosu zbog čega je već dva dana u pritvoru.

KAD NAVIJAČI „ZAKUVAJU“

Tokom leta, često de dogodi da dođe do susreta fudbalera sa običnim navijačima, pa je to bio slučaj i sa Megvajerom i njegovim prijateljima na odmoru u Grčkoj.

Bivši igrač Hala i Lestera je izabrao popularno grčko ostrvo, koje je česta destinacija fudbalskih zvezda, ali i mnogih drugih ličnosti iz sveta sporta, filma i muzike.

Tako se Megvajeru dogodilo da, dok je sedeo u jednom baru na jugu ostrva, počela da ga zadirkuje grupa očigledno neprijateljski nastrojenih navijača.

Prvo veče, kažu da je sve bilo nekako mirnije, ali je grupa navijača druge večeri, na drugom mestu, bila je znatno agresivnija primetivši Megvajera.

Dobacivali su mu „F… United“, što je očigledno grdno iznerviralo inače mirnog Megvajera, koji do sada nije imao ni najmanju mrlju u igračkoj karijeri.

Izveštaji potom kažu da je toliko poludeo da je čak pet policajaca bilo potrebno da ga savladaju i smire!

Ono što je otežavajuća okolnost za njega je što policajci tvrde da su zadobili udarce i povrede u predelu lica i da je jednog od njih neko iz te grupe, u kojoj su bili Megvajer i još dva neimenovana prijatelja, stari 28 i 29 godina, pokušao da ih potkupi.

To se u Grčkoj kažnjava zatvorom do tri godine i čini se da bi Megvajer posle svega mogao da ima dosta problema.

On je momentalno prebačan trajektom u zatvor na susednom ostrvu Siros, gde je ostao do suočavanja sa tužiocem tokom dana.

BEG OD KARANTINA

Ostrvski mediji su proteklih dana pisali dosta na temu odlazaka fudbalera na odmor u razne krajeve sveta, između ostalog i u Grčku.

Ostrvska javnost, posebno u svetlu aktuelne pandemije koronavirusa, zbog koje je na snazi režim potpunog karantina u pojedinim oblestima u centralnoj i severozapadnoj Engleskoj, zapanjena je ponašanjem igrača.

Objave na društvenim mrežama prepune su fotografija na kojima se vidi kako igrači uopšte ne poštuju mere distanciranja, nošenja maski i ostalih stvari koje se preporučuju u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Ono što je indikativno jeste da mnogi od njih rizikuju mnogo više – da se nađu dve nedelje u karantinu po dolasku u zemlju, čime bi i klubove čiji su članovi, doveli u nezgodnu poziciju, uoči sezona koja počinje 12. septembra.

Fotografija Bena Čilvela iz Lestera i Denija Drinkvotera, izazvala je dosta polemika, jer se sve gore rečeno jasno vidi.

Foto: EPA/TIM KEETON

NI DRINKVOTER NIJE CVEĆKA

Dani Drinkvoter, nekada igrač Mančester junajteda, sada član Čelsija, proteklih sezona je često slat na pozajmice.

Igrao je za Barnli i Aston Vilu i sada se, pošto je ista istekla, ponovo vraća na „Stamford bridž“.

Prošlog leta, tačnije poslednjeg dana avgusta, Drinkvoter je bio akter incidenta u Mančesteru.

Tada je iz nejasnih razloga, bio učesnik u tuči sa šestoricom momaka, a prošao je sa povredama članka i krvavog lica.

Sve je počelo verbalnim okršajem a završilo se žestokim okršajem da je i policija morala da interveniše, pošto je ubrzo stigla na mesto događaja.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

TUČA NA IBICI

U junu ove godine na rođendanu fudbalera Votforda Toma Kleverlija, takođe nekadašnjeg igrača Mančester junajteda, došlo je do tuče.

Jedan od glavnih aktera bio je 33. godišnji Fil Bardsli, defanzivac Barnlija inače takođe nekadašnji član Junajteda.

Njegov brat Džoš je, očigledno pod dejstvom alkohola, došao u verbalni sukob sa dvojicom momaka koji su bili gosti na jednoj svadbenoj proslavi u istom klubu gde su bili i fudbaleri.

Bardsli je poludeo kada su njegovog brata udarili sandalama po glavi, izbila je tuča, ali se srećom sve ubrzo smirilo.

Kako god bilo, ovakve scene su, barem kada je reč o fudbalerima iz Engleske česte, naročito kada su na odmoru i kada, posle dugih i napornih sezona, dobiju „voljno“ na nekoliko nedelja.

Da li će posle svega i Megvajer, koji je kapiten Junajteda, snositi posledice i ostati bez trake, ostaje da se vidi.

Na potezu su direktor Ed Vudvord i menadžer Ole Gunar Solskjer. I biće dobro, ako se sa Megvajerom, sve u pravnom smislu završi bez prevelikih posledica.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar