Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole poraženi su na svom terenu od Vest Hema sa 0:1 u meču petog kola grupe A u Ligi Evrope.

Fudbaleri iz Bačke Topole odigrali su pametno, bili su kompaktni i branili su se veoma dobro tokom čitavog meča, sve do same završnice kada je Tomaš Souček iskoristio bukvalno jedan momenat nepažnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Vest Hem je možda delovao kao da igra „s pola gasa“, ali je činjenica da i kada je hteo da zapne do maksimuma, nije dobijao mnogo prilika, jer je Žarko Lazetić očito dobro spremio ekipu.

TSC je prvo poluvreme odigrao veoma hrabro. I zaslužio je da povede mada je pošteno reći da ni Englezi nisu izašli na teren u Bačkoj Topoli u najjačem sastavu.

Falilo im je više igrača, što nije omelo igrače Žarka Lazetića ni kada su u uvodnim minutima bili pod pritiskom.

Vest Hem se valjda nadao da će izazvati grešku odbrane TSC-a i to se nije desilo. Josip Ćalušić i Nikola Kuveljić su solidno kontrolisali loptu pozadi na malom prostoru, a Nemanja Stojić je u drugom minutu blokirao jedan udarac „čekićara“.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Igrao se sedmi minut kada je TSC imao prvu opasnu šansu. Uroš Milovanović je sa desnog krila dobio veoma upotrebljiv centaršut po zemlji i gađao je dalji ugao.

Nije šutirao dovoljno snažan i Lukas Fabijanski je mogao da ga zaustavi. Kuveljić je bio u prilici u 11. minutu kada je izblokiran, a desetak minuta kasnije je gađao preko gola.

U 31. minutu je Aron Kresvel pogrešio, Aleksandar Ćirković je dobio loptu i posle jednog driblinga je gađao bliži ugao. I taj šut je završio na ruci golmana „čekićara“.

Do kraja poluvremena Vest Hem je imao samo jedan udarac, TSC je propustio još nekoliko polušansi i mogao je da žali zbog epiloga i 0:0 posle 45 minuta.

Za to vreme se u Nemačkoj događao pravi debakl Olimpijakosa jer je Frajburg vodio sa 4:0 na pauzi između poluvremena.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Vest Hem je u prvih nekoliko minuta nastavka počeo daleko bolje. Benrama, Paketa i ostali su pokušavali da stvaraju šanse pa su pet minuta imali zavidnu inicijativu.

Brzo se promenilo stanje na terenu, pa su u TSC-u na klupi glasno uzdahnuli u 57. minutu kada Milovanović nije uspeo da primiri loptu na centaršut s boka i da je ugura u mrežu.

Isti igrač je i u 61. minutu pokupio loptu iz driblinga Kuveljića i šutirao u praznu stranu gola Vest Hema po zemlji i opet nije bio dovoljno jak taj šut.

Mojes je posle sedamdesetak igre promenio dvojicu igrača i uveo je Maksvela Kornea i Denija Ingsa umeto Saida Benrame i Divina Mubame.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Odgovorio je Lazetić trostrukom izmenom gde je osvežio vezni red i malo pojačao odbranu, dok je Vest Hem u poslednjih deset minuta počeo da pritiska odbranu.

Englezi su tražili grešku i čekali je zbog umora domaćih igrača. Tako je koncentracija opala u 80. minutu kada je Džejms Vord-Praus poslao pas za Konstantinosa Mavropanosa i ovaj je propustio loptu, sam ispred golmana Veljka Ilića.

Nažalost po topolski klub, Korne na desnoj strani nije bio dobro zatvoren i poslao je strašan centaršut dok se u sredini iz drugog plana ubacio Souček i nogom je pogodio mrežu za 1:0.

Pobegao je i Antoniću i Cvetkoviću, ubacio se između njih i nesmetano šutirao u donji desni ugao gola Ilića, koji nije mogao da uradi ništa.

Vest Hem je do kraja meča bez većih problema sačuvao stečenu porednost i posebna žal ostaje zbog hrabre igre srpskog kluba koji je nekoliko veoma dobrih šansi promašio i mogao je da potpuno promeni svoje izglede u grupi A.

TSC ima jedan bod, a Olimpijakos, koji je do kraja meča sa Frajburgom ponižen sa 5:0, ima četiri, dok su Frajburg i Vest Hem daleko ispred sa po 12 bodova. TSC ima šansu za Ligu konferencija ako uspe da pobedi Olimpijakos u Atini.

Liga Evrope, 5. kolo:

Grupa A:

TSC – Vest Hem 0:1 (0:0)

(Souček 89)

Frajburg – Olimpijakos 5:0 (4:0)

(Gregorič 3, 8, 36, Sildilija 42, Doan 77)

Grupa B:

AEK – Brajton 0:1 (0:0)

(Žoao Pedro 55 p)

21.00 Olimpik Marsej – Ajaks

Grupa C:

Sparta Prag – Betis 1:0 (0:0)

(Haraslin 54)

21.00 Rendžers – Aris Limasol

Grupa D:

Atalanta – Sporting Lisabon 1:1 (1:0)

(Skamaka 23 – Edvards 56)

Šturm – Rakov 0:1 (0:0)

(Jeboa 81)

Grupa E:

21.00 Liverpul – LASK

21.00 Tuluz – Sen Žiloa

Grupa F:

Makabi Haifa – Ren 0:3 (0:1)

(Terije 30, Guiri 48, Rider 90+3)

21.00 Viljareal – Panatinaikos

Grupa G:

21.00 Servet – Roma

21.00 Šerif – Slavija Prag

Grupa H:

21.00 Molde – Karabag

21.00 Haken – Leverkuzen

Standings provided by Sofascore

TSC – Vest Hem 0:1 (0:0)

(Souček 89)

Stadion: TSC Arena; Glavni sudija: Alard Lindhu

TSC: Ilić, Antonić, Ćalušić, Stojić, Petrović, Cvetković, Radin (od 76. Vulić), Kuveljić (od 76. Vlalukin), Ćirković (od 86. Sos), Milovanović (od 76. Pantović), Đakovac; Trener: Žarko Lazetić.

Vest Hem: Fabianski, Kresvel (od 79. Emerson), Agerd, Mavropanos, Džonson (od 76. Kerer), Paketa, Souček, Vord-Prauz, Fornals, Benrama (od 67. Korne), Mubama (od 67. Ings); Trener: Dejvid Mojes.

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar